A Messari vezérigazgatója szerint a Tőzsdefelügyeletnek mennie kell

-

A Messari, az egyik vezető amerikai kriptovaluta elemzőplatform bejelentette, hogy megszakítja kapcsolatait az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelettel.

A cég vezérigazgatója, Ryan Selkis élesen bírálta az SEC szigorú hozzáállását a kriptoiparral szemben.

Hivatali akadálypálya

Július 7-én Ryan Selkis bejelentette, hogy a cég megszakítja kapcsolatait az SEC szervezetével és annak elnökével, Gary Genslerrel, elmondva, hogy a Messari a rendelkezésére álló eszközöket használva harcolni fog az általa illegitimnek és korruptnak nevezett ügynökség ellen.

Messari,
Forrás: X

Nem meglepő módon Selkis döntését rendkívül erős támogatás és lelkesedés fogadta a kriptoközösség részéről, mivel kritikája széles körben elismert mind az iparág résztvevői, mind a felhasználók, befektetők és adófizetők körében.

Milyen munkát végeznek?

Egy X-en megosztott levélben a Messari részletesebben is bemutatta az indokait, és kifejtette, hogy a cég pozitív és konstruktív kapcsolatokat ápol más országok szabályozóival, de az SEC embereivel nem lehet dűlőre jutni, mintha nem is akarnák, hogy működjenek a dolgok.

Úgy vélik, hogy az SEC Gensler vezetésével rendkívül hatástalan és politikailag motivált, és nem tudta időben felismerni a csalásokat olyan cégeknél, mint az FTX, Celsius és Genesis.

Sokan osztják ezt a véleményt, mivel az SEC-nek elvileg a befektetők védelmét és az ország támogatását kellene szolgálnia, de a leggyakoribb kritika szerint ezzel szemben inkább a hagyományos pénzügyi érdekeket védik.

A levélben említést tettek a közelmúltbeli bírósági döntésekről, mint például a Jarkesy és a Loper-Bright, amelyek komolyan gyengítették az SEC hatáskörét.

A Messari szerint ezek az ítéletek komoly kérdéseket vetnek fel az SEC hatásköréről a kriptopiacok szabályozására vonatkozóan.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Közszolgák vagy mást szolgálnak?

A Messari úgy véli, hogy az SEC tevékenysége árt Amerika vezető szerepének a kriptoszektorban, és a hatóságot ellenséges versenytársként, felesleges szabályozóként látják.

Az állásfoglalás alapján megszakítanak minden hivatalos kapcsolatot a szervezettel, amíg nem történnek reformok és nem kerül új vezetés az élre.

A Messari azt tervezi, hogy az elkövetkező hónapokban bíróságokon és a Kongresszuson keresztül fogja kihívni az SEC hatáskörét.

A Messari lépése sokak számára szimbolikus jelentőségű, és arra mutat rá, hogy a kriptovaluta ipar résztvevői egyre inkább szembe-helyezkednek a hagyományos szabályozókkal, amelyek szerintük hátráltatják az innovációt és a növekedést.

Olvastad már? A TON felrobban a Polygonnal együtt

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Breaking: Joe Biden hivatalosan is visszalép a 2024-es elnökválasztási versenytől

Joe Biden elnök vasárnap bejelentette, hogy befejezi újraválasztási kampányát. A döntés hátterében a demokraták körében növekvő aggodalmak állnak, hogy a 81 éves politikus nem tudna második...

3, egy kávéscsészénél olcsóbb érme, amelyek 2024-ben megváltoztatják az életünket ☕

Vendégbejegyzés A kriptopiac nyugalomban van a várva várt bikafutás előtt. Az Altcoinok jelenleg jó belépési ponton vannak, de máris emelkednek, és bármelyik pillanatban robbanásra készen állnak. A...

Nagyon optimista Bitcoin árelőrejelzés a Mechanism Capital részéről

A geopolitikai erők kezdenek megmozdulni a Bitcoin körül, egy elemző szerint bármi lehetséges a digitális valuta árfolyamát illetően. A Bitcoin potenciálisan elérheti az 1 millió dollár...

A Solana egy 900%-os emelkedést tartogathat 1000 dollárig, de CSAK HA…

A július 15-21. hét folyamán a Solana (SOL) visszaszerezte a 150 dollárt, majd magasabbra emelkedett, és a 173 dolláros cikkírásakor 17% -ot tett ki. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!