Két hónappal az indulás után 100 millió felhasználónál tart a ChatGPT

-

Az elemzők szerint a példátlan elterjedés az AI-chatbotot a valaha volt leggyorsabban növekvő fogyasztói internetes alkalmazássá teheti.

A ChatGPT, a népszerű mesterséges intelligencia chatbot az elemzők szerint alig két hónappal az indulás után elérte a 100 millió felhasználót.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Similarweb adatszolgáltató cég elemzése szerint januárban 100 millió egyedi látogató mintegy 590 milliószor kereste fel a weboldalt.

A UBS befektetési bank elemzői szerint a növekedés mértéke példátlan egy fogyasztói alkalmazás esetében.

„Az internetes tér 20 éves követése során nem emlékszünk gyorsabb felfutásra egy fogyasztói internetes alkalmazásban” – írták a UBS elemzői a Reuters által ismertetett jegyzetben.

Összehasonlításképpen, a TikToknak körülbelül kilenc hónapig tartott a globális indulás után, hogy elérje a 100 millió felhasználó és az Instagram esetében ez több mint két év volt a Sensor Tower, egy appelemző cég szerint.

A ChatGPT képes cikkeket, esszéket, vicceket, verseket és álláspályázatokat generálni szöveges felkérésekre.

A Microsoft által támogatott OpenAI magáncég november végén tette ingyenesen elérhetővé szolgáltatását a nyilvánosság számára.

Az OpenAI fejlesztette ki a Dall-E nevű mesterséges intelligenciával működő képgenerátort is, és élen jár a generatív mesterséges intelligencia, vagyis a hatalmas mennyiségű szöveg és kép alapján képzett technológia terén, amely képes egy egyszerű szöveges kérésből tartalmat létrehozni.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Csütörtökön az OpenAI bejelentette, hogy havi 20 dolláros előfizetést kínál, kezdetben csak az Egyesült Államokban élő felhasználók számára.

Ez stabilabb és gyorsabb szolgáltatást biztosítana, valamint lehetőséget adna arra, hogy az új funkciókat elsőként próbálhassák ki – közölte a vállalat.

Elemzők úgy vélik, hogy a ChatGPT vírusos elterjedése az OpenAI-nak fontos lépéselőnyt biztosít más AI-cégekkel szemben.

A növekvő használat, bár jelentős számítási költségeket ró az OpenAI-ra, értékes visszajelzéseket is adott a chatbot válaszainak betanításához.

A San Franciscóban működő OpenAI szerint az előfizetési bevételek segítenek majd fedezni a számítási költségeket.

A Guardian megkereste az OpenAI-t, de a cikk megjelenéséig nem kapott választ.

A múlt hónapban a Microsoft újabb több milliárd dolláros befektetést jelentett be az OpenAI-ba készpénz és felhőalapú számítástechnika biztosítása formájában.

Szerdán a Microsoft elindította Teams termékének prémium verzióját, amely mögött a ChatGPT áll, és olyan mesterséges intelligenciával támogatott extrákat kínál, mint például az automatikusan generált tárgyalási jegyzetek.

Az eszköz az értekezletek összefoglalóit is részekre osztja a megbeszélés átirata alapján.

Olvastad már? „End fiat” – válaszolta a ChatGPT, amikor a bitcoinról beszélgettek vele

Forrás: theguardian.com

Kiemelt kép: Philippe de Feluy – PdF

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Federal Reserve a bankválság ellenére ismét kamatot emel

Az eddigi legjelentősebb ülését követően a Federal Reserve újabb 25 bázispontos kamatemelés mellett szavazott. A döntés vitatott volt, mivel ellentmondásosak voltak a vélemények arról, hogy...

12%-kal nőtt a SushiSwap TVL-je az utóbbi hónapban

A SushiSwap (SUSHI) főkönyvvel kapcsolatos tevékenységek egyre szilárdabbak maradtak. Meglepő módon ez annak ellenére volt így, hogy nemrégiben kiderült, hogy az automatizált piacmaker (AMM) az...

Közeledik a 30 ezerhez a Bitcoin árfolyama

Egyes elemzők úgy vélik, ha az USA makrogazdasági adatai kedvezően alakulnak, akkor a BTC akár át is törheti a 30 ezer dolláros ellenállást. A Federal...

A Zeta Broker kereskedési robot beállítása és használata

Ebben a cikkben a Zeta Broker éles számlára történő beállítását mutatjuk be hasznos tanácsokkal, tippekkel és trükkökkel kiegészítve. Weblapunk itt érhető el, ahol regisztráció után ingyen...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!