A megkérdezett intézményi kereskedők 72%-a nem tervezi a kriptokereskedést

-

A JPMorgan Chase új felmérése szerint az intézményi kereskedők 72%-a „nem tervezi a kriptokereskedést”, míg 14%-uk öt éven belül tervez kriptovalutákkal kereskedni.

Az intézményi kereskedők arra is számítanak, hogy 2023-ban a „recessziós kockázat” lesz a legnagyobb hatással a piacokra.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A JPMorgan intézményi kereskedőkre vonatkozó felmérése

A JPMorgan Chase globális befektetési bank csütörtökön tette közzé éves „e-Trading Edit” felmérésének eredményeit.

A januárban végzett felmérés „betekintést nyújt a következő évre vonatkozó előrejelzésekbe” – közölte a bank, hozzátéve, hogy a felmérésben 60 globális helyszínen 835 intézményi kereskedő vett részt.

A felmérés során intézményi kereskedőket kérdeztek arról, hogy terveznek-e befektetni kriptovalutákba.

A JPMorgan részletezte:

A megkérdezett kereskedők 72%-a „nem tervez kripto-/digitális érmékkel kereskedni”, 14% pedig azt mondta, hogy jelenleg nem kereskedik, de 5 éven belül tervezi a kereskedést. 8% jelenleg is kereskedik, 6% pedig jelenleg nem, de 1 éven belül tervezi.

Továbbá az intézményi kereskedők azt jósolták, hogy a kriptovaluták és a digitális érmék „a legnagyobb mértékben fognak növekedni az elektronikus kereskedési volumenben a következő évben”.

Emellett „a válaszadó kereskedők 100%-a azt jósolta, hogy növelni fogja az elektronikus kereskedési tevékenységet” – jegyezte meg a JPMorgan.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Intézményi kereskedők a recesszióról és az inflációról

A felmérés megkérdezte az intézményi kereskedőket a gazdasági kilátásaikról is.

„A kereskedők azt jósolják, hogy 2023-ban a recessziós kockázat lesz a legnagyobb hatással a piacokra. Ezt szorosan követi az infláció és a geopolitikai konfliktus [mint indok]” – fejtette ki bővebben a JPMorgan.

Azoknak a kereskedőknek, akik az „infláció” piacokra gyakorolt hatását jósolták, azt kérdezték:

„Milyen kilátásokat lát az infláció hatására, amikor 2023-ra árazza azt?” A kereskedők 44%-a azt jósolta, hogy az infláció csökkenni fog.

Továbbá „az Egyesült Államokban székhellyel rendelkező, megkérdezett kereskedők 58%-a az amerikai inflációs szintek kiegyenlítődésére számít, az Egyesült Királyságban székhellyel rendelkező, megkérdezett kereskedők 41%-a pedig az infláció csökkenését jósolja” – ismertette a JPMorgan.

Míg a JPMorgan által megkérdezett intézményi kereskedők többsége nem tervezi, hogy kriptóba fektet, több más felmérés is erősebb intézményi érdeklődést mutat az eszközosztály iránt.

A Devere Group vagyonkezelő cég felmérése szerint a milliomosok 82%-a kérdezte meg pénzügyi tanácsadóit arról, hogy a kriptovalutákat, köztük a bitcoint is felvennék-e a portfóliójukba.

A Nickel Digital Asset Management egy másik felmérése szerint az intézményi befektetők „erős évet várnak a bitcoin számára”, és 65%-uk egyetért azzal, hogy a BTC elérheti a 100.000 dollárt.

A múlt hónapban a Goldman Sachs globális befektetési bank a bitcoint a legjobban teljesítő eszköznek minősítette idén.


Olvastad már? Két hónappal az indulás után 100 millió felhasználónál tart a ChatGPT

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Chainlink technikai elemzés 03.23.

Prémium Chainlink A Chainlink napos árfolyamgrafikonja árnövekedést mutat. A LINK/USD árfolyam a cikk írásakor 7,38 dolláron kereskedik. A pár még mindig 3,88 százalékos veszteségben van, ha az...

A MakerDAO változásai hatással lehet a DAI-ra

A vezető decentralizált pénzügyi protokoll, a MakerDAO (MKR), változtatásokat javasolt a Peg Stability Module (PSM) műveleteire, válaszul arra, hogy a DAI nemrégiben elvesztette paritását az...

A Federal Reserve a bankválság ellenére ismét kamatot emel

Az eddigi legjelentősebb ülését követően a Federal Reserve újabb 25 bázispontos kamatemelés mellett szavazott. A döntés vitatott volt, mivel ellentmondásosak voltak a vélemények arról, hogy...

12%-kal nőtt a SushiSwap TVL-je az utóbbi hónapban

A SushiSwap (SUSHI) főkönyvvel kapcsolatos tevékenységek egyre szilárdabbak maradtak. Meglepő módon ez annak ellenére volt így, hogy nemrégiben kiderült, hogy az automatizált piacmaker (AMM) az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!