SBF ügyvédei ejtetni akarják a vádak többségét

-

A becsődölt FTX tőzsde vezetőjét képviselő jogászok nemrégiben azzal fordultak a bírósághoz, hogy a vádpontok többségét ejtsék SBF ellen.

A három vádpont, amellyel az ügyvédek is egyet értenek, a tőzsdei csalás, az értékpapír-csalás, és a pénzmosás.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Molly White, az ismert kriptós influenszer úgy nyilatkozott az üggyel kapcsolatban, hogy a jelek szerint az eredeti vádpontok mellett a hatóságok újabbakat is felvettek a listára, miután SBF-et letartóztatták.

SBF a Bahama-szigetekről lett az USA-ba szállítva, miután nyolc pontban is megvádolták, köztük pénzmosással és csalással.

Az elkövető ügyvédei most úgy fogalmaztak, hogy ezeknek a vádpontoknak a többsége utólag lett felvéve a listára, így azokat törölni kellene a bíróságnak.

A jogszabályok alapján a letartóztatottak csak olyan vádpontok miatt állhatnak bíróság elé, amelyek alapján eleve elrendelték a kiadatásukat.

Az ügyvédek elmondása alapján a kiadatási eljárás során a bahamai hatóságok, és az ottani bíróság is teljes mértékben jogszerűen járt el, a kiadatási szabályoknak megfelelően.

Az ügyvédek szerint pedig emiatt utólag már nem vádolhatják meg mással az elkövetőt, azokban a vádpontokban kell lefolytatni az eljárást, amely miatt eredetileg is elrendelték a letartóztatást majd a kiadatást.

Az újonnan hozzáadott, SBF elleni vádpontok között olyanokat találunk, mint a banki csalás, és a sikkasztás, összefüggésben az FTX és az Alameda szervezetében betöltött pozíciókkal.

A legutóbbi alkalommal március 28-án adtak hozzá még egy vádpontot, amely alapján SBF állítólag 40 millió dollárral fizetett le egy kínai állami hivatalnokok.

Több más vádponttal együtt az ügyvédek ezeknek a semmissé tételét is kérvényezték, mivel elmondásuk alapján az állam nem tudta megfelelően bizonyítani, sem pedig adminisztrálni ezeknek a vádpontoknak a létjogosultságát.

Az ügyvédek megfogalmazása szerint az eredetileg megküldött nemzetközi idézés nem határozta meg egyértelműen, hogy a pénzügyi törvények közül egészen pontosan melyeket is sértették meg, nem lett megnevezve egyetlen érintett bankszámla sem az USA bankjaiban, amelyek az FTX-hez vagy az Alamedához lenne köthető.

Az ügyben eljáró Kaplan bíró június 15-re tervezte be a következő meghallgatást, és május 29-ig kaptak időt a jogászok, hogy előzetesen reagáljanak a beadványra.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

SBF-et a bíróság nem találta bűnösnek az eredeti vádpontokban, annak ellenére, hogy minden közvetlen munkatársa bűnösnek vallotta magát, és együtt működik a hatóságokkal az ügy felgöngyölítésében.

SBF Palo Altoban van házi őrizetben azóta is a szülei házában.

Az ingatlan telefonvonalát pedig a hivatalos eljárás során is használhatják meghallgatásokhoz, ülésekhez, annak ellenére, hogy SBF ügyvédei fellebbeztek a lehallgatás ellen.

Olvastad már? Az IMF aggódik a közelgő gazdasági összeomlás miatt

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A kripto szakértők nagyot fogadnak erre az új VR tokenre, ezt érdemes tudni róla

Vendégbejegyzés Egy új VR játékplatform vár megjelenésre, amelynek nemrég kezdődött az előértékesítése. Az 5thScape projekt 5SCAPE névre hallgató, natív használati tokenje a 15 millió dolláros céljának...

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

A TON coin riasztása: Itt a top 5 kriptovaluta, amibe azonnal be kell fektetni!

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca az aktivitás és az izgalom megugrásának tanúja, mivel jelentős fellendülés látszik a láthatáron. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a befektetők lelkesen keresik az ígéretes...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!