A PayPal saját stablecoinjával jutalékmentesen lehet utalni

-

A PayPal fizetési szolgáltató bejelentette, hogy a PYUSD segítségével végrehajtott nemzetközi utalásokért nem számít fel tranzakciós díjat.

Csütörtökön jelentették be ezt az újdonságot az ügyfeleik számára, így április 4.-től a Xoom platformot használva már élhetnek is ezzel a lehetőséggel a felhasználók.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az új funkció lehetővé teszi, hogy a PayPal fiókokon belül lehessen konvertálni a PYUSD tokeneket és a dollárt, és a Xoom platformon keresztül 160 országba lehet anélkül pénzt küldeni, hogy a rendszer díjat számolna fel ezért.

A PayPal kriptoágazati igazgatója, Jose Fernandez da Ponte elmondta, a céljuk a felhasználói bizalom megerősítése, és az, hogy megfelelő fontosságot tulajdonítsanak a kereskedelmi, fizetési funkcióknak, azok elérhetőségének.

„Lehetővé tesszük, hogy az amerikai ügyfeleink a Xoom használatával határokon átívelő kifizetéseket is végrehajthatnak, mégpedig a PYUSD részvételével. Ezzel elő akarjuk segíteni a kriptopénzek szélesebb körű elterjedését, és egyben egy olcsó, hatékony módot biztosítani, amellyel pénzt lehet küldeni a barátainknak, családtagjainknak.”

A Xoom platformon keresztül történik majd a dollár és a PYUSD közötti váltás, mégpedig anélkül, hogy ezért külön jutalékot számítana fel a rendszer.

A fogadó fél ezután viszont fiat valutában kapja meg az utalást, biztosítva a zökkenőmentes átutalást.

Amennyiben viszont a tranzakcióhoz a felhasználók nem USD-t használnak, akkor már kell díjat fizetni, az ilyen utalás nem jutalékmentes.

A Xoom a tavalyi év során kezdett el együttműködni a Visa Direct rendszerével, és azóta az amerikai ügyfeleik közvetlenül is tudnak pénzt küldeni bankkártyákra.

Összehasonlítva a hagyományos nemzetközi pénzküldési szolgáltatásokkal, a kriptopénzek használata sokkal olcsóbb, mivel nincsen közvetítő, sem pedig átváltási díj.

A bitcoin nem véletlenül terjed a jelenlegi ütemben, hiszen a tradícionális megoldásokkal összehasonlítva rengeteg előnyt biztosít.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A Bank of International Settlement nemrégiben közölt egy jelentést, amelyben a stablecoinokkal való nemzetközi utalásokról is értekezett, elmondva, hogy ez az eszközosztály ígéretes megoldás lehet számos esetben, mikor a jelenlegi módszerek nehézségekbe ütköznek.

A stablecoinok, a bitcoinnal ellentétben egy másik valutához vannak kötve, annak az értékét követik, biztosítva, hogy az árfolyamuk viszonylag stabil marad.

Ezzel a megoldással lehet elérni, hogy stabil csereeszközként lehessen használni ezeket.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A Solana ugyanolyan egzisztenciális fenyegetéssel néz szembe, mint az FTX?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedett ma a Bitcoin ára?

A Bitcoin piacán ma gyors fellendülés következett be a 65.000 dollár közeli medvés kereskedési időszakot követően. A piaci tőke 1,3 billió dollárra ugrott, ami egy figyelemre...

Az ETH ETF lehetséges júliusi bevezetése, hogyan fogja újraértelmezni az altcoin piacot

Vendégbejegyzés Az ETH ETF júliusban tervezett elindítása jelentős változásokat hozhat az altcoinok piacán. Elemzők szerint ez a lépés hatással lehet a kereskedési stratégiákra és a piaci értékelésekre. A...

Sorra hagyják el a bálnák a Bitcoint, inkább a mesterséges intelligencia felé fordulnak

A hosszú távú bitcoin-tulajdonosok és a bányászok az elmúlt két hétben az eszköz legnagyobb eladói közé tartoztak. Úgy néz ki, most inkább a mesterséges intelligenciát...

Miért nem emelkedik az altcoinok árfolyama?

Egy ismert kriptoelemző, Miles Deutscher rámutatott egy alapvető problémára, amely miatt az altcoinok lemaradnak a növekedésben a jelenlegi piaci ciklusban. Minden nap ezer új versenyző lép...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!