20.000 dollár fölött a bitcoin, több mint 620.000 tárca jött létre

-

Az alacsony egyenlegű bitcoin-címek növekedése 2022-ben nagyon korlátozott volt, és az FTX bukása után új mélypontra zuhant, de a januári jelentős emelkedés azt sugallja, hogy a kereskedők optimizmusa magas.

A bitcoin árfolyamának 20.000 dollár fölé emelkedése január második hetében piaci FOMO-hoz (fear of missing out) vezetett, különösen a kis BTC-tulajdonosok körében.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Január 13. után jelentős emelkedés volt tapasztalható a 0,1 BTC vagy annál kevesebb BTC-t birtokló BTC-címek körében.

A Santiment kriptoelemző cég által megosztott adatok szerint a január 13-i BTC árfolyam-emelkedés óta 620.000 új BTC cím bukkant fel – összesen így 39,8 millió cím létezik már.

A 0,1 BTC-t vagy annál kevesebbet birtokló Bitcoin-címek. Forrás: Santiment

A kis összegeket birtokló Bitcoin-címek számának növekedése 2023-ban újra növekvő befektetői optimizmusra utal.

Az ilyen kis címek számának növekedése nagyon korlátozott volt, és figyelemre méltóan lelassult a 2022 novemberi FTX-összeomlás után, de 2023-ban az új címek létrehozásának üteme növekedett.

A kis BTC-címek legutóbbi kiugrása a legmagasabb volt 2022 novembere óta, amikor a BTC a ciklus mélypontjára, 16.000 dollár körüli szintre süllyedt.

Az áresés arra késztette a kis kereskedőket, hogy alacsonyabb áron vásárolják fel a BTC-t.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A mostani emelkedés a növekvő bullish hangulatnak tulajdonítható a piacon, ahol a bitcoin mellett több altcoin is több hónapos csúcsokat ért el, miközben a teljes kriptopiac több mint 30%-ot emelkedett.

A bitcoin február első hetében is folytatta a bullish lendületet, és öthavi csúcsot ért el 24.000 dollár fölött.

A 24.000 dolláros ellenállás azonban túl nagynak bizonyult ahhoz, hogy kitartson, az árfolyam a cikk írásakor 23.000 dollár körül mozog.

A piaci szakértők úgy vélik, hogy a február talán nem lesz olyan bikás, mint a január.

bitcoin

Bitcoin 1 éves árdiagram Forrás: Coinmarketcap

A zűrzavar közepette – vagyis hogy a beérkező amerikai makrogazdasági adatok hogyan befolyásolhatják a piaci hangulatot – a piaci elemzők arra figyelmeztettek, hogy a kriptó és a részvények idei fellendülése ebben a hónapban medvésen átfordulhat.

A potenciális közelgő csökkenő tendenciát a Federal Reserve kamatemelésének mértékével magyarázták.


Olvastad már? Így hathat az árfolyamra a Filecoin létszámleépítése

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: BTC Keychain

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Chainlink technikai elemzés 03.23.

Prémium Chainlink A Chainlink napos árfolyamgrafikonja árnövekedést mutat. A LINK/USD árfolyam a cikk írásakor 7,38 dolláron kereskedik. A pár még mindig 3,88 százalékos veszteségben van, ha az...

A MakerDAO változásai hatással lehet a DAI-ra

A vezető decentralizált pénzügyi protokoll, a MakerDAO (MKR), változtatásokat javasolt a Peg Stability Module (PSM) műveleteire, válaszul arra, hogy a DAI nemrégiben elvesztette paritását az...

A Federal Reserve a bankválság ellenére ismét kamatot emel

Az eddigi legjelentősebb ülését követően a Federal Reserve újabb 25 bázispontos kamatemelés mellett szavazott. A döntés vitatott volt, mivel ellentmondásosak voltak a vélemények arról, hogy...

12%-kal nőtt a SushiSwap TVL-je az utóbbi hónapban

A SushiSwap (SUSHI) főkönyvvel kapcsolatos tevékenységek egyre szilárdabbak maradtak. Meglepő módon ez annak ellenére volt így, hogy nemrégiben kiderült, hogy az automatizált piacmaker (AMM) az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!