A JPMorgan vezérigazgatója az adósságlimit eltörlése mellett érvel

-

Jamie Dimon, a világ egyik legnagyobb bankjának, a JPMorgan vezérigazgatója a Punchbowl News amerikai politikával foglalkozó lapnak adott interjújában az adósságlimit eltörlése mellett foglalt állást.

Hangsúlyozta, hogy az adósságlimit emeléséről szóló kongresszusi vitákból eredő dráma negatívan befolyásolhatja az Egyesült Államokat és a világgazdaságot.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A közelgő fizetésképtelenség kockázata

Dimon szerint már a fizetésképtelenség közeledtének kilátása is káros lehet az amerikai és a globális gazdaságra, mivel kétségeket ébreszt az amerikai kormány azon képességével kapcsolatban, hogy képes lesz-e törleszteni adósságait.

Úgy vélte, hogy a fizetésképtelenséghez való közeledés még azért is káros lehet, mert megkérdőjelezheti az amerikai adósságbesorolásokat, amelyek létfontosságúak a világgazdaság számára.

Dimon, aki 2005 óta a JPMorgan vezérigazgatója, jól ismeri az ilyen viták politikai vonatkozásait, mivel a 2008-as pénzügyi válságot saját bőrén tapasztalta meg.

Úgy véli, hogy az adósságlimit körüli politika rossz döntésekhez vezethet, amikor a kongresszus megpróbál megállapodásra jutni.

Dimon továbbá azzal érvelt, hogy az ilyen helyzetek által generált bizonytalanság pánikot okozhat, ami irracionális viselkedéshez és potenciális zavarokhoz vezethet az amerikai és a globális piacokon.

Arra figyelmeztetett, hogy ez a pánik a 2008-2009-ben tapasztaltakhoz hasonló újabb válságot idézhet elő.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Janet Yellen pénzügyminiszter arra figyelmeztetett, hogy az amerikai kormányt kongresszusi beavatkozás nélkül már június 1-jén fizetésképtelenség fenyegetheti.

Ez rávilágít az adósságlimit kérdésének sürgősségére és a lehetséges következményekre, ha nem sikerül azonnal megállapodásra jutni.

Olvastad már? 35 ezer dollár még mindig a fő cél a bitcoin számára

Kiemelt kép: The Aspen Institute

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

200 dolláros havi stratégia, hogy 2024-ben vagyonra tegyen szert a kriptobizniszben

Vendégbejegyzés A kriptopiac jelenleg nyugodt, sokan egy közelgő bikafutást várnak. Az altcoinok különösen mélyponton vannak, és felkészültek a jelentős emelkedésre. Ezen radar alatti lehetőségek gondos kiválasztásával egy...

Egyre kisebb az USDT részesedése a tőzsdéken

Az USDT piaci részesedése a központosított kriptotőzsdéken 2024-ben 82%-ról 74%-ra csökkent. Bár az elmúlt években számos nagy horderejű összeomlás és árfolyam-ingadozás történt, a stablecoinok iránt...

A Bitcoin visszaszerzi a 60.000 dolláros szintet: Itt egy lista fontosabb altcoinokról

A Bitcoin jelenleg 60.000 dolláron áll, és megpróbálja visszaszerezni a jelenlegi szintek feletti kritikus tartományi mélypontokat. Miközben vannak pozitív jelek, még mindig van mit tenni ahhoz,...

A Shiba Inu ETF beindítja a pletykákat és 4.000%-os égési rátát vált ki, de ez a másik token gyorsabban fog égetni

Vendégbejegyzés A Shiba Inu (SHIB) közösség izgalomtól és spekulációktól pezseg egy lehetséges Shiba Inu ETF-ről szóló pletykák miatt. A pletyka nagy érdeklődést váltott ki, és a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!