A JPMorgan vezérigazgatója az adósságlimit eltörlése mellett érvel

-

Jamie Dimon, a világ egyik legnagyobb bankjának, a JPMorgan vezérigazgatója a Punchbowl News amerikai politikával foglalkozó lapnak adott interjújában az adósságlimit eltörlése mellett foglalt állást.

Hangsúlyozta, hogy az adósságlimit emeléséről szóló kongresszusi vitákból eredő dráma negatívan befolyásolhatja az Egyesült Államokat és a világgazdaságot.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A közelgő fizetésképtelenség kockázata

Dimon szerint már a fizetésképtelenség közeledtének kilátása is káros lehet az amerikai és a globális gazdaságra, mivel kétségeket ébreszt az amerikai kormány azon képességével kapcsolatban, hogy képes lesz-e törleszteni adósságait.

Úgy vélte, hogy a fizetésképtelenséghez való közeledés még azért is káros lehet, mert megkérdőjelezheti az amerikai adósságbesorolásokat, amelyek létfontosságúak a világgazdaság számára.

Dimon, aki 2005 óta a JPMorgan vezérigazgatója, jól ismeri az ilyen viták politikai vonatkozásait, mivel a 2008-as pénzügyi válságot saját bőrén tapasztalta meg.

Úgy véli, hogy az adósságlimit körüli politika rossz döntésekhez vezethet, amikor a kongresszus megpróbál megállapodásra jutni.

Dimon továbbá azzal érvelt, hogy az ilyen helyzetek által generált bizonytalanság pánikot okozhat, ami irracionális viselkedéshez és potenciális zavarokhoz vezethet az amerikai és a globális piacokon.

Arra figyelmeztetett, hogy ez a pánik a 2008-2009-ben tapasztaltakhoz hasonló újabb válságot idézhet elő.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Janet Yellen pénzügyminiszter arra figyelmeztetett, hogy az amerikai kormányt kongresszusi beavatkozás nélkül már június 1-jén fizetésképtelenség fenyegetheti.

Ez rávilágít az adósságlimit kérdésének sürgősségére és a lehetséges következményekre, ha nem sikerül azonnal megállapodásra jutni.

Olvastad már? 35 ezer dollár még mindig a fő cél a bitcoin számára

Kiemelt kép: The Aspen Institute

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

A PEPE 4.negyedéve ígéretesen indul, folytatódik-e a növekedés?

Aligha volt unalmas fejezet a Pepe (PEPE) békás témájú termék rövid történetében. A mémcoint szeszélyes árfolyam-ingadozásai, amelyek egy portfóliót megalapozhatnak vagy megtörhetnek, sok kriptopénz megfigyelő érdeklődését...

Jövő héten kezdődik az FTX tőzsde alapítóinak a büntetőpere

Sam Bankman-Fried, a becsődölt FTX tőzsde alapítója és ügyvezetője a jövő héten áll a bíróság elé. A vádak között csalás, összeesküvés, értékpapír-csalás, és pénzmosás is...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!