A Litecoin tranzakciók az egekbe szöknek

-

A Litecoin tranzakcióinak száma exponenciális ütemben nőtt az elmúlt napokban. A Bitcoin magas tranzakciós díjai lehettek a mozgatórugók.

A Litecoin napi tranzakcióinak száma az egekbe szökött az utóbbi időben, ami a hálózat fokozott kihasználtságára utal.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ez jó hír volt a Litecoin számára, mivel tovább növelheti az elfogadottságát. Mi okozta azonban ezt a megugrást? Ez a Bitcoin díjai növekedésének a következménye?

Jó hír a Litecoin számára

A Bitinfocharts szerint az LTC napi tranzakciói alacsonyak voltak az év elején. Április 30. óta azonban a dolgok megváltoztak, amikor a grafikon példátlanul felfelé indult.

A cikk íráskor a blokklánc napi tranzakcióinak száma 576.000 volt, ami elismerésre méltó eredmény.

litecoin
Forrás: Bitinfocharts

A tranzakciók számának emelkedése általában azt jelenti, hogy több felhasználó van jelen a hálózaton.

Ezt a Santiment grafikonja is bizonyította. A legfrissebb adatok szerint az LTC napi aktív címei emelkedést könyvelhettek el az elmúlt héten, ami a blokklánc fokozott elfogadottságát jelzi.

Forrás: Santiment

Mi okozta ezt az emelkedést?

Bár több spekuláció is létezik, az LTC emelkedésének egyik fő oka potenciálisan a Bitcoin [BTC] magasabb díjai lehetnek.

A Bitcoin díjai nemrég emelkedtek, és ennek nagy része az Ordinalsnak köszönhető.

A BTC díjainak megugrása arra késztethette a felhasználókat, hogy alternatív blokkláncok után nézzenek, ahol alacsonyabbak a tranzakciók végrehajtásának díjai.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Az LTC gyorsan reagált

Az LTC árfolyammozgása az esemény során bikára váltott. A CoinMarketCap szerint az LTC árfolyama az elmúlt 24 órában több mint 1,5%-kal emelkedett.

A cikk írásakor a Litecoin 79.28 dolláron kereskedett, a piaci kapitalizációja pedig meghaladta az 5,8 milliárd dollárt.

Az LTC on-chain teljesítményét vizsgálva még inkább kiderült, hogy a dolgok a javára fordultak.

Az LTC Binance finanszírozási rátája például zöldre váltott. Ez azt jelezte, hogy a származtatott piacon nagyobb a kereslet az érme iránt.

Az LTC körüli pozitív érzelmek is viszonylag emelkedtek, ami összességében jó jel.

A Litecoin bálnatranzakcióinak száma továbbra is magas maradt, ami arra utal, hogy a kriptoipar nagy szereplői körében népszerű.

Forrás: Santiment

Mi a következő lépés az LTC számára?

A Litecoin grafikonjára vetett pillantás reményt ad a szebb napokra, mivel számos piaci indikátor bikás volt. Az LTC MACD-je például bikás kereszteződést mutatott.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A pénzáramlási indexe (MFI) is enyhén emelkedett, ami növeli a folyamatos emelkedés esélyét.

Forrás: tradingview.com

Mindazonáltal semmi sem mondható ki teljes bizonyossággal, mivel az LTC relatív erősségindexe (RSI) a semleges szint alatt oldalazik.

Olvastad már? SBF ügyvédei ejtetni akarják a vádak többségét

Kiemelt kép: Jernej Furman

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A PayPal USD (PYUSD) debütálása a KuCoin tőzsdén

A KuCoin kriptopénz tőzsde egy pénteki bejelentés szerint bevezette a PayPal PYUSD stablecoinját. Ez a tőzsdei bevezetés jelentős előrelépés a még fiatal stablecoin hozzáférhetőségének javításában, amely...

A Binance jogi küzdelme a SEC-el

A Binance (BNB) a közelmúltban megtámadta az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet keresetét, arra hivatkozva, hogy nincs hatásköre a jogi eljárás megindítására. A Binance a SEC vádjainak elutasítására...

Dogecoin (DOGE) technikai elemzés 09.22.

Prémium Dogecoin (DOGE) A piaci korrekció az elmúlt nap során visszafogta a Dogecoin (DOGE) bikás előretörését a 0,06 dolláros támaszszintről. A vevők azonban tartották a támaszt, a mém...

Egy bálna nagy tételben vásárol Ethereumot

A bálna tevékenység nagy érdeklődésnek örvend a kriptotérségben, az elemzők és a kereskedők szorosan figyelemmel kísérik, hogy hasznos információkhoz jussanak. Az egyik ilyen érdekes lépésre nemrégiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!