A PayPal elkezdi leépíteni az NFT üzletágát

-

A fizetési szolgáltató a PayPal nemrégiben bejelentette, hogy a platformján keresztül vásárolt NFT-k esetében megszűnteti a felhasználóvédelmi funkciókat.

Emellett a további, harmadik feleken keresztül indított fizetési tranzakciókat is leveszi a védett listáról.

„A PayPal Seller Protection Program felülvizsgálata során úgy döntöttünk, hogy az NFT-k a továbbiakban nem tartoznak ennek a funkciónak a hatálya alá. A 10 ezer dollár, vagy annak megfelelő helyi valuta érték fölött semmilyen védelem nem vonatkozik a vásárlásra, az ez alatti érték esetén pedig csak akkor, ha a felhasználó hivatalosan is nyilatkozik arról, hogy a vásárlást nem ő indította, és a tranzakció minden más téren megfelel a feltételeknek.”

A PayPal és az NFT szektor

A PayPal már évekkel ezelőtt elkezdett aktívan részt venni a kriptoiparban és az NFT szektorban, és lehetővé tette, hogy a felhasználók közvetlenül a saját fiókjukból vásároljanak vagy adjanak el kriptoeszközöket.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ez a lehetőség alátámasztotta a PayPal véleményét, amely szerint az iparág jelentősége egyre nagyobb, és a felhasználói érdeklődés mértéke is növekszik.

A CryptoSlam.io adatai alapján látható, hogy az utóbbi napokban nagyot esett az NFT-piac forgalma, és a cikk írása pillanatában 35,6 millió dolláron áll az átlagos volumen.

A tranzakciók száma 9%-kal lett több, a vásárlóké 3%-kal, eladóból viszont kevesebb lett.

A top10 kollekció esetében a eladások növekedtek, és a legnépszerűbbnek a Bored Ape Yacht Club NFT-i számítanak.

Millió dolláros NFT

2021-ben a vásárlók hajlandóak voltak több milliós vételárat is kifizetni digitális műalkotásokért, amelyeket ismert művészek, vagy luxusmárkák bocsátottak piacra.

Mára viszont úgy tűnik, hogy a felhajtás, és vele együtt a felhasználói aktivitás mértéke is alaposan megkopott, lecsökkent.

Januárban a GameStop jelentette be, hogy leállítják az NFT piacterüket, és vélhetően a kriptopiacról is kivonulnak.

Indoklásként azt osztották meg, hogy a szabályozói környezet továbbra is rendkívül bizonytalan, és ezzel megnehezítik a kriptoipari vállalatok dolgát.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Mekkora az NFT-k kereskedési forgalma?

A szektor piaci volumene nagyjából egy éve lejtmenetben van. A Statista által összesített adatokból látható, hogy az aktív tárcák száma nagymértékben leesett.

A piaci lassulás egyértelműen összefüggésben van a teljes kriptopiaci lejtmenettel, és jogos a kérdés, hogy leáldozott az NFT-k csillaga?

A PayPal sem tudja, hogy a digitális műalkotások vajon visszatérnek-e a népszerűségük korábbi szintjére, más téren viszont nagyon is aktívak, és elindították a saját, dollár alapú stablecoinjukat, a PYUSD-t.

A cég elmondása alapján ez a token lesz használva a Xoom platformjukon keresztül bonyolított pénzküldési funkciókhoz, a tokenek mögötti fedezetet pedig készpénz és rövid lejáratú amerikai államkötvények jelentik majd.

A PYUSD április 4-e óta elérhető az amerikai felhasználók részére.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Júliusban érkezik az új angol kriptoszabályozás

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Captain Tsubasa NFT focijáték debütál az Oasys blokkláncon

A klasszikus japán anime sorozat, a Captain Tsubasa bemutatta NFT focijáték formájában tér vissza az Oasys blokkláncra. A web3-as játékokra specializálódott Oasys május 20-án jelentette be,...

Ez az új kripto előértékesítés közelít a 3 millió dollárhoz

Képzelj el egy kriptovalutát, amelyben egyesül az internet mém kutyák iránti megszállottsága és a mesterséges intelligencia (AI) világa. A WienerAI (WAI) csapata pontosan ezt hozta el...

A Bitcoin ára eléri a 70.000 dollárt, amint BTC ETF vásárlása megugrik

Az elemzők szerint a Bitcoin árfolyama új csúcsok felé tart most, hogy a közelmúltbeli konszolidációs szakasz véget ért. A Bitcoin árfolyam a hőn áhított 70.000 dolláros...

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!