A Litecoin 12 éves lett: Így kezdődött

-

A Litecoin 12. évének beköszöntével itt az alkalom, hogy visszatekintsünk az útjára, értékeljük jelenlegi piaci pozícióját.

A Litecoin, az egyik legelső kriptovaluta nemrég ünnepelte 12. évfordulóját, ami jelentős mérföldkő a történetében.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Litecoin útja a „Bitcoin ezüstjeként” való indulásától az NFT-kbe való közelmúltbeli betöréséig ritka példája a kriptovilágban a hosszú élettartamnak és a rugalmasságnak.

A Litecoin ígéretei

A Charlie Lee, a Google egykori mérnöke által bevezetett Litecoint úgy tervezték, hogy a Bitcoin néhány vélt hiányosságát orvosolja.

Lee elsődleges célja az volt, hogy gyorsabb tranzakció-visszaigazolási időt kínáljon, 2,5 percenként új blokkot célozva meg, szemben a Bitcoin 10 percével.

A Litecoin a kezdeti években gyorsan figyelmet és elfogadottságot szerzett, részben technológiai különlegességei, részben pedig marketingpozíciója miatt, amely szerint a Bitcoin „ezüstje”.

A Bitcoinnal együtt ez az egyik azon nagyon kevés O.G. kriptovaluták közül, amelyek ma is relevánsak.

Jelenleg a Litecoin a 15. helyen áll a kriptopiaci kapitalizáció ranglistáján, jelenleg 61,53 dolláron kereskednek vele.

Az elmúlt héten a Litecoin árfolyama szerény, 5,1%-os csökkenést mutatott, igazodva a több kriptovalutában megfigyelhető általános csökkenéshez.

Ennek ellenére a 4,5 milliárd dollárt meghaladó piaci kapitalizációval a Litecoin továbbra is jelentős szereplője az iparágnak.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Feleződés és NFT-k

A közelmúltban a kriptovilág szalagcímei kiemelték a Litecoin harmadik „halvingját„, egy előre tervezett eseményt, amikor a kriptopénz bányászatáért járó jutalmak a felére csökkennek.

Emellett a coin belépést jelentett a divatos, non-fungible token (NFT) térbe, a Litecoin hálózat nemrég vezette be az első NFT-ket.

Olvastad már? A Pepe ára egyre csak esik, ám a Meme Kombat szárnyal: mi lesz még itt?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana (SOL) technikai elemzés 05.23.

Prémium Solana (SOL) A Solana (SOL) esetében megugrott a non-fungible token kereskedési volumene. Egy friss jelentésből kiderült, hogy a Solana-alapú NFT volumene 30%-kal nőtt a megjelenést megelőző 24...

3 altcoin, amely megnyerheti az ETH ETF jóváhagyása által indított bikafutamot

Vendégbejegyzés A piac felhevülésével az ETH tőzsdén kereskedett alap (ETF) lehetséges jóváhagyása pozitív hullámokat indított el a kriptoterületen. Az új fejlemény kibontakozásával több kriptovaluta is készen áll...

A Bybit vezérigazgatója tagadja a fizetésképtelenségi pletykákat

Ben Zhou, a Bybit vezérigazgatója az X-en foglalkozott a fizetésképtelenségről szóló pletykákkal, megerősítve azok alaptalanságát és bizonyítékot szolgáltatva a tartalékokról. A Bybit tőzsde vezérigazgatója, reagált a...

Az Axie Infinity (AXS) kitörése hamarosan bekövetkezik

Az Axie Infinity (AXS), a gyorsan növekvő, számos nosztalgikus játékkal foglalkozó virtuális világ, közeledik a bikás kitörés fordulópontjához. A közepes kapitalizációjú altcoin, melynek fully diluted értékelése...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!