A Solana ugyanolyan egzisztenciális fenyegetéssel néz szembe, mint az FTX?

-

A Solana Foundation még nem ismerte el a tranzakciók meghiúsulásának arányát, ami vitákat váltott ki az interneten.

A Solana-hálózat a tranzakciós hibák jelentős megugrása közepette küzdött, az összes tranzakció körülbelül háromnegyedénél jelentkeztek problémák a közelmúltbeli mémérme-őrület által kiváltott őrületes aktivitás közepette.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A piaci szereplők úgy vélik, hogy a jelenlegi válság „olyan egzisztenciális pillanat, mint az FTX összeomlása”.

A Solana meghiúsult tranzakciói 75%-kal emelkedtek

A Dune Analytics legfrissebb, április 4-i adatai szerint a Solana „non-vote” tranzakciók több mint 75%-a sikertelen volt, ami a legmagasabb negatív arányt jelenti, amit valaha regisztráltak.

A tranzakciók kudarcainak növekedését a Solana-felhasználók növekvő felháborodása kísérte a közösségi médiaplatformokon, akik csalódottságuknak adnak hangot a sikertelen tranzakciók és a felhasználói élmény romlása miatt.

A népszerű Altcoin Sherpa álnevű kereskedő fenntartotta optimizmusát a Solana mint hálózat potenciálját illetően a kiskereskedelmi bevezetés tekintetében, de elismerte a jelenlegi nem éppen ideális felhasználói élményt.

solana
Forrás: X

A széles körben elterjedt hiedelemmel ellentétben egy másik április 4-i bejegyzésben Mert Mumtaz, a Solana egyik lelkes támogatója és a Helius vezérigazgatója vitatta azt az állítást, hogy a tranzakciók 75%-a sikertelen, és a „bot spam”-nek tulajdonítja.

Mumtaz a továbbiakban ezeket a „sikertelen” tranzakciókat a web2 műveletekhez hasonlította, hogy tisztázza azok jellegét.

A vezető szerint sok kudarc akkor következik be, amikor a blokklánc okos szerződése érvénytelennek ítél egy kérést olyan okok miatt, mint az engedélyezési problémák vagy a piaci ingadozások, nem pedig magának a blokkláncnak a hibái miatt.

Szerinte az igazi kihívást nem a Solana áteresztőképessége jelenti, hanem a spam tranzakciók túl nagy száma.

Noha a tranzakciós hibák nem minden Solana-felhasználót zavarnak, ezek az esetek rontják a lánc működőképességét, és gyakori szolgáltatáskiesésekhez vezetnek, tükrözve a hálózat történelmi múltját.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

A Solana válság az FTX összeomlásához hasonló

A Spectra Cities alapítója, Ryan Rzepecki is megszólalt, és kiemelte annak fontosságát, hogy a különböző alkalmazások zökkenőmentesen tudjanak működni ugyanazon a láncon, valamint a szuverenitással szembeni összetehetőség jelentőségét.

Rzepecki a továbbiakban hangsúlyozta, hogy a különböző tevékenységek, például a fizetések, a kormányzati és egyéb alapvető funkciók zavartalan működésének kritikus szükségességét, anélkül, hogy a mémérmék kereskedelméhez hasonló tevékenységek megzavarnák, és párhuzamot vont a Solana jelenlegi válsága és az FTX összeomlása között, kiemelve a Layer 1 hálózat előtt álló kihívás nagyságát.

„Ez egy olyan egzisztenciális pillanat, mint az FTX összeomlása. Az összes okos fejlesztőnek, aki azon dolgozik, hogy ezt helyrehozza, pozitív rezgéseket küldök. Egyértelműen kijelentem, hogy nagyon bízom abban, hogy ezek megoldható problémák. De a Solana minden egyes nappal, amikor a dolgok így működnek, elveszíti a felhasználók és a főbb ökoszisztéma-partnerek bizalmát.”

Olvastad már? A Bitcoin tulajdonosoknak, hogyan segíthet a FUD

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Mik azok az oszcillátorok a technikai elemzésekben?

A bitcoin kereskedésben a technikai elemzés fontos szerepet játszik, és az oszcillátorok kulcsfontosságú eszközök ebben a folyamatban.  Az évtizedek során kifejlesztett oszcillátorok segítenek az ármozgások és...

A legnagyobb növekedési potenciállal rendelkező kriptovaluták 2024-ben

Vendégbejegyzés Bármikor kezdődhet egy új bikafutás. A kriptopiac jelenleg nyugodt, sok altcoin még mindig a mélyponton van, és potenciálisan robbanásszerű növekedésre van kilátásban. A befektetők lelkesen figyelik...

A Bitcoin 100.000 dollárig: A mélypont és a robbanásszerű mozgások elemzése

A Bitcoin gyorsan 10%-ot esett, ami széleskörű félelmet okozott. A befektetők közül sokan súlyosan érintettek, számos befektető jelentős veszteségekkel és likvidálással néz szembe. Anthony Pompliano...

Masszív bálnák halmozzák fel a Ripple (XRP) és Ethereum tokeneket a piaci volatilitás közepette: Mi a következő lépés?

Vendégbejegyzés A nagybefektetők a kedvezőtlen piaci körülmények ellenére felvásárolják a Ripple (XRP) és egy új Ethereum tokent. Vajon mit jelent a bálnák érdeklődése az XRP jövőbeli árfolyamára...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!