Így hathat az árfolyamra a Filecoin létszámleépítése

-

A február 3-án közzétett sajtóközleményben a Protocol Labs, a Filecoin [FIL] decentralizált fájltároló hálózat mögött álló vállalat bejelentette, hogy elbocsátja a munkaerő 21%-át.

Juan Benet vezérigazgató a „rendkívül nehéz gazdasági visszaesésre” hivatkozva megjegyezte, hogy a leépítésre azért került sor, hogy a vállalat átvészelje az elhúzódó gazdasági visszaesést és biztosítsa a jövőbeli fenntarthatóságot.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A sajtóközlemény szerint a tervezett elbocsátások a Protocol Labs munkaerő-állományának 89 álláshellyel történő csökkentéséhez vezetnek, és az egyének egészét érintik.

 Filecoin árcsökkenés esedékes

A cikk írása idején a FIL árfolyama 5,25 dollár volt. Az elmúlt hónap piaci árfolyam-rally is hatott, a FIL árfolyama az év eleje óta jelentősen, 86%-kal nőtt, és ezzel visszatért az FTX összeomlása előtti szintre.

Az alt mozgását napi grafikonon vizsgálva azonban kiderült, hogy a FIL január 22-én egy szűk sávban kereskedett, és jelenleg is ebben a pozícióban tartózkodik.

Amikor egy eszköz ára egy szűk sávban ingadozik, az a piac határozatlanságát jelezheti, ahol a vevők és az eladók egyaránt vonakodtak lépni.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Ez a piaci lendület vagy a forgalom hiányát is jelezheti, ami megnehezíti az árfolyam számára, hogy kitörjön a tartományból bármelyik irányba.

Mivel ez elkezdődött, a vevők elvesztették az irányítást a FIL-piac felett. Az alt pozitív irányjelző vonalának (+DI) folyamatos csökkenése ezt megerősítette.

Sajtónk idején ez 17-nél volt, és a negatív irányú indikátor (-DI) vonalával való metszéspontra készülődött.

Amint ez megtörténik, az eladók visszanyernék a piac teljes irányítását, és megkezdődne az árfolyam megfordulása.

Továbbá a Chaikin Money Flow (CMF) értékelése azt mutatta, hogy január közepe óta csökkenő eltérés van a mutató és a FIL árfolyama között.

Miközben a FIL árfolyama emelkedett, a CMF csökkent.

Az ilyen típusú divergencia gyakori egy olyan piacon, ahol a vételi nyomás gyenge, és az árfolyam emelkedése csupán az általános piaci növekedést tükrözi.

Ez egy medvés jelzés, és potenciális trendfordulót vagy piaci korrekciót jelezhet. Filecoin

Olvastad már? A PancakeSwap (CAKE) lendülete lelassult

Kiemelt kép: Bybit

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A MakerDAO változásai hatással lehet a DAI-ra

A vezető decentralizált pénzügyi protokoll, a MakerDAO (MKR), változtatásokat javasolt a Peg Stability Module (PSM) műveleteire, válaszul arra, hogy a DAI nemrégiben elvesztette paritását az...

A Federal Reserve a bankválság ellenére ismét kamatot emel

Az eddigi legjelentősebb ülését követően a Federal Reserve újabb 25 bázispontos kamatemelés mellett szavazott. A döntés vitatott volt, mivel ellentmondásosak voltak a vélemények arról, hogy...

12%-kal nőtt a SushiSwap TVL-je az utóbbi hónapban

A SushiSwap (SUSHI) főkönyvvel kapcsolatos tevékenységek egyre szilárdabbak maradtak. Meglepő módon ez annak ellenére volt így, hogy nemrégiben kiderült, hogy az automatizált piacmaker (AMM) az...

Közeledik a 30 ezerhez a Bitcoin árfolyama

Egyes elemzők úgy vélik, ha az USA makrogazdasági adatai kedvezően alakulnak, akkor a BTC akár át is törheti a 30 ezer dolláros ellenállást. A Federal...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!