A Twitter vezetősége szavazásra hívja a részvényeseket Elon Musk ajánlata ügyében

-

Az igazgatóság arra bíztatja a részvényeseket, hogy fogadják el Elon Musk ajánlatát, és adják el neki a Twitterben birtokolt részesedésüket.
Az eredeti ajánlat 44 milliárd dollárról szólt, részvényenként 54,2 dollárral. Az adásvételi folyamat végső lépése a részvényesek szavazása.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A SEC számára megküldött beszámolóból pedig kiderül, az igazgatótanács arra kéri a részvényeseket, hogy fogadják el az ajánlatot.
A szavazás egy virtuális találkozón zajlana le, amelyet az október 24-i határidő előtt tartanénak meg valamikor. A TWTR részvények jelenlegi ára alig 39 dollár, az ajánlati összeg így 39%-os prémiumot jelent a birtokosok számára.
A vásárlás meghiúsulásáról is terjedni kezdtek a pletykák, miután a milliárdos nem kapott megfelelő adatokat a platformon lévő, gyaníthatóan hamis felhasználók számáról.
A vezetőség azóta megosztotta Muskkal a kért információkat, holott sok kritikus szerint Musk csak így próbált meg kihátrálni az üzletből, mivel az ajánlata óta sokat esett a részvény ára.
Egy nemrégiben tartott megbeszélés során azonban kiderül, hogy Musk tényleg komolyan gondolja a felvásárlást, és azt is megosztotta, hogy hogyan képzeli el a cég jövőjét, többek között egy fizetési szolgáltatás bevezetésével.

„Nagyon is lenne értelme fizetési rendszert integrálni a Twitter platformjába, így könnyen lehetne pénzt küldeni egymás között. Ez akár kriptopénz is lehetne, vagy éppen bármi, amit az emberek hasznosnak gondolnak. Én maximalizálni akarom a felhasználhatóságot, minél hasznosabb, annál jobb. Ha pedig egyszerűen használható fizetési módszert ajánlasz az embereknek, az bizony sokat jelent.”

A bot-fiókok és a verifikált felhasználók ügye is terítékre került, Musk pedig úgy véli, a fizetős verifikációval lényegesen meg lehetne könnyíteni, hogy elkülöníthetőkké váljanak a valódi felhasználók a hamisaktól.
Ráadásul Musk elmondása szerint a rengeteg kriptós csalás, amely a platformon található, szintén megelőzhetővé válna egy ilyen módszerrel.
Mint a Dogecoin egyik nagy rajongója, Musk pontosan tudja, hogy miről beszél, hiszen jelenleg is kering a platformon egy deepfake videó, amelyben az ő arcával népszerűsítenek ilyen átveréseket.

Olvastad már? Több mint 13.000 wholecoiner jelent meg a Bitcoin hálózatán a múlt héten

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Történelmi bukáshoz közelíthet az amerikai dollár

Peter Schiff, az ismert közgazdász a közösségi médiában osztotta meg a gondolatait az USA pénzrendszeréről, és a felvázolt kép távol van az idillitől. Hogy mennyire...

Solana (SOL) technikai elemzés 12.01.

Prémium Solana (SOL) A Solana (SOL) erős bullish kilátásokkal rendelkezik az árfolyamgrafikonon. Az USD Coin (USDC) havi 70 milliárd dollár feletti átutalási volumenéről szóló hírek csak megerősítették...

4 kripto decemberre, amit feltétlenül nézz meg

Vendégbejegyzés Összeállításunk azokról a kriptókról szól, amelyeket érdemes figyelemmel követni 2023 decemberében. Ezek a kriptoprojektek ugyan még az előértékesítésük szakaszában járnak, de máris aktív közösségük van,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!