A Litecoin 2024-ben teljesíti első nagy mérföldkőjét, de van egy probléma…

-

A Litecoin (LTC) az elmúlt hetekben dicséretes teljesítményt mutatott a hálózati felhasználást tekintve.

A felhasználás megugrása egyértelműen azt jelentette, hogy a coin elfogadottsága is emelkedett.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ennek azonban nem felelt meg az érme árfolyamának alakulása, mivel az elmúlt egy hónapban csak minimálisan mozdult el.

Növekszik a Litecoin hálózata?

A legújabb adatok szerint a 2024-es év eddig jól alakult a Litecoin számára, mivel a hálózati aktivitása nőtt. A Litecoin tranzakcióinak száma méret szerint meglehetősen egyenletesen oszlott meg a tranzakciók között, az 1 dollártól az 1000 dollárig.

Valójában 2024 eleje óta a blokklánc már több mint 20 millió tranzakciót dolgozott fel, ami dicséretes adat.

litecoin
Forrás: X

Habár ez első pillantásra optimistának tűnhet, a Santiment adatainak elemzése mást mutatott. Az elemzésből kiderült, hogy a blokklánc napi aktív címei az elmúlt 30 napban meredeken csökkentek.

Ehhez hasonlóan a sebessége is zuhant, ami azt jelenti, hogy az LTC-t egy adott időkereten belül ritkábban használták tranzakciókban.

E két mutató arra utalt, hogy a magas tranzakciószám ellenére a blokklánc hálózati aktivitása valójában csökkent az elmúlt hónapban.

litecoin
Forrás: Santiment

A Litecoin befektetők nem örülnek

Míg a blokklánc hálózati aktivitása vegyes jeleket adott, az LTC árfolyama továbbra is lomha maradt. Ezt jól mutatja, hogy az elmúlt 30 napban az árfolyam mindössze több mint 1%-kal emelkedett.

A CoingGecko szerint a cikk írásakor az LTC 70,29 dolláron kereskedett, több mint 5,2 milliárd dolláros piaci kapitalizációval, amivel a 20. legnagyobb kriptó volt.

A Santiment adatainak elemzéséből kiderült, hogy a Litecoin közösségi volumene viszonylag alacsony maradt az elmúlt hónapban, ami a népszerűségének csökkenését tükrözi.

Emellett az elmúlt napokban a medvés hangulat is erősödött a coin körül, mivel a súlyozott hangulatgrafikonja csökkent.

litecoin
Forrás: Santiment

Mivel a társadalmi hangulat negatív volt, a Litecoin napi grafikonjának megtekintéséhez folyamdtam, hogy megtudjam, mit várhatnak a befektetők a cointól.

Az elemzések szerint a dolgok eléggé medvésnek tűntek, mivel a legtöbb piaci mutató az eladókat támogatta.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A Litecoin Relative Strength Index (RSI) és a Money Flow Index (MFI) például egyaránt csökkenést regisztrált, ami az elkövetkező napok árfolyamcsökkenésére utalt.

Ezenkívül a Bollinger-sávjai arra mutattak rá, hogy a coin árfolyama egy kevésbé volatilis zónában van, ami még inkább arra utal, hogy egy példátlan árfolyam-emelkedés esélye valószínűtlen.

litecoin
Forrás: TradingView

Olvastad már? Az 1 millió dollárt súrolja a zöld Bitcoin

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Chainlink jelentős rallyra készül: 150-300%-os árfolyam-emelkedést jósol az elemző

A Chainlink (LINK) ebben az évben kiemelkedően teljesített, lenyűgöző növekedést mutatva a kriptopénz piacon. Bár 40%-kal az 52,70 dolláros történelmi csúcs alatt van, a LINK...

Top 5 kripto milliomos potenciállal 2024-ben: 💼💸

Vendégbejegyzés A piac a 2024-es bikafutástól hangos, a vadászat pedig a vagyonformálást ígérő kriptovalutákra folyik. A hatalmas választékban kulcsfontosságúvá válik a valódi milliomos-teremtési potenciállal rendelkezők pontos meghatározása. A...

Ripple vs SEC: Hogyan befolyásolhatja Biden kormánya az XRP-pert?

James "MetaLawMan" Murphy, a Murphy & McGonigle ügyvédi iroda alapítója és elnöke nemrég elemezte, hogy Joe Biden elnök kormányzati politikai kiigazításai hogyan befolyásolhatják a Ripple...

Most kell megvenni a Bitcoint? A legendás elemző feltárja a MAX profit kulcsfontosságú zónáit

A Bitcoin árfolyamának alakulása sok befektetőt értetlenül hagyott. Ez egy vásárlási lehetőség, vagy az előttünk álló problémák jele? Michaël van de Poppe neves kriptoelemző megosztotta legfrissebb...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!