A Bitcoin a trendforduló reményét mutatja

-

A Bitcoin BitMEX finanszírozási aránya pirosra váltott. Ez jó hír lehet a BTC számára, mivel történelmileg a BTC ára akkor emelkedett, amikor a finanszírozási ráta csökkent.

A Bitcoin árfolyama az utóbbi időben nem a befektetők javára alakult, mivel a grafikon többnyire piros színben pompázott.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A bitcoin a cikk írása idején ismét a 28.000 dolláros szint alá süllyedt, ami indulatokat keltett a befektetők körében.

A BTC trendfordulót készít elő

A CoinMarketCap szerint a BTC árfolyama az elmúlt hét napban több mint 2%-os csökkenést regisztrált, a kereskedési volumen csökkenésével együtt.

A cikk írásakor a BTC 27.706,83 dolláron kereskedett, piaci kapitalizációja pedig meghaladta az 536 milliárd dollárt.

A Santiment fent idézett tweetje szerint a BTC BitMEX finanszírozási árfolyama masszív csökkenést regisztrált a március közepén, közvetlenül az árak szárnyalása előtt az árak elleni heves tétje óta.

Az áremelkedési valószínűségek jellemzően akkor emelkednek, amikor a konszenzus az árak esését jósolja.

Így mivel a finanszírozási ráta alacsony volt, ami kisebb keresletre utal a határidős piacon, nem zárható ki a BTC árfolyam emelkedésének lehetősége.

A Bitcoin végre kihasználja az Ordinals előnyeit?

A Bitcoin Ordinals az utóbbi időben új rekordokat állított fel, miközben a BTC árfolyama szenvedett.

Nemrégiben a napi Ordinals bejegyzések száma minden idők legmagasabb értékét érte el, ahogyan a megfizetett Ordinals díjak is.

Bár a BTC ebben az időszakban még mindig alakulófélben volt, a Santiment adatai reményt adnak arra, hogy a Bitcoin hasznot fog húzni az Ordinals eredményeiből.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Ez áll a statisztikákban

A BTC ismét népszerűségre tett szert a bálnák körében, hiszen az elmúlt négy napban legalább 1000 BTC-t birtokló Bitcoin címek folyamatosan gyűltek.

Ez jó hír volt, hiszen a bálnák bizalmát tükrözte a coin iránt. A BTC tőzsdei tartaléka is csökkent, ami kisebb eladási nyomásra utal.

Ráadásul a Bitcoin bináris CDD-je is zöld volt. A zöld grafikon azt jelzi, hogy a hosszú távú tulajdonosok mozgása az elmúlt hét napban alacsonyabb volt az átlagnál, és van indítékuk arra, hogy megtartsák eszközeiket.

A CryptoQuant adatai szerint a BTC vásárlói vételi/eladási aránya szintén zöld volt, ami arra utal, hogy a vételi hangulat dominált a származtatott piacon.

bitcoin
Forrás: CryptoQuant

A realitás másképp nézhet ki

Míg a mérőszámok bikásak voltak, a Bitcoin piaci mutatói mást sugalltak.

Az exponenciális mozgóátlag (EMA) szalagja azt jelezte, hogy a medvék vezetik a piacot, mivel a 20 napos EMA az 55 napos EMA alatt volt.

bitcoin

A BTC Chaikin Money Flow (CMF) szintén csökkenést regisztrált, ami az eladók javára szólt. A Money Flow Index (MFI) azonban sok reményt adott, mivel emelkedést regisztrált.

Olvastad már? A Litecoin tranzakciók az egekbe szöknek

Kiemelt kép: QuoteInspector.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A SEC bepereli az FTX tőzsdét auditáló céget

A SEC célkeresztjébe került a bedőlt FTX tőzsdét auditáló Prager Metis, mivel a vádak alapján számos ponton megsértették a felülvizsgálati pártatlanság elveit. A PM elsősorban...

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!