Amerikai kongresszusi képviselő támadja a SEC főnökét a kripto szabályozás miatt

-

A Laura Shinnel közös Unchained podcastben nemrégiben történt szereplése során Tom Emmer, a képviselőház többségi frakcióvezetője megtámadta a SEC elnökét, Gary Gensler-et, „rosszhiszemű szabályozónak” nevezve őt, aki akadályozza a kriptoipar fejlődését az Egyesült Államokban.

Emmer szerint Gensler „vakon elárasztja a kriptoipart végrehajtási intézkedésekkel”, miközben nem foglalkozik az iparág valódi bajkeverőivel.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A képviselő megígérte, hogy „továbbra is hangoztatni fogja a képmutatás”, és együttműködik a kongresszusi képviselőkhöz hasonló kétpárti kollégákkal.

Ro Khanna, Darren Soto és Ritchie Torres képviselőkkel, hogy elősegítsék a kriptopénz és a digitális eszközök ágazatának fejlődését.

Emmer a SEC stratégiáját a CFTC stratégiájához hasonlította, amely nemrégiben pert indított a Binance ellen, mert állítólag be nem jegyzett kripto derivatív termékeket forgalmazott amerikai ügyfeleknek.

A CFTC beperelte a Binance-t, Zhaót és annak korábbi vezető megfelelési vezetőjét az amerikai törvények „szándékos kijátszásával”, „miközben a szabályozási önkényesség kiszámított stratégiáját valósították meg kereskedelmi hasznukra”.

Ellentétben Genslernek a Coinbase-hez hasonló vállalkozásokkal folytatott interakcióival, a republikánus képviselő úgy vélte, hogy ez a végrehajtási intézkedés az ügynökség hatáskörének megfelelő alkalmazása.

SEC vs. kriptó növekedés az USA-ban

A vezető republikánus felidézte, hogy a SEC a több hónapon át tartó számos találkozó ellenére elutasította, hogy hozzájárulást nyújtson egy olyan termékkel kapcsolatban, amelynek bevezetését a Coinbase fontolgatta.

Majd később egy közleményt adott ki ugyanazokkal az aggályokkal kapcsolatban, amelyekkel kapcsolatban a cég segítséget kért.

A SEC kitartott álláspontja mellett, ragaszkodva ahhoz, hogy a Coinbase kölcsönzési programja be nem jegyzett értékpapírok értékesítésének minősül, ami a szövetségi értékpapírtörvények megsértése.

A SEC kijelentette, hogy mivel a befektetők pénzt adnak a Coinbase-nek a befektetésük megtérülésének garanciájáért cserébe, a kölcsönzési program megfelel az értékpapír jogi meghatározásának.

A SEC vádjaira válaszul a Coinbase azt állította, hogy a kölcsönzési programja nem értékpapír, és hogy a SEC álláspontja a program működésének téves értelmezésén alapul.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A Coinbase azt is fenntartotta, hogy a SEC a kriptopénzpiac ilyen módon történő szabályozásával túllépi hatáskörét.

Emmer végezetül kijelentette, hogy a kriptovaluták sikeresek lesznek az Egyesült Államokkal vagy nélküle, de sajnálkozott a kormányzat és a „nem választott bürokraták” politizálása miatt a technológiával kapcsolatban.

Úgy érvelt, hogy a tervezett szabályozási intézkedések csak az amerikai lehetőségek és a gazdasági növekedés korlátozását szolgálják, ami árthat az ország státuszának a világgazdaságban.

zeta

Olvastad már? 40 millió dolláros kriptopiramisjátékot lepleztek le Ukrajnában

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Winklevoss ikrek társtulajdonosok lettek egy fociklubban

A Winklevoss ikrek a Real Bedford FC csapatában szereztek részesedést, az ismert bitcoin-rajongó, Peter McCormack fociklubjában. A terveik szerint a klubot a legjobbak közé akarják...

Egy amerikai szenátor is beszédet tartott a Bitcoin Policy Summit rendezvényen

Marsha Blackburn egyértelművé tette, hogy számára mennyire jól beleillik a bitcoin a magánszféra és a fogyasztóvédelem kategóriájába, és, hogy a jövőben a mainál sokkal nagyobb...

A 99Bitcoins lehet a következő berobbanó BRC20 token?

A Bitcoin ezen a héten kifejezetten erős arcát mutatta, nemrég ugyanis visszaszerezte a 70.000 dolláros árfolyamot, miután 5 százalékot emelkedett. Eközben az újonnan előértékesített BRC20...

A Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) és más kriptodevizák a közel-keleti feszültség növekedésével elvéreznek

A kriptopénzek piaca hatalmas mértékű reakciót jegyzett a közel-keleti feszültségek eszkalálódására. A Bitcoin (BTC), a néhány perc alatt értékének közel 8%-át veszítette el, miközben más...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!