4 év börtönre ítélték az Onecoin egyik szervezőjét

-

Az amerikai bíróság négy év letöltendő börtönbüntetésre ítélte az Onecoin korábbi jogi vezetőjét, amiért részt vett a csalásban, pénzmosásban, és ezzel az áldozatok millióit károsította meg.

Ruja Ignatova üzleti partnere hosszú büntetést kapott a Onecoin szerepéért

Irina Dilkinska emellett több, mint 100 millió dollár megtérítésére is kötelezve lett.

Ezen a héten szerdán jelentette be a New York körzeti bíróság, hogy Irina Dilkinska, az Onecoin jogi igazgatója négy éves börtönbüntetést kapott a kriptopénzes piramisjáték működtetésében vállalt szerepéért.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az ügyészség elmondása alapján Dilkinska részvétele nagymértékben hozzájárult az Onecoin által okozott károkhoz, mivel ő szervezte, és bonyolította a megszerzett pénz tisztára mosását.

„Irina Dilkinska az Onecoin jogi igazgatójaként tevékenykedett, így a vállalkozás folyamataiban szerves része volt, mint vezetőségi tag, de valójában ő intézte a pénzmosást. Csalás és pénzmosás vádjában találtuk bűnösnek, mivel közreműködött több millió áldozat megkárosításában, akiket sikerült becsapniuk, és kicsalni tőlük a pénzüket.”

Az Onecoin számára Dilkinska végezte napi rendszerességgel a pénz tisztára mosását, ebbe beletartozik az a 110 milli dollár is, amelyet az Onecoin nevében létrehozott, Kajmán-szigeteki szervezet számláira utaltak el.

Mivel részt vett az Onecoinról kialakított hamis kép létrehozásában, megbízható vállalatnak feltüntetve azt, a piramisjáték károsultja összesen több, mint 4 milliárd dolláros veszteséget szenvedtek.

Az Onecoin 2014-ben indult útjára, Ruja Ignatova és Karl Sebastien Greenwood alapította.

A cég Bulgáriában, Szófiában működött, és teljesen legálisan működő kriptopénzként reklámozták magukat, miközben a cég nem volt egyéb, mint egy piramisjáték fedőszervezete.

A bírósági dokumentumokból kiderül, hogy összesen körülbelül 3 millió ember fektetett be a cégbe, amely a meghamisított jelentések alapján 4,03 milliárd eurós bevételt termelt, és ezzel 2,73 milliárd euró profitot tudtak elérni 2014 és 2016 között.

„Irina Dilkinska, 42 éves bolgár állampolgárnak a börtönbüntetés mellett 111 millió dollárt is meg kell térítenie a károsultak számára.”

Az amerikai hatóságok 2017-ben indítottak eljárást Ruja Ignatova ellen csalás és pénzmosás vádjával, és azóta a cég számos tisztviselője kapott börtönbüntetést. 2023 szeptemberében Greenwoodot, a projekt társalapítóját ítélte a bíróság 20 év börtönre.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A Solana ugyanolyan egzisztenciális fenyegetéssel néz szembe, mint az FTX?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance, az USDT és a Toncoin összefog – És most mi jön?

A Binance hivatalosan is bejelentette a Tether integrációját a Toncoin (TON) hálózatába. Az integráció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy USDT-t fizessenek be és vegyenek...

A Bitwise reklámjából NFT lesz

A Bitwise befektetési alap csütörtökön kiadta az első Ethereum-témájú reklámját, amely egy 39 másodperces videóként NFT token formájában is ki lesz adva, amelyet bárki kinyomtathat...

A CYBRO megközelíti az 1 millió dolláros előértékesítési mérföldkövet az ETH bálna érdeklődésének köszönhetően: 1,200% nyereség előttünk?

Vendégbejegyzés A számos korai fázisú projekt között, amelyek a kriptoszektor új növekedési korszakába lépve gombamód szaporodnak, nehéz diónak tűnik egy igazi gyöngyszemet találni. Egy értékes startup-ot az...

A rendőrség tudja, hogy nem csak a bűnözők használják a bitcoint

A Chainalysis csütörtökön tett közzé egy blogbejegyzést, amelyben bemutatták a bűnüldözés és a kriptopénzek kapcsolatáról szóló tanulmányuk eredményeit. A cég több, mint 800 közszolgálati alkalmazottat...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!