Lekapcsoltak egy dél-koreai kriptotőzsdét, miután meghamisította forgalma 99%-át

-

A rendőrség szerint a Coinbit tőzsde több mint 100 milliárd vont keresett piacmanipulációval és nulla értékű ügyletekkel.

A rendőrség csalás vádjával lekapcsolta Dél-Korea harmadik legnagyobb kriptotőzsdéjét, a Coinbitet. A Seoul Shinmun augusztus 26-ai cikke alapján a tőzsde nulla értékű ügyletekkel meghamisította forgalma 99%-át.

A szöuli rendőrség több ingatlant is lefoglalt, köztük a Coinbit Kangnam-ku (Gangam) kerületben található székhelyét is.
Choi Mo, a Coinbit tulajdonosa menedzsercsapatával karöltve több szellemfelhasználóval fújta fel a tőzsde forgalmát, emellett a tokenek értékét is manipulálták.

A rendőrség szerint több mint 100 milliárd vont (84,26 millió dollárt) csaltak el

A Seoul Shinmun újság májusban egy bennfentestől értesült arról, hogy mi folyik a tőzsdénél. A nyomozás kiderítette, hogy 2019 augusztusa és 2020 májusa között az 1-es számú tőzsde tranzakciós forgalma 99%-ban hamis volt.
Az 1-es számú tőzsdén zajlott a bitcoinforgalom jelentős része, mégsem találtak a forgalomhoz tartozó ki- és beutalásokat.
 
Emellett megtudták, hogy a kisebb kriptopénzeket listázó 2-es tőzsde tiltotta a különböző tőzsdék közötti utalásokat, így Choi és csapata irányíthatta a koinok készletét is.
Ez lehetővé tette a csapat számára, hogy hatalmas mennyiségű coinokkal kereskedjenek.
A vizsgálat részleteit most adták ki, mivel a rendőrség aggódott a bizonyítékok eltüntetése és egyesek személyi biztonsága miatt.
A nulla értékű ügyletek továbbra is jelentős kihívást jelentenek a kriptoipar számára. Sok kereskedőt vonzanak be azok, a valójában fizetésképtelen tőzsdék, amelyek hamis forgalmat mutatnak.

Olvastad már? Tovább folytatódik a DeFi-mánia az „Uniswap Index” indulásával

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Eladni, vásárolni vagy tartani? Itt a legjobb stratégia az Ethereum ETF jóváhagyása után

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) zöld utat adott nyolc Ethereum tőzsdén kereskedett alapnak (ETF), ami izgalmat keltett a kriptoközösségben. Az Ethereum árfolyama azonban a jóváhagyás...

Mi az a felhőbányászat? A MAR mining megtanítja, hogyan lehet napi 1000 dollárt keresni a felhőbányászat segítségével

Vendégbejegyzés Mivel egyre több játékos lép be a kriptopénzek piacára, a bányászat egyre összetettebbé válik, és egyre nagyobb számítási teljesítményt igényel. A bányászat egyre összetettebbé válik...

5 legjobb filléres kripto, amit ma érdemes megvenni

A 2024-es bikafutás felgyorsulása miatt a megfelelő kriptovaluták alacsony áron történő megtalálása a növekedésre éhes befektetők számára kulcsfontosságú lehet. Ebben a válogatásban öt hatalmas potenciállal rendelkező...

Vajon a BNB 2024-ben megdönti az eddigi csúcsát?

A Binance Coin (BNB) az elmúlt években kiemelkedő teljesítményt nyújtott a kriptopénzpiacon. A kérdés azonban minden befektető fejében ott motoszkál: Vajon a BNB idén meg...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!