A Google Trends adatai szerint a hagyományos befektetők lephetik el a kriptopiacokat

-

Az elmúlt évek során többször is bebizonyosodott, hogy mekkora erővel rendelkeznek a hagyományos befektetők. Ennek kitűnő példája a 2017 végén létrejövő bika piac volt.
Idén ismét megmutatták erejüket, amikor egy seregnyi befektető megpumpálta különböző rézvények árfolyamát a Robinhood alkalmazáson keresztül, még olyan cégekét is, mint a csődöt mondott Hertz.

A Google Trend legújabb adatai alapján úgy tűnik, hogy a befektetők ismét beléphetnek a kriptopiacokra.
Ez kitűnően látszik, ugyanis hatalmas ugrás látható a „buy crypto” (kriptopénz vásárlása) kulcsszóra történő keresések vizsgálatakor, így úgy tűnik, hogy a kriptopénzekhez nem értő befektetők is kezdenek ismerkedni a piacokkal.
 

A befektetők egyre jobban érdeklődnek a kriptopénzek iránt

Ez az év meglehetősen vegyesnek mondható a kriptopénzek számára, a bitcoin 7000 dolláron kezdte az évet, 10.500 dollárig emelkedett, majd március közepén egészen 3800 dollárig zuhant.
A vezető kriptopénz azóta folyamatos emelkedést mutatott, a múlt héten egészen 12.400 dollárig nőtt az árfolyama.
Annak ellenére, hogy ezt az értéket nem sikerült megtartania, a befektetők továbbra is érdeklődést mutatnak a kriptopiacok iránt.
A „ buy crypto” kulcsszó iránti keresések száma 2017 vége óta nem állt ilyen magasan, mostanra már messze meghaladja a 2019-es júniusi értéket.

google trends buy crypto arcane research
A „buy crypto” kulcsszó iránti keresések száma a Google Trends adatai alapján. Forrás: Arcane Research.

Az Arcane Research nemrég elmondta, miszerint mindez azt jelzi, hogy új befektetők lépnek a piacokra.

„2018 januárja óta nem érdeklődtek ennyien a kriptovásárlások iránt. Ez mindenképpen azt jelzi, hogy van egy csomó új befektető, aki szeretné megismerni a kriptopénzeket, de még mindig messze vagyunk a 2018 januárjában tapasztalt eufóriától.”

„Azonban fontos hozzátenni, hogy a „buy crypto” kulcsszó iránti növekedés messze meghaladja a „bitcoinvásárlás” iránti keresések számát.”

Az Arcane szerint:

„A bitcoinvásárlás iránti érdeklődés nem növekedett meg jelentősen, a májusi feleződés óta oldalazást mutat.”

Ha ez az egész azt jelzi, hogy új befektetők érkeznek a piacokra, akkor az elmúlt pár hónap növekedése valószínűleg csak a kezdet.

Olvastad már? Létrejött a Kriptoworld saját Discord-csatornája

(Forrás: Cryptoslate)

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!