Prémium verziót kap a Telegram

-

A népszerű üzenetküldő platform, a Telegram bejelentette, hogy elindítja szolgáltatásainak új prémium szintjét, mivel igyekszik pénzzé tenni a felhasználói bázis egy részét.
A havonta több mint 700 millió aktív felhasználót elérő új szolgáltatás Pavel Durov, a vállalat vezérigazgatója szerint ezeknek a felhasználóknak a nagyobb sávszélesség és tárolókapacitás iránti igényére válaszol.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Telegram így lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy új funkciókhoz férjenek hozzá, és bővítsenek néhány már elérhető funkciót.
A lépésre azért kerül sor, mert a vállalat igyekszik monetizálni a felhasználói bázisának jó részét, amely nemrég elérte a 700 millió havi aktív felhasználó mérföldkövet.
Pavel Durov vezérigazgató szerint a prémium szint a felhasználók azon csoportjának igényeire adott válasz, akik az alkalmazáson belül szerették volna bővíteni a sávszélességüket és a tárhelyüket.

„Miután átgondoltuk a dolgot, rájöttünk, hogy az egyetlen módja annak, hogy a legigényesebb rajongóinknak többet adjunk, miközben a meglévő funkcióinkat ingyenesen megtartjuk, hogy ezeket a megemelt korlátokat fizetős opcióvá tesszük.”

A fizetős felhasználók számára elérhető új funkciók között szerepel a követhető csatornák számának bővítése – 1000, az ingyenes szint által kínált 500 helyett -, valamint 20 csevegőmappa létrehozása, amelyekben minden mappában 200 csevegés található.
Az új szolgáltatási szint árazását a cikk írásakor még nem hozták nyilvánosságra, de a Techcrunch szerint a becslések a hat dolláros határhoz közelítenek.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Út a monetizációhoz

A Telegramnak nem ez az első kísérlete a szolgáltatások monetizálására a platformon, amely világszerte több ezer magánszemély és vállalat számára biztosít üzenetküldő és tartalomkezelő rendszert.
A vállalat tavaly vezette be a szponzorált üzenetek funkcióját, lehetővé téve a hirdetők számára, hogy ilyen üzeneteket helyezzenek el a nagy, 1000-nél több feliratkozóval rendelkező csatornákon.
A legnagyobb kísérlet a monetizációra azonban a Telegram saját, Gram nevű tokenjének bevezetése volt.
A kezdeményezésnek sikerült több mint 1 milliárd dollárt összegyűjtenie a világ minden tájáról érkező befektetőktől, de végül az amerikai SEC leállította, amely még 2019-ben ideiglenes távoltartási végzést adott ki a cég ellen.
Ez arra késztette a Telegramot, hogy ejtse a token bevezetését, és a pénzt visszaadja a befektetőknek, valamint bírságot is fizessen az intézménynek.

Olvastad már? Idén már 15-ször halt meg a bitcoin

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A SEC bepereli az FTX tőzsdét auditáló céget

A SEC célkeresztjébe került a bedőlt FTX tőzsdét auditáló Prager Metis, mivel a vádak alapján számos ponton megsértették a felülvizsgálati pártatlanság elveit. A PM elsősorban...

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!