A Google Cloud lesz a Solana egyik validátora

-

A Google Cloud bejelentette, hogy a Solana hálózat validátorává válik, a blokkláncot pedig hozzáadja a saját hivatalos blokklánc, csomóponti, és adatkezelői szolgáltatásaihoz.

Ezzel a világ egyik legnagyobb felhőszolgáltatója fontos részévé válik a Solana rendszerének, a Solana pedig így a szolgáltatások és termékek széles skálájának a tagjává válik.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Google úgy fogalmazott, hogy blokkgenerálást végző validátorként fognak működni, így részt vesznek a hálózat fenntartásában is.

solana

Amellett, hogy validátorként jelen lesznek, a Google Cloud a saját Blockchain Node Engine szolgáltatását is elérhetővé teszi a Solana hálózatán, az ökoszisztémájában.

A Google Cloud saját csomóponti szolgáltatása egy teljes körűen felügyelt, menedzselt node-futtatási szolgáltatás, amely megkönnyíti a bonyolult csomópont-futtatási követelmények teljesítését.

Ezért cserébe csak a decentralizációról kell lemondani, és vállalni a kockázatot, hogy a Google Cloud egy kattintással kikapcsolja az egész csomópontot.

Kapcsoldó hír: Mi az a Solana?

Eddig csak az Ethereum esetében volt elérhető ez a lehetőség, hiszen a Google Cloud csak azt támogatta, köszönhetően a nagy ütemben fejlődő ökoszisztémájának.

A Solana támogatásának a bevezetése jelentősen lecsökkenti a csomópont futtatásához szükséges időt, és így jobban hozzáférhetővé válik a felhasználók számára.

Olcsóbb nem lesz, egy Solana csomópont futtatása ezentúl is évente akár több ezer vagy akár tízezer dolláros költséget emészthet fel.

solana

A vállalat jelenleg is azon dolgozik, hogy a Solana adatait a megfelelően integrálni tudja a Google Cloud rendszerébe, így az abban szereplő hatalmas mennyiségű adat rendkívül gyorsan és hatékonyan kereshetővé, tanulmányozhatóvá válik, köszönhetően a Google hatalmas gépi kapacitásainak.

A SOL token értelemszerűen jól reagált a hírre, közel 13%-ot ugrott.

A cikk írásának a pillanatában már elérte a 38 dolláros szintet, holott a bejelentés előtt alig egy órával még csak a 34 dolláros árfolyamon kereskedtek vele.


Olvastad már? A Circle elkezdi feltölteni a tartalékait

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Az Ukrán Nemzeti Bank bevezetné a digitális hrivnyát

Az NBU bemutatta a bankszakma és a magánszektor, köztük a helyi kriptoipar résztvevőinek a saját fejlesztésű digitális valuta, az e-hrivnya tervezetét. A törvényhozók visszajelzéseket várnak...

Hamisan „tört” ki a Bitcoin

Prémium Az utóbbi időben, szinte mozdulatlanul oldalazott a Bitcoin a legutóbbi árfolyam szakadása óta. Ezt a szakadást a 15971.9 dolláron lévő támasz szint állította meg, majd többször...

A Bitcoin legrosszabb novemberi zárását produkálta az elmúlt 2 évben

A Bitcoin árfolyama erősödött a novemberi havi gyertyazárás felé, de a kereskedők már most figyelmeztetnek a túlságosan „pimasz” Bitcoinra. A Bitcoin december 1-jén megpróbált 17.000 dolláros...

Uniswap (UNI) chartján bullish jelzést kaptunk

A többi altcoinhoz hasonlóan az Uniswap is emelkedett, miután a BTC november 22-én visszavette a 16 000 dolláros szintet. A cikk írása idején 5,82...

50% Black Friday
kedvezmény a Kriptoworld-ön

Bármelyik Prémium csomagra felhasználható, 2022.11.30.ig! Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed. Kuponkód: Black Friday

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!