A MicroStrategy 147 millió dollár értékű Bitcoint vásárolt

-

A MicroStrategy a legutóbbi Bitcoin-készletet coinonként átlagosan 27.053 dolláros áron vásárolta, ami 9%-kal alacsonyabb, mint a teljes BTC-vásárlásának átlagos vételára.

A MicroStrategy, egy szoftvercég és jelentős Bitcoin befektető, egy újabb nagy kriptopénz készlet megvásárlásának bejelentésével bikás jelzést küld a piacnak.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Michael Saylor, a MicroStrategy társalapítója és ügyvezető elnöke szeptember 25-én az X-en (korábban Twitter) jelentette be, hogy a cég 5445 BTC-t vásárolt.

A coinokat 147.3 millió dollárért vásárolták meg, BTC-nként 27.053 dolláros átlagáron.

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletéhez benyújtott 8-K formanyomtatvány szerint a MicroStrategy és leányvállalatai augusztus 1. és szeptember 24. között vásárolták meg az említett összeget.

Szeptember 24-én a MicroStrategy és leányvállalatai összesen mintegy 158.245 BTC-t tartottak, amelyet durván 29.582 dolláros coinonkénti átlagos vételáron szereztek meg, beleértve a díjakat és költségeket is – áll a bejelentésben.

A MicroStrategy teljes Bitcoin-állományának összesített vásárlási ára 4,68 milliárd dollárt tesz ki.

Az új vásárlásra azért került sor, mert a Bitcoin az elmúlt hetekben 26.000 dollár körül mozgott. Miután augusztus 29-én rövid időre elérte a 28.000 dollárt, a Bitcoin szeptember 11-én egészen 25.000 dollárig süllyedt.

A CoinGecko adatai szerint a cikk írásakor a Bitcoin 26.300 dolláron mozog, ami 1,9%-os csökkenést jelent az elmúlt 24 órában. A kriptopénz az elmúlt hét napban is mintegy 4%-ot esett.

A MicroStrategy legújabb vásárlása tovább erősíti a vállalat bikás hozzáállását a Bitcoinhoz.

A cég korábban 12.333 BTC-t vásárolt 347 millió dollárért 2023 júniusában, coinonként átlagosan 29.668 dolláros vételáron.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


2023 első negyedévében a MicroStrategy 2020 óta az első nyereséges negyedévéről számolt be egy egyszeri adókedvezménynek köszönhetően.

A vállalatnak a következő negyedévben is sikerült megőriznie a nyereségességet, augusztus elején 22,2 millió dolláros nettó nyereségről számolt be.

Olvastad már? Hongkong közzéteszi a gyanús kripto cégek listáját

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana: Az FTX legutóbbi lépése hatással lesz a rövid távú árprognózisra?

A Solana (SOL) azóta van a figyelem középpontjában, amióta az FTX bejelentette, hogy tervezi eszközeinek felszámolását. Nemrégiben egy FTX-hez kapcsolódó pénztárca olyan lépést tett, amelyet...

PEPE (PEPE) technikai elemzés 12.06.

Prémium PEPE A PEPE, az egyik legnépszerűbb mém coin, egy hete emelkedő tendenciát mutat. A Dogecoin (DOGE) és a Shiba Inu (SHIB) kistestvére kitört a hosszú távú ellenállási...

Még el sem indult a BlackRock Bitcoin ETF, de valaki már bevásárolt belőle

Valaki 100 ezer dollárért vásárolt Bitcoin ETF-et a BlackRock-tól, pedig még nem került nyilvánosságra, hogy a Tőzsdefelügyelet engedélyezte volna a befektetési óriás számára az alap...

Az ING elemzői úgy vélik, fordulat jöhet a Fed kamatpolitikájában

A pénzintézet elemzői szerint a Federal Reserve változtathat a jelenlegi kamatpolitikáján, hiszen az amerikai gazdasági mutatók optimista képet vetítenek előre, tehát nagy enyhülés közeledhet, jelentős...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!