Egyes milliárdosok nem látják a kriptó előnyeit

-

Az ismert milliárdos befektető, Seth Klarman úgy nyilatkozott, hogy ő nem látja értelmét a kriptónak, és szerinte senkinek sincs szüksége rá, ráadásul rosszul is végződhet a dolog.
A milliárdos a Harvard Business School számára adott interjút, amely során szót ejtettek az aranyról, a dollárról, és a kriptopénzekről is. Klarman az 1982-ben alapított bostoni Baupost Group befektetési alap vezetője, és nagyjából 30 milliárd dollárt kezelnek.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

„Nem látom értelmét a kriptónak. Valamiféle tech-őrületnek tűnik. Az ötlet, hogy egy rakás energiát elhasználjunk, hogy matematikai problémákat oldjunk meg, és ezzel szerezzünk kriptót, szerintem őrültség. Miért kellene bárkinek 10 vagy akár 50 különféle kriptó? Nem hinném, hogy bárkinek szüksége lenne rá. Ráadásul úgy tűnik, nagyon rossz vége is lehet a dolognak.”

Az arany és a dollár is említésre kerül, Klarman pedig elmondta, ő kifejezetten nagy aranyrajongónak számít, hiszen az jól teljesít a válságok alkalmával. A dollárral kapcsolatban is optimista.

„Az USD hatalmas előnyöket biztosít az országnak, hiszen az a világ tartalékvalutája. Nem túl valószínű, hogy ez a közeljövőben megváltozna. Nehéz elképzelni, hogy például a kínai pénzt használjuk, és nehéz elképzelni, hogy kriptopénzt fogadjunk el. Túl sok a bizonytalanság a területen.”

Klarman régóta ismert a kriptoszkeptikus nézeteiről. A Baupost vezetője az úgynevezett értékalapú befektetés híve, amelyet az olyan befektetők fejlesztettek tökélyre, mint például Warren Buffet vagy Benjamin Graham. Klarmanra már többször hivatkoztak úgy az iparágban, mint „a következő Buffett”.
Buffett sem nagy bitcoinrajongó, már patkányméreghez is hasonlította a kriptopénzt, és májusban úgy nyilatkozott, hogy a világ összes bioinjáért sem fizetne 25 dollárt.

Olvastad már? A Bitcoin-címek több mint fele továbbra is nyereséges

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!