A Google Cloud lesz a Solana egyik validátora

-

A Google Cloud bejelentette, hogy a Solana hálózat validátorává válik, a blokkláncot pedig hozzáadja a saját hivatalos blokklánc, csomóponti, és adatkezelői szolgáltatásaihoz.

Ezzel a világ egyik legnagyobb felhőszolgáltatója fontos részévé válik a Solana rendszerének, a Solana pedig így a szolgáltatások és termékek széles skálájának a tagjává válik.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Google úgy fogalmazott, hogy blokkgenerálást végző validátorként fognak működni, így részt vesznek a hálózat fenntartásában is.

solana

Amellett, hogy validátorként jelen lesznek, a Google Cloud a saját Blockchain Node Engine szolgáltatását is elérhetővé teszi a Solana hálózatán, az ökoszisztémájában.

A Google Cloud saját csomóponti szolgáltatása egy teljes körűen felügyelt, menedzselt node-futtatási szolgáltatás, amely megkönnyíti a bonyolult csomópont-futtatási követelmények teljesítését.

Ezért cserébe csak a decentralizációról kell lemondani, és vállalni a kockázatot, hogy a Google Cloud egy kattintással kikapcsolja az egész csomópontot.

Kapcsoldó hír: Mi az a Solana?

Eddig csak az Ethereum esetében volt elérhető ez a lehetőség, hiszen a Google Cloud csak azt támogatta, köszönhetően a nagy ütemben fejlődő ökoszisztémájának.

A Solana támogatásának a bevezetése jelentősen lecsökkenti a csomópont futtatásához szükséges időt, és így jobban hozzáférhetővé válik a felhasználók számára.

Olcsóbb nem lesz, egy Solana csomópont futtatása ezentúl is évente akár több ezer vagy akár tízezer dolláros költséget emészthet fel.

solana

A vállalat jelenleg is azon dolgozik, hogy a Solana adatait a megfelelően integrálni tudja a Google Cloud rendszerébe, így az abban szereplő hatalmas mennyiségű adat rendkívül gyorsan és hatékonyan kereshetővé, tanulmányozhatóvá válik, köszönhetően a Google hatalmas gépi kapacitásainak.

A SOL token értelemszerűen jól reagált a hírre, közel 13%-ot ugrott.

A cikk írásának a pillanatában már elérte a 38 dolláros szintet, holott a bejelentés előtt alig egy órával még csak a 34 dolláros árfolyamon kereskedtek vele.


Olvastad már? A Circle elkezdi feltölteni a tartalékait

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Ezek a Bitcoin címek felhalmozott a legtöbb BTC a legutóbbi rally során

A hét elején a Bitcoin (BTC) több mint 13%-ot emelkedett, és öthetes napi csúcsra, 71.400 dollárra zárta a napot, magával rántva a kriptopiac többi részét...

Eladni, vásárolni vagy tartani? Itt a legjobb stratégia az Ethereum ETF jóváhagyása után

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) zöld utat adott nyolc Ethereum tőzsdén kereskedett alapnak (ETF), ami izgalmat keltett a kriptoközösségben. Az Ethereum árfolyama azonban a jóváhagyás...

Mi az a felhőbányászat? A MAR mining megtanítja, hogyan lehet napi 1000 dollárt keresni a felhőbányászat segítségével

Vendégbejegyzés Mivel egyre több játékos lép be a kriptopénzek piacára, a bányászat egyre összetettebbé válik, és egyre nagyobb számítási teljesítményt igényel. A bányászat egyre összetettebbé válik...

5 legjobb filléres kripto, amit ma érdemes megvenni

A 2024-es bikafutás felgyorsulása miatt a megfelelő kriptovaluták alacsony áron történő megtalálása a növekedésre éhes befektetők számára kulcsfontosságú lehet. Ebben a válogatásban öt hatalmas potenciállal rendelkező...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!