A népszerű üzenetküldő platform, a Telegram bejelentette, hogy elindítja szolgáltatásainak új prémium szintjét, mivel igyekszik pénzzé tenni a felhasználói bázis egy részét.

A havonta több mint 700 millió aktív felhasználót elérő új szolgáltatás Pavel Durov, a vállalat vezérigazgatója szerint ezeknek a felhasználóknak a nagyobb sávszélesség és tárolókapacitás iránti igényére válaszol.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Telegram így lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy új funkciókhoz férjenek hozzá, és bővítsenek néhány már elérhető funkciót.

A lépésre azért kerül sor, mert a vállalat igyekszik monetizálni a felhasználói bázisának jó részét, amely nemrég elérte a 700 millió havi aktív felhasználó mérföldkövet.

Pavel Durov vezérigazgató szerint a prémium szint a felhasználók azon csoportjának igényeire adott válasz, akik az alkalmazáson belül szerették volna bővíteni a sávszélességüket és a tárhelyüket.

„Miután átgondoltuk a dolgot, rájöttünk, hogy az egyetlen módja annak, hogy a legigényesebb rajongóinknak többet adjunk, miközben a meglévő funkcióinkat ingyenesen megtartjuk, hogy ezeket a megemelt korlátokat fizetős opcióvá tesszük.”

A fizetős felhasználók számára elérhető új funkciók között szerepel a követhető csatornák számának bővítése – 1000, az ingyenes szint által kínált 500 helyett -, valamint 20 csevegőmappa létrehozása, amelyekben minden mappában 200 csevegés található.

Az új szolgáltatási szint árazását a cikk írásakor még nem hozták nyilvánosságra, de a Techcrunch szerint a becslések a hat dolláros határhoz közelítenek.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Út a monetizációhoz

A Telegramnak nem ez az első kísérlete a szolgáltatások monetizálására a platformon, amely világszerte több ezer magánszemély és vállalat számára biztosít üzenetküldő és tartalomkezelő rendszert.

A vállalat tavaly vezette be a szponzorált üzenetek funkcióját, lehetővé téve a hirdetők számára, hogy ilyen üzeneteket helyezzenek el a nagy, 1000-nél több feliratkozóval rendelkező csatornákon.

A legnagyobb kísérlet a monetizációra azonban a Telegram saját, Gram nevű tokenjének bevezetése volt.

A kezdeményezésnek sikerült több mint 1 milliárd dollárt összegyűjtenie a világ minden tájáról érkező befektetőktől, de végül az amerikai SEC leállította, amely még 2019-ben ideiglenes távoltartási végzést adott ki a cég ellen.

Ez arra késztette a Telegramot, hogy ejtse a token bevezetését, és a pénzt visszaadja a befektetőknek, valamint bírságot is fizessen az intézménynek.

Olvastad már? Idén már 15-ször halt meg a bitcoin

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!