A Flow blokkláncot fejlesztő Dapper Labs csapatával kezdett együttműködésbe a keresőóriás, vélhetően, hogy felülhessen a gaming, NFT vonatra.

A kanadai céggel összefogva a Google is web3-as applikációk fejlesztésébe fog, többek között egy NFT piactér létrehozásába.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A társulás részeként a Google Cloud hálózatüzemeltető lesz a Flow blokklánc rendszerén. Ez a rendszer egy teljes játék-ökoszisztémát szolgálhat ki dappokkal, játékokkal, NFT-kel.

A Google Cloud North America elnökhelyettese, Janet Kennedy elmondta, a segítségükkel a Dapper Labs a következő évek során egy skálázható, biztonságos infrastruktúrát tud majd felépíteni.

A lépéssel a Google azt is megkönnyíti, hogy a fejlesztők egyszerűbben tudják a Flow blokkláncon kiadott appjaikba integrálni a Google Cloud szoftvereit.

Így versenyelőnyhöz is juthatnak az olyan versenytársakkal szemben, mint például az Amazon Web Services.

A Dapper Labs ügyvezetője, Roham Gharegozlou hivatalosan megerősítette a partnerség tényét. A Dapper Labs áll többek között a rendkívül népszerű CryptoKitties és az NBA TopShot mögött.

Ez utóbbi NFT projekt idén februárig mintegy 230 millió dollárnyi tokent értékesített, azóta pedig a sajtóhírek alapján ezt majdnem megháromszorozták.

Felismerve az NFT technológia jelentőségét, olyan kosaras-legendák is beszálltak a Dapper Labs mögé befektetőként, mint Michael Jordan és Kevin Durant. Jelenleg a cég piaci értékelése nagyjából 2,6 milliárd dollár környékén mozog.

Kevesebb, mint egy év alatt az NFT a kriptoipar eldugott, árnyékos sarkából a rivaldafénybe száguldott, és többmilliárd dolláros szektorrá vált.

Az augusztus is rekordokat hozott, az iparági adatok alapján a havi forgalom átlépte a 2 milliárd dollárt.

Az NFT-fókuszú cégek nagy befektetéseket szereztek az idei év során, a Recur például 50 millió dollárhoz jutott.

Ez többek között a milliárdos Steve Cohen részéről érkezett, így a vállalkozás mostanra 333 millió dollárt ér.

Olvastad már? 46.000 dollárhoz közelít a bitcoin, alacsonyak a tartalékok a tőzsdéken

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!