Így hathat az árfolyamra a Filecoin létszámleépítése

-

A február 3-án közzétett sajtóközleményben a Protocol Labs, a Filecoin [FIL] decentralizált fájltároló hálózat mögött álló vállalat bejelentette, hogy elbocsátja a munkaerő 21%-át.

Juan Benet vezérigazgató a „rendkívül nehéz gazdasági visszaesésre” hivatkozva megjegyezte, hogy a leépítésre azért került sor, hogy a vállalat átvészelje az elhúzódó gazdasági visszaesést és biztosítsa a jövőbeli fenntarthatóságot.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A sajtóközlemény szerint a tervezett elbocsátások a Protocol Labs munkaerő-állományának 89 álláshellyel történő csökkentéséhez vezetnek, és az egyének egészét érintik.

 Filecoin árcsökkenés esedékes

A cikk írása idején a FIL árfolyama 5,25 dollár volt. Az elmúlt hónap piaci árfolyam-rally is hatott, a FIL árfolyama az év eleje óta jelentősen, 86%-kal nőtt, és ezzel visszatért az FTX összeomlása előtti szintre.

Az alt mozgását napi grafikonon vizsgálva azonban kiderült, hogy a FIL január 22-én egy szűk sávban kereskedett, és jelenleg is ebben a pozícióban tartózkodik.

Amikor egy eszköz ára egy szűk sávban ingadozik, az a piac határozatlanságát jelezheti, ahol a vevők és az eladók egyaránt vonakodtak lépni.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Ez a piaci lendület vagy a forgalom hiányát is jelezheti, ami megnehezíti az árfolyam számára, hogy kitörjön a tartományból bármelyik irányba.

Mivel ez elkezdődött, a vevők elvesztették az irányítást a FIL-piac felett. Az alt pozitív irányjelző vonalának (+DI) folyamatos csökkenése ezt megerősítette.

Sajtónk idején ez 17-nél volt, és a negatív irányú indikátor (-DI) vonalával való metszéspontra készülődött.

Amint ez megtörténik, az eladók visszanyernék a piac teljes irányítását, és megkezdődne az árfolyam megfordulása.

Továbbá a Chaikin Money Flow (CMF) értékelése azt mutatta, hogy január közepe óta csökkenő eltérés van a mutató és a FIL árfolyama között.

Miközben a FIL árfolyama emelkedett, a CMF csökkent.

Az ilyen típusú divergencia gyakori egy olyan piacon, ahol a vételi nyomás gyenge, és az árfolyam emelkedése csupán az általános piaci növekedést tükrözi.

Ez egy medvés jelzés, és potenciális trendfordulót vagy piaci korrekciót jelezhet. Filecoin

Olvastad már? A PancakeSwap (CAKE) lendülete lelassult

Kiemelt kép: Bybit

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Ripple visszautasítja a SEC kemény követelményeit

Az XRP útja nem volt más, mint egy hullámvasút, köszönhetően a folyamatos Ripple vs. SEC drámának. Az XRP 0,55 dollár körüli árfolyamon, a jogi zűrzavar közepette...

A Binance a hatóságokkal együttműködve teszi biztonságosabbá a kriptopiacot

Több mint 186 millió regisztrált felhasználót szolgál ki jelenleg a Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje és a számuk folyamatosan nő. Március első hetében 100 milliárd...

Jelentős altcoin nyereség a láthatáron: Melyik érme emelkedik először?

Vendégbejegyzés A kriptopiac emelkedő szakaszban van, több kevésbé ismert érme is jelentős növekedési potenciált mutat. A befektetők élénken figyelik a trendeket, hogy megállapítsák, melyek emelkedhetnek először. Ez a...

Vajon az Ethereum visszatérésre készül a 3.700 dolláros visszautasítás után?

Az Ethereum (ETH) a cikkírás idején 3.200 dolláros árfolyamon mozgott. A 3.000 dolláros pszichológiai szintet április 13. óta többször is áttörték az alacsonyabb időkereteken, és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!