A hatóságok lekapcsolták a legnagyobb orosz kriptotőzsde-figyelő oldalt

-

Oroszországban nemrégiben fogadták el a kriptopénzeket szabályozó legújabb jogszabályokat, ezután pedig nem sokkal le is állt az egyik legnagyobb oldal, a BestChange.ru, amely a közel 400 orosz kriptotőzsdét monitorozta.
A leállítás a telekommunikációs hatóság intézkedését követően lépett életbe, de az oldal VPN-en vagy egyéb kerülőutakon keresztül még mindig elérhető.

A helyi közösségi média, a VK.ru információi alapján az oldal rengeteg más honlappal együtt lett blokkolva, amelyek bitcoinnal, és kriptopénzekkel foglalkoznak.
A bírósági határozatokból az is kiderül, hogy a Roskomnadzor, a hírközlési hatóság a BestChange mellett a cryptowikipedia.ru és a coinpost.ru oldalakat is elérhetetlenné tette.
Ez utóbbiakat azért, mert lehetővé tették a bitcoin vásárlását. A bitcoin, és a kriptopénzek nem számítanak legális fizetőeszköznek Oroszországban, így az ezekről való információszolgáltatás is törvénybe ütközik, legalábbis így érvel a bíróság.
Jelenleg a BeestChange.ru a legnagyobb kriptós oldal az oroszoknál. A nyilvánosan elérhető adatok alapján idén júliusban már 3,3 millió felhasználóval rendelkeztek.
 
A weboldal elsődleges fókusza az országban működő kriptotőzsdék összegyűjtése, emellett mindegyikről igyekeznek hiteles adatokat szolgáltatni, és felhasználói szemmel értékelni azokat.
Nem ez az első alkalom, hogy a hivatalos szervek blokkolták az oldalt, elsőként 2017-ben történt ilyen. Az oldal akkor is VPN szolgáltatásokon keresztül maradt elérhető.
Aztán 2019-ben ismét tiltás következett, ekkor már úgy érvelt a Roskomnadzor, hogy a bitcoinról való beszélgetés „ellentétes a szövetségi törvényekkel, és tiltott Oroszország területén”.
Az elnök, Vlagyimir Putyin július 31-én írta alá a törvénycsomagot, amelyek alaposan megváltoztatják a kriptók jogállását.
Ezek alapján 2021 januárjától a bitcoin és a többi kriptopénz használatával végrehajtott fizetés illegálisnak fog számítani az országban.

Olvastad már? Lekapcsoltak egy dél-koreai kriptotőzsdét, miután meghamisította forgalma 99%-át

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Eladni, vásárolni vagy tartani? Itt a legjobb stratégia az Ethereum ETF jóváhagyása után

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) zöld utat adott nyolc Ethereum tőzsdén kereskedett alapnak (ETF), ami izgalmat keltett a kriptoközösségben. Az Ethereum árfolyama azonban a jóváhagyás...

Mi az a felhőbányászat? A MAR mining megtanítja, hogyan lehet napi 1000 dollárt keresni a felhőbányászat segítségével

Vendégbejegyzés Mivel egyre több játékos lép be a kriptopénzek piacára, a bányászat egyre összetettebbé válik, és egyre nagyobb számítási teljesítményt igényel. A bányászat egyre összetettebbé válik...

5 legjobb filléres kripto, amit ma érdemes megvenni

A 2024-es bikafutás felgyorsulása miatt a megfelelő kriptovaluták alacsony áron történő megtalálása a növekedésre éhes befektetők számára kulcsfontosságú lehet. Ebben a válogatásban öt hatalmas potenciállal rendelkező...

Vajon a BNB 2024-ben megdönti az eddigi csúcsát?

A Binance Coin (BNB) az elmúlt években kiemelkedő teljesítményt nyújtott a kriptopénzpiacon. A kérdés azonban minden befektető fejében ott motoszkál: Vajon a BNB idén meg...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!