A JPMorgan vezetője még mindig csalásnak tartja a bitcoint

-

Jamie Dimon, a JPMorgan Chase vezetője újra megerősítette kriptoellenes álláspontját, hangsúlyozva, hogy a kriptovaluta csalás, és semmi reménye az elterjedésre, mint fizetőeszköz.

Ugyanakkor, annak ellenére, hogy erős véleményt fogalmazott meg a bitcoinnal kapcsolatban, a JPMorgan engedélyezett résztvevője a Blackrock spot bitcoin tőzsdei befektetési alapjának (IBIT ETF). Dimon azt tanácsolja a befektetőknek, hogy kerüljék a bitcoint.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Jamie Dimon továbbra is bitcoin-ellenes

A JPMorgan Chase vezérigazgatója, Jamie Dimon nem változtatta meg a bitcoinra vonatkozó véleményét.

Az ügyvezető továbbra is azt állítja, hogy a kriptopénz egyszerű csalás.

A Bloombergnek adott interjújában leszögezte, mindig is csalásnak tartotta a bitcoint, és a véleménye nem változott

„Ha azt hiszik, hogy ez egy valuta, hát tévednek. Ez egy Ponzi séma, egy piramisjáték. Az olyan kriptovaluták, amelyek például okos szerződéseket tudnak létrehozni, azok értékesek. Lesznek okosszerződések, és a blokklánc működik. Abban az esetben, ha a kriptó hozzáférést biztosít meghatározott alkalmazásokhoz, igen, az értéket képviselhet.”

Nem minden bankár ért a bitcoinhoz

Dimon hangos kritikusa a bitcoinnak és a kriptovalutáknak. Márciusban a JPMorgan Chase vezérigazgatója megerősítette, hogy soha nem fog személyesen befektetni a bitcoinba.

Gyakran állítja, hogy a kriptovaluta valós felhasználási esetei a bűnözés, az adóelkerülés, a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása.

Ezzel párhuzamosan nem szokta megjegyezni, hogy az ügyvezetése alatt, 2006 óta a JPMorgan Chase bankot összesen 38 milliárd dollárra bírságolták meg a hatóságok, 275 esetben.

A bitcoin betiltása?

Egy szenátusi meghallgatáson Dimon úgy fogalmazott, hogy ha ő lenne a kormány, betiltaná a kriptovalutákat.

„A személyes tanácsom az, hogy ne vegyél részt. De nem akarok senkinek sem utasításokat adni, ez egy szabad ország.”

Annak ellenére, hogy fenntartja bitcoin-ellenes álláspontját, Dimon elismerte ügyfelei érdeklődését a kriptovaluta iránt, és támogatta szabadságukat a befektetésre.

A bankja engedélyezett résztvevője a Blackrock által kibocsátott spot bitcoin tőzsdei befektetési alap (ETF), az Ishares Bitcoin Trust (IBIT) esetében.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Olvastad már? DappRadar és a Decentralized Infrastructure Network (DIN) együttműködésbe kezdett

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kiterjedt FUD-dal néz szembe a Bitcoin a közösségi oldalakon

A Santiment Bitcoinra vonatkozó közösségi hangulatjelzője pirosan villog, mivel a vezető kriptovaluta árfolyama a 65.000 dolláros szint körül mozog. A Santiment kriptopénz-intelligencia platform adatai szerint a...

A piaci szakértő, aki 2023-ban sikerre vitte a Solana-t, öt altcoint azonosított 55x potenciáljával

Vendégbejegyzés A piaci szakértő, aki korábban a Solana 2023-ban sikerre vitte, most öt új altcoint emel ki, amelyek jelentős növekedési potenciállal rendelkeznek. A jelenlegi, 2024-es bikafutamban...

3 millió dollárt sikerült visszaszereznie a Krakennek a Certikkel folytatott fiaskója után

Nick Percoco, a Kraken biztonsági főnöke megerősítette, hogy a kriptotőzsde visszaszerezte a számlájáról nemrég ellopott pénzösszegeket, amit egy sebezhetőséget követően veszített el. Június 20-án Percoco az...

Maximalizáld a hozamod: fedezd fel a mesterséges intelligencia előnyét az RCO Finance-szel

Vendégbejegyzés A jelenlegi AI hype közepette egy úttörő AI kriptokereskedési platform, a RCO Finance kihasználta az AI és a gépi tanulás (ML) erejét, hogy forradalmasítsa a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!