A mémcoinok csak pénznyelő automaták?

-

A mémcoinok felfutása a közelmúltban vita tárgyát képezte a kriptopénz iparban.

Benjamin Cowen, az Into The Cryptoverse vezérigazgatója és alapítója egy tweetben fogalmazta meg véleményét ezekről az coinokról.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Kijelentette, hogy a mémcoinok kizárólag azért léteznek, hogy az alapítóik meggazdagodjanak, és hogy az „erős közösségi” narratíva egy szemfényvesztés.

Cowen úgy véli, hogy a legtöbb ilyen mémcoint ugyanaz a csoport hozza létre, és addig pumpálják és dömpingelik őket, amíg már nem lesznek jövedelmezőek.

Cowen megjegyzései azután hangzottak el, hogy a Pepe coin (PEPE) április 20-a, azaz maga a mém napja körül hirtelen emelkedésnek indult.

Alig három hét alatt az coin árfolyama több tízezer százalékkal emelkedett, és a kapitalizációja 1,6 milliárd dolláron csúcsosodott ki.

A Pepe coin története felkavarta a piaci szereplők mohóságát, egyesek azt állították, hogy egy kis befektetéssel dollármilliókat kerestek.

Cowen azonban óva int a mémcoinokba való befektetéstől, mivel szerinte ezek csak pénznyelő rendszerek.

Úgy véli, hogy az embereknek óvatosnak kell lenniük a pénzük befektetésénél, és nem szabad elcsábulniuk a gyors nyereség lehetőségére.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Mivel a kriptopénz piaca folyamatosan fejlődik, elengedhetetlen, hogy tájékozottak és óvatosak maradjunk.

Cowen nézetei a mémcoinokról emlékeztetőül szolgálnak az emberek számára, hogy mielőtt bármilyen kriptopénzbe fektetnének, végezzék el a kellő odafigyelést.

Bár ezeknek az érméknek a viralitása vonzó lehet, fontos figyelembe venni a befektetés jogszerűségét, és nem szabad hagyni, hogy a hype befolyásolja az emberek józan gondolkodását.

Olvastad már? A PayPal csaknem 1 milliárd dollárnyi kriptokészlettel rendelkezik

Kiemelt kép: Phan Bảo Việt

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Ripple visszautasítja a SEC kemény követelményeit

Az XRP útja nem volt más, mint egy hullámvasút, köszönhetően a folyamatos Ripple vs. SEC drámának. Az XRP 0,55 dollár körüli árfolyamon, a jogi zűrzavar közepette...

A Binance a hatóságokkal együttműködve teszi biztonságosabbá a kriptopiacot

Több mint 186 millió regisztrált felhasználót szolgál ki jelenleg a Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje és a számuk folyamatosan nő. Március első hetében 100 milliárd...

Jelentős altcoin nyereség a láthatáron: Melyik érme emelkedik először?

Vendégbejegyzés A kriptopiac emelkedő szakaszban van, több kevésbé ismert érme is jelentős növekedési potenciált mutat. A befektetők élénken figyelik a trendeket, hogy megállapítsák, melyek emelkedhetnek először. Ez a...

Vajon az Ethereum visszatérésre készül a 3.700 dolláros visszautasítás után?

Az Ethereum (ETH) a cikkírás idején 3.200 dolláros árfolyamon mozgott. A 3.000 dolláros pszichológiai szintet április 13. óta többször is áttörték az alacsonyabb időkereteken, és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!