Jöhet a recesszió a piacon

-

A Mad Money műsorvezetője, a tévedéseiről ismert Jim Cramer úgy fogalmazott, hogy a Fed szigorít a pénzpolitikáján, és recessziót fog előidézni.

A CNBC műsorvezetője, a korábbi befektetési alapkezelő szerint a piac már előre beárazta ezt a lehetőséget, és a befektetők úgy vélik, mindenképpen jön a recesszió az USA gazdaságában.

„A piacnak nem kell sok idő ahhoz, hogy lejtmenetbe forduljon. A múlt heti híreket már többször is újragondolta, és eldöntötte, hogy a Fed szigorítani fog, még akkor is, ha ezzel recessziót idéznek elő.”

A Fed a múlt héten jelentette be, hogy több egymást követő, 0,75%-os kamatemelés után most csak 0,25%-kal növeli az alapkamatot.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A részvénypiac kisebb ralit tapasztalt a híreknek köszönhetően.

Emellett a munkaügyi statisztikai adatokat is ugyanazon a napon adták ki, és a hivatalos verzió szerint több, mint félmillió új állás jött létre, és a munkanélküliség 3,4%-ra csökkent, évtizedek óta nem látott szintre.

Hétfőre viszont már kisebb visszahúzódást láthattunk az SP500 indexen, ahogyan erre Cramer is rávilágított.

Sokan vannak, akik szerint nem lesz recesszió. Janet Yellen pénzügyminiszter egy tévéinterjúban is azt mondta, hogy ha valahol van félmillió új munkahely, és ötven éve nem látott alacsony munkanélküliség, akkor ott nincs recesszió.

A Goldman Sachs a saját elemzései alapján nemrégiben még 35%-os esélyt jósolt annak, hogy az USA még idén recesszióba lép, nemrégiben viszont újraértékelték ezt, és már csak 25%-os esélyt látnak erre.

A szakértőik elmondása alapján a munkaerőpiac erős, és a vállalati szektor is újból kezd erősödni, így elmondható, hogy a rövid távú recesszió esélye jelentősen csökkent.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Bika piacban vagyunk

Sokan arra is felhívták a figyelmet, hogy Jim Cramer nemrégiben azt nyilatkozta, hogy bikapiacban vagyunk.

Szerinte a piac jól szokott reagálni a céges bevételekről szóló jelentésekre, és ebből leszűrhető, hogy van még hová emelkedni.

„Mikor medvepiacban vagyunk, a piaci emelkedés valójában csak egy felugrás. Magasan kezdenek a papírok, majd jön a feketeleves, és a megalázó esés. Nem elég egyszerűen arra alapozni, hogy a cégeknek jól megy. Ha bikapiacban vagyunk, márpedig szerintem abban vagyunk, fel kell készülnünk. Mégpedig az esésre kell felkészülnünk, mert a bikapiacon ez jelenti a vételi lehetőséget. Még ha nem is esik lejjebb, hát akkor is eljön a holnap, szóval én nem fogadnék ez ellen.”


Olvastad már? A bitcoin az emberek pénze

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Chainlink technikai elemzés 03.23.

Prémium Chainlink A Chainlink napos árfolyamgrafikonja árnövekedést mutat. A LINK/USD árfolyam a cikk írásakor 7,38 dolláron kereskedik. A pár még mindig 3,88 százalékos veszteségben van, ha az...

A MakerDAO változásai hatással lehet a DAI-ra

A vezető decentralizált pénzügyi protokoll, a MakerDAO (MKR), változtatásokat javasolt a Peg Stability Module (PSM) műveleteire, válaszul arra, hogy a DAI nemrégiben elvesztette paritását az...

A Federal Reserve a bankválság ellenére ismét kamatot emel

Az eddigi legjelentősebb ülését követően a Federal Reserve újabb 25 bázispontos kamatemelés mellett szavazott. A döntés vitatott volt, mivel ellentmondásosak voltak a vélemények arról, hogy...

12%-kal nőtt a SushiSwap TVL-je az utóbbi hónapban

A SushiSwap (SUSHI) főkönyvvel kapcsolatos tevékenységek egyre szilárdabbak maradtak. Meglepő módon ez annak ellenére volt így, hogy nemrégiben kiderült, hogy az automatizált piacmaker (AMM) az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!