Csődvédelmet kért a Bittrex tőzsde

-

A hét elején csődvédelmet kért a Bittrex, miután a SEC, az amerikai tőzsdefelügyelet beperelt őket engedély nélküli működésért.

A tőzsde április elején már bejelentette, hogy kivonulnak az USA piacáról. Nem sokkal ez után indította meg a SEC a jogi eljárást ellenük.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A tőzsdefelügyelet április 17-én perelte be a tőzsdét, mivel a gyanú szerint regisztrálatlanul működtetik a tőzsdét, végeznek kriptováltást, valamint pénzügyi elszámolást.

A SEC emellett több, a tőzsde által listázott kriptopénzt, köztük az OMG, ALGO, DASH trióját is regisztrálatlan értékpapírként határozta meg.

A csődvédelmi beadványból kiderül, hogy a tőzsde nagyjából 100 ezer hitelezővel rendelkezik.

Hogy közülük mindenki megfelelően tájékoztatott és naprakész legyen, a Bittrex az Omni Agent Solutions céget bízta meg, hogy rendszeresen frissítse az eljárással foglalkozó weboldalt, és kezelje az email-listát.

A beadvány alapján a tőzsde 500 millió és 1 milliárd dollár közötti kötelezettséggel rendelkezik, és két leányvállalata, a Bittrex Malta Holdings Ltd és a Bittrex Malta Ltd szintén csődvédelmet kért.

Azok az amerikai felhasználók, akik még tartanak pénzt a tőzsdén, április végéig kaptak időt, hogy kiutalják a pénzüket a tárcáikból.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Egyelőre semmit sem tudni arról, hogy pontosan kik számítanak a Bittrex legnagyobb hitelezőinek, és az is kérdéses, hogy a csődeljárás meddig fog elhúzódni.

A cég az esettel kapcsolatban hivatalos közleményt is kiadott.

„Ahogyan azt már korábban bejelentettük, a Bittrex Inc felfüggeszti a működését az Egyesült Államokban, április 30-i hatállyal. Most pedig beadtuk a csődvédelmi kérvényt a Delaware Szövetségi Bírósághoz. Ez a döntés nem befolyásolja a Bittrex Global működését, amely az USA-n kívüli felhasználók számára továbbra is zavartalanul folytatja a működését. Azok a felhasználók, akik nem utalták ki a pénzüket a tárcáikból az április 30-i határidő előtt, nem kell, hogy aggódjanak. A pénz biztonságban van, és mindenki számára vissza fogjuk küldeni a teljes összeget.”

Olvastad már? A Ripple 200 millió dolláros kiadása ostobaság

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance vezérigazgatója nyilatkozott a Ethereum ETF-ek jóváhagyásáról

Az Egyesült Államok Értékpapír és Tőzsdefelügyelete (SEC) 2024. május 23-án hagyta jóvá a spot Ethereum (ETH) tőzsdén kereskedett pénzügyi alapok (ETF)- bejegyzését. Az Ethereum árfolyama...

Az altcoinok értéke háromszorosára nő? Elemzők kitörést jósolnak!

Vendégbejegyzés Az altcoinok piaca, egy olyan szegmens, amelyet gyakran beárnyékol nagyobb rokona, a Bitcoin (BTC), jelenleg lenyűgöző emelkedő pályájával kerül a címlapokra. Az elmúlt két hétben ezen...

🚀 Top 5 altcoin milliomos potenciállal: A szakértők választása a mai piacra

Vendégbejegyzés A 2024-es bikafutás új izgalmakat lobbantott fel a kriptopénzek világában. A szakértők öt olyan altcoint emeltek ki, amelyek kiemelkednek a potenciáljukkal, hogy a szerény befektetéseket...

Íme, amiért a Bitcoin ára tovább eshet, állítja a top elemző

A Bitcoin (BTC) árfolyama csökkent, ahogy a kereskedők figyelik a megszűnt Mt. Gox tőzsdéhez kapcsolódó tárcák tevékenységét. Az Mt. Gox adminisztrátorai intenzívebbé teszik az erőfeszítéseket, hogy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!