Az árfolyam legutóbbi esése ellenére a Binance kriptotőzsde coinja nem megy sehová, és azt kell mondani, hogy manapság az egyik legjobb befektetési lehetőségnek számít. Hogy miért?

A BNB a Binance, a világ legnagyobb forgalmú kriptotőzsdéjének a natív tokenje, azaz pontosabban coinja, hiszen már önálló, saját blokkláncon fut.

A Binance így a legnagyobb játékosok közé tartozik a blokklánc-iparban.

A Coinmarketcap adatai szerint a BNB 1.5 milliárd dollárnyit veszített az értékéből az elmúlt héten. Ez egy 8 %-os esés, és ha hozzávesszük, hogy az előző havi csúcs 39 usd volt, akkor már közel 40 %-os csökkenésről beszélünk.

Néhány ember számára ez komor, lehangoló hír a BNB kapcsán. Szerencsére egy meglehetősen fontos háttértörténet magyarázatul szolgálhat a jelenlegi helyzetre, és egyben reményt adhat a BNB holderek számára.

Az a helyzet, hogy a jelenlegi időszak kiváló egy BNB-befektetés számára, különösen most, hogy egy másik tőzsdén, a BQT-n is listázva lett.

Mi a hirtelen esés oka?

Két nagyobb jelentőségű esemény is történt, amelyek még ha csak egy időre is, de a mélybe lökték az árfolyamot.

Először is, már egy éve bejelentették, hogy a Binance Coin az Ethereum blokkláncáról sajátra költözik, a Binance Chain-re, ez pedig idén áprilisban meg is történt.

Minden BNB átkerült az Ethereumról a Binance Chain-re, és ennek a folyamatnak a részeként, a stabilitás érdekében az ETH-alapú BNB el lettek égetve, negyedéves bontásban, amely során a coinokat egy érvénytelen címre küldve tulajdonképpen hozzáférhetetlenné teszik, kivonják a forgalomból.

Így tudják a BNB összes készletét a meghatározott 100 milliós értéken tartani.

Az egyik ilyen égetés július 11.-én történt, és utána tisztán látható, hogy az ETH és a BNB láncokon összesen még 189 millió BNB létezik, amely alapján még messze az égetés vége, hogy visszaálljon a végső egyensúly.

Mindenesetre ez az elkapkodott beavatkozás a supplyba jelentős oka lehet a napokban tapasztalt esésnek az árfolyamban és a piaci kapitalizációban.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a tőzsde vezetője, CZ néhány napja twitteren kommentálta az égetést, az erős és egészséges haj növekedéséhez szükséges hajvágáshoz hasonlítva a beavatkozást.

És valószínűleg igaza is van ezzel a hasonlattal.

Másodszor, a Binance kihirdette, hogy 2019 szeptemberében a tőzsde kivonul az USA területéről a számára kedvezőtlen szabályozások miatt, ezzel viszont számos amerikai befektető lényegesen szerényebb számú altcoin-befektetési lehetőséggel kénytelen beérni.

Ez a lépés az USA-ban tapasztalható, a SEC és egyéb hatóságok részéről érkező, kriptopénzeket érintő növekvő szabályozási aktivitásra válaszul történt.

Emellett viszont a Binance megosztotta a terveit, hogy egy kifejezetten USA-specifikus tőzsdeplatform indítását is fontolgatja, de ennek részletei, valamint az indulási dátum még nem kerültek kihirdetésre.

CZ ezen problémák esetében is az újraszervezést tartja a megoldásnak, azzal együtt, hogy ez kényelmetlen helyzetet teremthet az USA befektetői számára:

„Rövid távon vállalnunk kell némi fájdalmat, hogy hosszú távú növekedést érhessünk el. Mi pedig mindig azon dolgozunk minden erőnkkel, hogy az ilyen rövid távú fájdalmak hosszú távon megtérüljenek.”

Miért fényes a Binance jövője?

Miközben ezek a visszalépések időlegesen okozhatnak árfolyamesést, a Binance úgy pozícionálja magát, mint a kriptopénzek úttörője.

Több, mint tőzsde, az új blokkláncos innovációkban is benne van a keze. Ezek a projektek, főleg az általuk biztosított piaci feltételek mellett kulcsszerepet játszanak a Binance további növekedésében.

A Binance Chain hálózata folyamatos fejlesztés alatt áll. Miközben már sok kripto-projekt átköltözött az Ethereumról a Binance láncára, rögtön annak induláskor, a vállalat reménykedik abban, hogy továbbra, hogy még több blokkláncos innovációnak adhat otthont.

Ennek keretein belül a legutóbbi hard fork, amely a Galileo nevett kapta, a napokban sikeresen végre lett hajtva.

A Binance Chain segítségével egy decentralizált tőzsdeplatform is elindult, ezt CZ így kommentálta:

„Hisszük, hogy a decentralizált tőzsdék új lehetőségeket és reményeket biztosítanak, egy bizalommentes, átlátható pénzügyi rendszert ajánlva. Központi letétkezelés nélkül a Binance DEX sokkal nagyobb befolyást biztosít az embereknek a saját javaik felett.”

A közelgő BinanceUS indítása szintén komoly növekedést jelenthet a BNB értékében. Jelenleg nem tudjuk, hogy a Binance szeptemberi kivonulása az USA-ból hová fog vezetni, de mikor az ottani platformjuk elindul, az jelentősen pozitív fejlemény lesz a kriptopiac számára.

A BNB coinnal nem csak jutalékedvezményt kaphatsz

A végén kell megemlíteni a legjobb hírt. A BNB továbblépett az eredeti célkitűzésétől, amely szimplán a kereskedési jutalékok esetében adott kedvezményt jelentette.

Most, hogy más platformokon is listázva lett, mint amilyen a BQT, nem csak a BNB önmagában álló értékét demonstrálja, hanem támogatja a Binance állásfoglalását a teljes kriptopénz és blokklánc ökoszisztéma és közösség mellett.

A BQ tőzsde erős érdeklődést mutat az iránt, hogy egy kölcsönösen gyümölcsöző piaci környezetet hozzanak létre más tőzsdékkel, befektetőkkel, és a közösség egészével.

Olvastad már? Kripto a köbön – hétnyitó hírsaláta

A BNB listázása ezzel együtt nagy lépésnek számít ebbe az irányba mindkét platform esetében.

Forrás: coinspeaker.com

Kiemelt kép:


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂