A Litecoin 12 éves lett: Így kezdődött

-

A Litecoin 12. évének beköszöntével itt az alkalom, hogy visszatekintsünk az útjára, értékeljük jelenlegi piaci pozícióját.

A Litecoin, az egyik legelső kriptovaluta nemrég ünnepelte 12. évfordulóját, ami jelentős mérföldkő a történetében.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Litecoin útja a „Bitcoin ezüstjeként” való indulásától az NFT-kbe való közelmúltbeli betöréséig ritka példája a kriptovilágban a hosszú élettartamnak és a rugalmasságnak.

A Litecoin ígéretei

A Charlie Lee, a Google egykori mérnöke által bevezetett Litecoint úgy tervezték, hogy a Bitcoin néhány vélt hiányosságát orvosolja.

Lee elsődleges célja az volt, hogy gyorsabb tranzakció-visszaigazolási időt kínáljon, 2,5 percenként új blokkot célozva meg, szemben a Bitcoin 10 percével.

A Litecoin a kezdeti években gyorsan figyelmet és elfogadottságot szerzett, részben technológiai különlegességei, részben pedig marketingpozíciója miatt, amely szerint a Bitcoin „ezüstje”.

A Bitcoinnal együtt ez az egyik azon nagyon kevés O.G. kriptovaluták közül, amelyek ma is relevánsak.

Jelenleg a Litecoin a 15. helyen áll a kriptopiaci kapitalizáció ranglistáján, jelenleg 61,53 dolláron kereskednek vele.

Az elmúlt héten a Litecoin árfolyama szerény, 5,1%-os csökkenést mutatott, igazodva a több kriptovalutában megfigyelhető általános csökkenéshez.

Ennek ellenére a 4,5 milliárd dollárt meghaladó piaci kapitalizációval a Litecoin továbbra is jelentős szereplője az iparágnak.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Feleződés és NFT-k

A közelmúltban a kriptovilág szalagcímei kiemelték a Litecoin harmadik „halvingját„, egy előre tervezett eseményt, amikor a kriptopénz bányászatáért járó jutalmak a felére csökkennek.

Emellett a coin belépést jelentett a divatos, non-fungible token (NFT) térbe, a Litecoin hálózat nemrég vezette be az első NFT-ket.

Olvastad már? A Pepe ára egyre csak esik, ám a Meme Kombat szárnyal: mi lesz még itt?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana: Az FTX legutóbbi lépése hatással lesz a rövid távú árprognózisra?

A Solana (SOL) azóta van a figyelem középpontjában, amióta az FTX bejelentette, hogy tervezi eszközeinek felszámolását. Nemrégiben egy FTX-hez kapcsolódó pénztárca olyan lépést tett, amelyet...

PEPE (PEPE) technikai elemzés 12.06.

Prémium PEPE A PEPE, az egyik legnépszerűbb mém coin, egy hete emelkedő tendenciát mutat. A Dogecoin (DOGE) és a Shiba Inu (SHIB) kistestvére kitört a hosszú távú ellenállási...

Még el sem indult a BlackRock Bitcoin ETF, de valaki már bevásárolt belőle

Valaki 100 ezer dollárért vásárolt Bitcoin ETF-et a BlackRock-tól, pedig még nem került nyilvánosságra, hogy a Tőzsdefelügyelet engedélyezte volna a befektetési óriás számára az alap...

Az ING elemzői úgy vélik, fordulat jöhet a Fed kamatpolitikájában

A pénzintézet elemzői szerint a Federal Reserve változtathat a jelenlegi kamatpolitikáján, hiszen az amerikai gazdasági mutatók optimista képet vetítenek előre, tehát nagy enyhülés közeledhet, jelentős...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!