Aranykereszt tűnt fel a bitcoin grafikonján

-

A bitcoin a jelenlegi, nem túl kedvezőnek mondható makrogazdasági környezetben is jól tartja magát.

Az árfolyama a 23 ezer dolláros szinten van, és közel fél billiós kapitalizációval rendelkezik.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Most ráadásul a kereskedők nagy örömére egy aranykereszt is kirajzolódott a grafikonján.

Viszont mivel az árfolyam egy ideje a 20-23 ezer dollár közötti sávban oldalaz, a legtöbben bizonytalanok, hogy hogyan is folytatódhat tovább az ár alakulása.

Az viszont biztos, hogy a Fed elnöke, Jerome Powell beszéde az USA pozitív gazdasági teljesítményéről sokak számára adott okot az optimizmusra.

A technikai elemzést követők jó hírnek örülhetnek, hiszen több, mint egy éve először látható az aranykereszt a grafikonon.

Az aranykereszt akkor tűnik fel, mikor az 50 napos mozgóátlag fölébe kerül a 200 napos mozgóátlagnak.

Az elemzők, kereskedők egyöntetű véleménye szerint ez sokszor a hangulat megváltozásával jár együtt, és jelentős emelkedéshez vezethet.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A legutóbbi medvepiac során 2019-ben jelent meg egy aranykereszt a grafikonon, és akkor 150%-os emelkedést hozott a BTC árfolyamában.

Ez a jelenlegi helyzetre vonatkoztatva azt jelenti, hogy akár még idén, 2023-ban elérheti az árfolyam az 57 ezer dolláros szintet.

A Bitcoin és az aranykereszt

Az aranykeresztet hagyományosan pozitív jelként értelmezi a piac, az emelkedés előhírnökeként, de nem jelenthető ki egyértelműen, hogy mindig ralihoz vezetett a feltűnése.

Ráadásul az időtartam, az emelkedés mértéke is széles skálán mozog.

A BTC grafikonján eddig hét alkalommal tűnt fel az aranykereszt. Ha ezek után a kereskedők 90 napig tartották a BTC-t, akkor a hétből négyszer profitot érhettek el.

A profit mértéke pedig elérte a 10-80%-ot is akár.

Viszont ha az aranykereszt után egy évig tartotta valaki, akkor már öt esetben érhetett el nyereséget, mégpedig 25-400% közötti mértékben.

Érdemes tehát figyelembe venni, hogy az aranykereszt feltűnése nem jelent automatikusan áremelkedést, de ha mégis, akkor is inkább a hosszabb időtávon.

Ráadásul ekkor is nagyon tág határok között mozog az elért nyereség.


Olvastad már? A bitcoin az emberek pénze

Kiemelt kép: Maike A

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A MakerDAO változásai hatással lehet a DAI-ra

A vezető decentralizált pénzügyi protokoll, a MakerDAO (MKR), változtatásokat javasolt a Peg Stability Module (PSM) műveleteire, válaszul arra, hogy a DAI nemrégiben elvesztette paritását az...

A Federal Reserve a bankválság ellenére ismét kamatot emel

Az eddigi legjelentősebb ülését követően a Federal Reserve újabb 25 bázispontos kamatemelés mellett szavazott. A döntés vitatott volt, mivel ellentmondásosak voltak a vélemények arról, hogy...

12%-kal nőtt a SushiSwap TVL-je az utóbbi hónapban

A SushiSwap (SUSHI) főkönyvvel kapcsolatos tevékenységek egyre szilárdabbak maradtak. Meglepő módon ez annak ellenére volt így, hogy nemrégiben kiderült, hogy az automatizált piacmaker (AMM) az...

Közeledik a 30 ezerhez a Bitcoin árfolyama

Egyes elemzők úgy vélik, ha az USA makrogazdasági adatai kedvezően alakulnak, akkor a BTC akár át is törheti a 30 ezer dolláros ellenállást. A Federal...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!