A Litecoin tranzakciók az egekbe szöknek

-

A Litecoin tranzakcióinak száma exponenciális ütemben nőtt az elmúlt napokban. A Bitcoin magas tranzakciós díjai lehettek a mozgatórugók.

A Litecoin napi tranzakcióinak száma az egekbe szökött az utóbbi időben, ami a hálózat fokozott kihasználtságára utal.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ez jó hír volt a Litecoin számára, mivel tovább növelheti az elfogadottságát. Mi okozta azonban ezt a megugrást? Ez a Bitcoin díjai növekedésének a következménye?

Jó hír a Litecoin számára

A Bitinfocharts szerint az LTC napi tranzakciói alacsonyak voltak az év elején. Április 30. óta azonban a dolgok megváltoztak, amikor a grafikon példátlanul felfelé indult.

A cikk íráskor a blokklánc napi tranzakcióinak száma 576.000 volt, ami elismerésre méltó eredmény.

litecoin
Forrás: Bitinfocharts

A tranzakciók számának emelkedése általában azt jelenti, hogy több felhasználó van jelen a hálózaton.

Ezt a Santiment grafikonja is bizonyította. A legfrissebb adatok szerint az LTC napi aktív címei emelkedést könyvelhettek el az elmúlt héten, ami a blokklánc fokozott elfogadottságát jelzi.

Forrás: Santiment

Mi okozta ezt az emelkedést?

Bár több spekuláció is létezik, az LTC emelkedésének egyik fő oka potenciálisan a Bitcoin [BTC] magasabb díjai lehetnek.

A Bitcoin díjai nemrég emelkedtek, és ennek nagy része az Ordinalsnak köszönhető.

A BTC díjainak megugrása arra késztethette a felhasználókat, hogy alternatív blokkláncok után nézzenek, ahol alacsonyabbak a tranzakciók végrehajtásának díjai.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Az LTC gyorsan reagált

Az LTC árfolyammozgása az esemény során bikára váltott. A CoinMarketCap szerint az LTC árfolyama az elmúlt 24 órában több mint 1,5%-kal emelkedett.

A cikk írásakor a Litecoin 79.28 dolláron kereskedett, a piaci kapitalizációja pedig meghaladta az 5,8 milliárd dollárt.

Az LTC on-chain teljesítményét vizsgálva még inkább kiderült, hogy a dolgok a javára fordultak.

Az LTC Binance finanszírozási rátája például zöldre váltott. Ez azt jelezte, hogy a származtatott piacon nagyobb a kereslet az érme iránt.

Az LTC körüli pozitív érzelmek is viszonylag emelkedtek, ami összességében jó jel.

A Litecoin bálnatranzakcióinak száma továbbra is magas maradt, ami arra utal, hogy a kriptoipar nagy szereplői körében népszerű.

Forrás: Santiment

Mi a következő lépés az LTC számára?

A Litecoin grafikonjára vetett pillantás reményt ad a szebb napokra, mivel számos piaci indikátor bikás volt. Az LTC MACD-je például bikás kereszteződést mutatott.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A pénzáramlási indexe (MFI) is enyhén emelkedett, ami növeli a folyamatos emelkedés esélyét.

Forrás: tradingview.com

Mindazonáltal semmi sem mondható ki teljes bizonyossággal, mivel az LTC relatív erősségindexe (RSI) a semleges szint alatt oldalazik.

Olvastad már? SBF ügyvédei ejtetni akarják a vádak többségét

Kiemelt kép: Jernej Furman

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Ripple visszautasítja a SEC kemény követelményeit

Az XRP útja nem volt más, mint egy hullámvasút, köszönhetően a folyamatos Ripple vs. SEC drámának. Az XRP 0,55 dollár körüli árfolyamon, a jogi zűrzavar közepette...

A Binance a hatóságokkal együttműködve teszi biztonságosabbá a kriptopiacot

Több mint 186 millió regisztrált felhasználót szolgál ki jelenleg a Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje és a számuk folyamatosan nő. Március első hetében 100 milliárd...

Jelentős altcoin nyereség a láthatáron: Melyik érme emelkedik először?

Vendégbejegyzés A kriptopiac emelkedő szakaszban van, több kevésbé ismert érme is jelentős növekedési potenciált mutat. A befektetők élénken figyelik a trendeket, hogy megállapítsák, melyek emelkedhetnek először. Ez a...

Vajon az Ethereum visszatérésre készül a 3.700 dolláros visszautasítás után?

Az Ethereum (ETH) a cikkírás idején 3.200 dolláros árfolyamon mozgott. A 3.000 dolláros pszichológiai szintet április 13. óta többször is áttörték az alacsonyabb időkereteken, és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!