A Bitcoin-címek több mint fele továbbra is nyereséges

-

A hodlereknek nem kellett elég keményen hodlingolniuk – ezt mutatják a történelmi medvepiacokra vonatkozó adatok.
A bitcoin (BTC) címek több mint fele még mindig nyereségben van, ami kérdéseket vet fel a jelenlegi „medvepiac” súlyosságával kapcsolatban.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Glassnode on-chain elemzőcég adatai megerősítik, hogy június 20-án a címek 56,2%-a még mindig többet ért amerikai dollárban kifejezve, mint amikor a coinok a címre kerültek.

A nyereségesség nem éri el a korábbi piaci mélypontokat

Mivel a BTC/USD 19 hónapos mélypontra, 17.600 dollárra esett a hétvégén, az elemzők felkészültek arra, hogy feltételezéseik szerint az eddigi csúcsoktól akár 84,5%-os visszalépés történhet.
Idén zűrzavar uralkodik, mivel ezek a csúcsok nem „elég magasak” a történelmi bikapiaci csúcsokhoz képest.
Az ezt követő visszaesés így sokakat meglepett, annak ellenére, hogy eddig nem érte el a korábbi medvepiacok szintjét.
A Glassnode adatai alátámasztják ezt az elképzelést. A BTC árfolyamának mélypontjai általában egybeesnek azzal, hogy a címek kevesebb mint fele maradt nyereséges, és mint ilyen, a jelenlegi csökkenő trendnek tekintetében hosszú út áll előttünk, ha a történelmi mintákhoz akarunk igazodni.
2020 márciusában például 41%-ra csökkent a nyereséges címek aránya, és ezt megelőzően a 2018-as medvepiacon is 50% alá esett.

A nyereséges bitcoin címek százalékos aránya grafikonon. Forrás: Glassnode

A pánik azonban már most beindulhat. Ahogy arról a Cointelegraph beszámolt, a realizált veszteségek egyre nőnek a hodlerek körében, akik túlságosan nyugtalanok, hogy tovább babusgassák a pénzüket.
Június 13-án volt a Bitcoin történetének legnagyobb on-chain realizált vesztesége, ezek egyetlen 24 órás időszak alatt elérték a 4,76 milliárd dollárt.

Bitcoin realizált veszteségek grafikonja. Forrás: Glassnode

A piac „egyre közelebb” került a nagy shorthoz

Az elmúlt időkben – érvelt Dylan LeClair – a kiskereskedők adtak el először, és megjelentek a spekulánsok, hogy befejezzék a folyamatot a BTC természetellenesen alacsony szintre történő shortolásával.
„Közeledünk” – foglalta össze egy tweetben egy olyan grafikon mellett, amely azt mutatja, hogy a shortolók költségei egyre nőnek, ahogy az árfolyamok az elmúlt napokban csökkentek.


LeClair hozzátette, hogy valószínűleg további likvidálásokra van szükség a defi-térben, mielőtt végleges mélypontra kerülhetnénk.

Olvastad már? Mélypontra érhetett az ETH árfolyama

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

2000 dollár lehet a tényleges Ethereum cél?

Az Ethereum, a második legnagyobb piaci tőkeértékű kriptopénz, a közelmúltban egy mérsékelt, 5%-os árfolyam-ugrást produkált az elmúlt héten. Ez az ármozgás azonban egybeesik a kereskedők jelentős...

A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el. A politikusok nemrégiben...

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!