Hosszú út áll még a kriptó előtt

-

Michael Saylor szerint a közelmúltban tapasztalt csődök és veszteségek, áresések fájdalmasak, de ezek szükségesek az kriptoiparág növekedéséhez, hogy jobban elterjedhessen.

A CNBC-nek adott interjújában a MicroStrategy alapítója úgy nyilatkozott, hogy emellett a szélesebb körű szabályozás is szüksége lesz az előrejutáshoz.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az ismert bitcoin-támogató február harmadikán szerepelt a csatorna műsorában, ahol az FTX csődje, és annak következményei, többek között az egyre szigorodó amerikai szabályzás is szóba kerültek.

Saylor szerint az iparág útmutatást kaphat azoktól a szereplőktől, akik régóta részei a hagyományos pénzügynek, és a szabályozók, többek között a tőzsdefelügyelet, a SEC is elmondja, hogy mit vár el az iparágtól.

„A mostani kriptós bedőlés rövid távon elképesztően fájdalmas, de hosszú távon ez kell ahhoz, hogy az iparág növekedni tudjon. Vannak jó ötletek, például a Lightning Network, de az ilyeneket felelősen kell beintegrálni a rendszerbe. Hozzáértő felügyelet kell. Arra lenne szükség, hogy a Goldman Sachs, a Morgan Stanley, és a Blackrock is belépjen az iparágba. Arra lenne szükség, hogy a Kongesszus egyértelmű törvényeket hozzon. Egyértelmű szabályok és egyértelmű útmutatás kell a SEC-től.”

Saylor úgy véli, a piaci esés olyan szempontból hasznos, hogy a kriptoközösség rengeteget tanult belőle, és mindenki rájött, hogy mekkora szükség van egy megfelelő, átlátható keretrendszerre, hogy a pénzrendszer tovább tudjon lépni a 21. századba.

Az interjúban szóba került Charlie Munger nemrégiben elhangzott megjegyzése, és Saylor úgy fogalmazott, hogy a legendás befektető, a Berkshire Haddaway 99 éve társalapítója rászánhatná az időt, hogy tanuljon valamit a bitcoinról.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Munger úgy nyilatkozott, hogy a kriptó nem pénznem, nem árucikk, és nem is értékpapír, sokkal inkább szerencsejáték, és az USA egyértelműen be fogja tiltani majd.

Saylor szerint Munger megjegyzései nem teljesen alaptalanok, de van kriptopénz, amelyik nem szerencsejáték.

„Charlie és a többi kritikus a nyugati elit tagjai. Nekik mindig nagyon erősen meghatározott véleményük van a bitcoinról, de sosincs idejük ténylegesen tanulni róla bármit. Ha Munger csak 100 órát hajlandó lett volna a bitcoinról való tanulással tölteni, akkor optimistább lenne, mint én.”

Saylor kiemelte, hogy az olyan feltörekvő piacokon, mint például Libanon, Argentina, vagy Nigéria, nagyarányú adopcióval rendelkeznek, és rengetegen használják az infláció ellen, vagy nemzetközi pénzküldéshez.

„Még sosem találkoztam senkivel, aki ténylegesen tanult a bitcoinról, és nem lett belőle rajongó.”


Olvastad már? 20.000 dollár fölött a bitcoin, több mint 620.000 tárca jött létre

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Federal Reserve a bankválság ellenére ismét kamatot emel

Az eddigi legjelentősebb ülését követően a Federal Reserve újabb 25 bázispontos kamatemelés mellett szavazott. A döntés vitatott volt, mivel ellentmondásosak voltak a vélemények arról, hogy...

12%-kal nőtt a SushiSwap TVL-je az utóbbi hónapban

A SushiSwap (SUSHI) főkönyvvel kapcsolatos tevékenységek egyre szilárdabbak maradtak. Meglepő módon ez annak ellenére volt így, hogy nemrégiben kiderült, hogy az automatizált piacmaker (AMM) az...

Közeledik a 30 ezerhez a Bitcoin árfolyama

Egyes elemzők úgy vélik, ha az USA makrogazdasági adatai kedvezően alakulnak, akkor a BTC akár át is törheti a 30 ezer dolláros ellenállást. A Federal...

A Zeta Broker kereskedési robot beállítása és használata

Ebben a cikkben a Zeta Broker éles számlára történő beállítását mutatjuk be hasznos tanácsokkal, tippekkel és trükkökkel kiegészítve. Weblapunk itt érhető el, ahol regisztráció után ingyen...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!