A Nexo felvásárolná a bedőlt defi projekteket

-

A Nexo kriptohitelezési platform szerint erős mérlegének köszönhetően a jelenlegi piaci zavarok idején likviditást biztosítva a segítségére tud sietni a bajba jutott kriptocégeknek, az eszközeinek felvásárlásával.
Egy blogbejegyzésben bejelentették, hogy jelenleg tanácsokat kapnak a Citigroup banki óriáscégtől azzal kapcsolatban, hogy miként lehet a legjobban felvásárolni a fizetésképtelen kripto cégek eszközeit, hogy a befektetők újra hozzáférhessenek a blokkolt pénzeszközökhöz.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Múlt héten Antoni Trenchev, a Nexo társalapítója és ügyvezető partnere a Bloombergnek azt nyilatkozta, hogy a jelenlegi kriptokrach az 1907-es pánikra emlékezteti őt – amikor a Wall Street nagy intézményei kénytelenek voltak más, bajba jutott cégeket kisegíteni.

„Ez engem őszintén szólva az 1907-es bankpánikra emlékeztet, amikor JP Morgan kénytelen volt a saját pénzeszközeivel közbelépni, majd összeszedni az összes olyan fickót, aki fizetőképes volt, hogy helyrehozza a helyzetet.”

A blogbejegyzésben a Nexo azzal dicsekedett, hogy mindig is fenntartható üzleti modellt működtetett, amely nem vett részt kockázatos hitelezési gyakorlatokban, ennek eredményeként most „páratlanul stabil” pozíciót foglal el, ami azt jelenti, hogy egyedülálló helyzetben van ahhoz, hogy a bajba jutott cégek megsegítése érdekében cselekdjen.

„A kriptotér a tömeges konszolidáció szakaszába lép, amely már el is kezdődött azzal, hogy a megmaradt fizetőképes szereplők, mint például a Nexo, készségüket fejezték ki, hogy felvásárolják a fizetőképességi problémákkal küzdő cégek eszközeit, hogy azonnali likviditást biztosítsanak ügyfeleiknek és megkönnyebbülést az egész iparágnak.”

A posztból kiderült, hogy a Nexo már felvette a kapcsolatot számos nehézségekkel küszködő kripto céggel privát csatornákon, különböző módokat ajánlva fel a likviditási segítség nyújtására.
Június 13-án a Nexo nyilvánosan bejelentette, hogy kész megvásárolni a Celsius egyes fennálló hiteleinek egy részét, miután kiderült, hogy a platform jelentős likviditási válsággal küzd.
Ugyanezen a napon a Nexo (NEXO) árfolyama közel 25%-ot zuhant, és tokenenként 0,61 dolláros új éves mélypontra esett, mivel a piacon visszhangot vert a jelentős decentralizált pénzügyi (DeFi) zuhanás továbbgyűrűzésétől való félelem.
Három nappal később a félelmek újra fellángoltak, amikor a 3 Arrows Capital (3AC) befektetési vállalkozás nem tudta teljesíteni a kötelezettségeit – 400 millió dolláros veszteséget szenvedett el a több pozíciót érintő likvidálások során.
A Nexo azt állítja, hogy nincs kitettsége a 3AC-nál. Sok más bajba jutott céggel ellentétben a Nexo az amerikai székhelyű Armanino könyvvizsgáló cég szerint 100%-os likviditással rendelkezik, hogy teljesíteni tudja 4,96 milliárd dollár értékű adósságkötelezettségeit.
A június 13-i jelentős árfolyamcsökkenés óta a NEXO árfolyama stabilizálódott, és jelenleg 0,65 dolláron kereskednek vele.

Olvastad már? A Bitcoin-címek több mint fele továbbra is nyereséges

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Titokzatos 240 millió XRP átutalás: Hová tűnt?

Egy szokatlan fejlemény a kriptopénzpiacon belül, hogy 240 millió XRP token rendhagyó átutalását hajtották végre a Coincheck tőzsdéről egy ismeretlen pénztárcába. A jelentős mozgás érdeklődést és...

2024 nyarának szabadügynökei: A klubok vereségre készülnek

A futballvilág minden nyáron izgatottan várja az átigazolási időszak megnyílását, amikor az ingyenes játékosok kompenzáció fizetése nélkül csatlakozhatnak új klubokhoz. A 2024-es nyara különösen forró...

A Bitcoin (BTC) ára júniusban elérheti a 95.000 dollárt

A változó piaci trendek eltérően alakították a kriptopiacok, konkrétan a sztárkriptó, a Bitcoin árcéljait. Miközben a piaci szereplők arra vártak, hogy a szintek 55.000 dollárra csökkenjenek,...

Ethereum (ETH) árfolyam elemzés 05.23.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) árfolyama 3700 dollár fölé emelkedett, miután elég hosszú ideig kibírta a 3000 dollár körüli konszolidációt. A fellendülés fő oka várhatóan a jóváhagyás...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!