A PayPal csaknem 1 milliárd dollárnyi kriptokészlettel rendelkezik

-

A PayPal mintegy 1 milliárd dollárnyi kriptopénz állománya van forgalomba az amerikai értékpapír- és tőzsdefelügyeletnek (SEC) benyújtott legutóbbi negyedéves eredménybeszámolója szerint.

Ezek az állományok 499 millió dollárból állnak Bitcoinban (BTC), 362 millió dollárból Ethereumban (ETH), valamint 82 millió dollárból Bitcoin Cashben (BCH) és Litecoinban (LTC), ami több mint 30%-os növekedést mutat 2022 negyedik negyedéve óta.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A kiigazított nyereség és a bevétel emelkedik, de a részvények esnek

A fintech óriás 1,17 dolláros részvényenkénti korrigált nyereséget ért el, ami az előző évi 88 centre nőtt, a bevétel pedig 10%-kal, 7 milliárd dollárra emelkedett.

A PayPal azonban 125-ről 100 bázispontra csökkentette a működési haszonkulcs bővülésére vonatkozó előrejelzését, aminek következtében részvényei 5%-ot estek.

Piaci elemzők úgy vélik, hogy a vállalat veszíthet pozíciójából az Apple-el szemben, miközben a magas kamatlábak visszafogták a drága vásárlásokat, különösen az alacsony jövedelmű ügyfelek esetében.

A PayPal lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy kriptoeszközöket vásároljanak, tartsanak, eladjanak, fogadjanak és küldjenek, és az eladásból származó bevételt a fizetés során felhasználják.

A vállalat a kriptoeszközök őrzésében és megőrzésében olyan harmadik féltől származó letétkezelőkre támaszkodik, mint a Gemini és a Coinbase Custody.

A Venmo, amely 2013 óta a PayPal leányvállalata, lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy Bitcoin, Ethereum, Litecoin és Bitcoin Cash-t küldjenek másoknak vagy külső pénztárcáknak.

A Venmo tranzakciók a PayPal tárcákkal is kompatibilisek, de visszafordíthatatlanok.

A PayPal állítólag az év elején leállította a stablecoin fejlesztését, mivel a New York-i szabályozó hatóságok vizsgálatot folytattak a partnerével, a Paxosszal szemben.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A pénzforgalmi szolgáltatók szerepe a kriptók bevezetésében

A bevált fizetési szolgáltatók segíthetnek a kriptoelfogadás bővítésében a meglévő felhasználói bázison túl.

Például a MetaMask pénztárca tulajdonosai az Egyesült Államokban a PayPal segítségével vásárolhatnak kriptót, megkönnyítve ezzel a felhasználók Web3-ra való belépését.

Emellett a PayPal bankkártyás felhasználók a Coinbase-en is vásárolhatnak kriptót.

A fizetési szolgáltató Stripe lehetővé teszi a kriptotársaságok számára, hogy kriptót vásároljanak fiat valutával, és egy játékon belüli widgetet biztosít a játékosok számára a pénztárcák finanszírozásához.

A Mastercard infrastruktúrát és szabványokat fejlesztett ki az ügyfelek és a vállalkozások közötti tranzakciók tanúsítására a blokklánc hálózatokon.

A Visa ugyanakkor bejelentette, hogy projektet indít a nyilvános blokkláncokon történő tömeges stablecoin-elfogadás előmozdítására, és partnerségre lépett a Circle-lel, hogy lehetővé tegye az USDC tranzakciókat egyes hitelkártyákon.


Olvastad már? Csődvédelmet kért a Bittrex tőzsde

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Ripple visszautasítja a SEC kemény követelményeit

Az XRP útja nem volt más, mint egy hullámvasút, köszönhetően a folyamatos Ripple vs. SEC drámának. Az XRP 0,55 dollár körüli árfolyamon, a jogi zűrzavar közepette...

A Binance a hatóságokkal együttműködve teszi biztonságosabbá a kriptopiacot

Több mint 186 millió regisztrált felhasználót szolgál ki jelenleg a Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje és a számuk folyamatosan nő. Március első hetében 100 milliárd...

Jelentős altcoin nyereség a láthatáron: Melyik érme emelkedik először?

Vendégbejegyzés A kriptopiac emelkedő szakaszban van, több kevésbé ismert érme is jelentős növekedési potenciált mutat. A befektetők élénken figyelik a trendeket, hogy megállapítsák, melyek emelkedhetnek először. Ez a...

Vajon az Ethereum visszatérésre készül a 3.700 dolláros visszautasítás után?

Az Ethereum (ETH) a cikkírás idején 3.200 dolláros árfolyamon mozgott. A 3.000 dolláros pszichológiai szintet április 13. óta többször is áttörték az alacsonyabb időkereteken, és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!