Júliusban érkezik az új angol kriptoszabályozás

-

Az Egyesült Királyság gazdasági minisztere, Bim Afolami nemrégiben úgy nyilatkozott, hogy a kormány elsődleges célkitűzései közé tartozik a digitális eszközök iparágának a fejlesztése.

Az állam ezért letisztázottabb szabályozást vezetne be, új keretrendszert, amely a kriptopénzeket és a stablecoinokat is szabályozná, miközben lehetővé teszi az innovációt.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A kriptoipari verseny globálisan zajlik

Afolami az Innovate Financial Global Summit 2024 rendezvényen tartott előadást, és ennek során kiemelte, hogy a világgazdasági versenyben a pozíció megőrzéséhez fontos, hogy a kriptoipari szabályozás is megfelelő legyen.

„Vezető helyen vagyunk a fintech innovációkban, de ha ezt a pozíciót meg is akarjuk őrizni, akkor nyitnunk kell a kriptopénzek, a stablecoinok irányába.”

Az innováció jó, de legyen szabályozva

Afolami megosztotta a hallgatósággal, hogy a kormányzat legfőbb célja a terület szabályozása olyan módon, hogy ne gátolja az innovációt, a fejlődést, mégis biztosítani tudja a fogyasztóvédelmet.

A hatóságok jelenleg is dolgoznak az új törvénycsomag összeállításán, és a tervek szerint már idén júniusban vagy júliusban be is mutathatják ezt.

„A hatályba lépés után végre rengeteg kriptopénzes tevékenység törvényi definíciót kap. A tőzsdeműködtetés, a letétkezelés, és számos más szolgáltatás végre bekerül a szabályozás égisze alá, és első ízben lesz letisztázva a jogi helyzete.”

Új szakértők

Afolami azt is elmondta, hogy fel fognak állítani egy pénzügyi akciócsoportot, amely egyik fő feladata lesz a törvényhozás számára az ajánlások kidolgozása, az adatok elemzése, a különböző esettanulmányok elvégzése, az információgyűjtés.

Idén április 26-a után az angol hatóságok jogosultak lesznek arra, hogy a tőzsdéken, letétkezelőknél lévő vagyont lefoglalhassák, elkobozhassák.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Az ehhez szükséges törvényi hátteret az úgynevezett „Economic Crime and Corporate Transparency Act 2023” néven futó törvénycsomag biztosítja, amely megengedi a National Crime Agency számára, hogy elkobozza, lefoglalja az olyan kriptoeszközöket, amelyeket gyaníthatóan illegális módon szereztek, és ehhez nem lesz szükség hosszadalmas jogi eljárásra sem.

Forrás: Egyesült Királyság parlamentje

Olvastad már? A végső útmutató a kripto legjobban őrzött titkaihoz 2024-ben

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance együttműködik a makaói igazságszolgáltatással a bűnüldözés megerősítése érdekében

A Binance, az egyik vezető kriptovaluta-tőzsde, összefogott a makaói igazságszolgáltatással, hogy úttörő szerepet vállaljon egy személyes bűnüldözési képzési programban, ami jelentős mérföldkő a bűnüldöző szervekkel...

A szakértők fogadásokat kötnek a mémcoin rallyra a jelenlegi mélypont után: Melyik emelkedik először?

Vendégbejegyzés A mémcoinok a közelmúltban figyelemre méltó zuhanást éltek át, ami felkeltette az elemzők és a kereskedők érdeklődését. A piaci feltételek 2024-ben bikás trendnek kedveznek, a szakértők...

John Bollinger megtörte a csendet a Bitcoin áráról

A Bitcoin árfolyama az egekbe? John Bollinger feltárja a legfontosabb piaci meglátásait. John Bollinger, pénzügyi elemző és a Bollinger-szalagok megalkotója nemrég megosztotta gondolatait a Bitcoin (BTC)...

Tovább gyorsul a kriptoeszközök adoptációja

Richard Teng, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje, a Binance vezérigazgatója szerint a digitális pénzügyi eszközök és a Web3 által generált változás csak az internet, a telefonok...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!