A Circle elkezdi feltölteni a tartalékait

-

Az USDC stablecoin kibocsátója a Blackrock eszközkezelő közreműködésével hozta létre a Circle Reserve Fund nevű alapját, amely a vállalat tartalékainak a kezelésére szolgál.

A Circle azért indította el ezt a kezdeményezést, hogy az USDC tulajdonosok bármikor teljes mennyiségben visszaigényelhessék a dollárjaikat, amelyeket a stablecoinok kibocsátásakor helyeztek letétbe.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Circle 2023-ra teljesen el akarja tölteni ezt az alapot.

A Circle legutóbbi jelentéséből kiderül, hogy a tokenek fedezeteként olyan portfólió szolgál, amely részben készpénzből, részben pedig rövid lejáratú USA államkötvényből tevődik össze.

A Blackrock kezelésében lévő alapot kizárólag a Circle használhatja, mások számára nem publikus.

A fedezeti célból megvásárolt eszközöket illetve a tartalékolt készpénz a Bank of New York Mellon tárolja.

A teljes fedezeti arányt a tervek alapján 2023 első egyedévében érik majd el.

A Circle fedezeti alapja teljes mértékben megfelel a vállalati befektetésekről szóló törvénynek, így napi szinten jelentést ad a kezelt vagyonról, valamint teljesen független igazgatótanács felügyeli.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Ennek ellenére az USDC még mindig nem túl népszerű Amerikában, a Coinbase legutóbbi kimutatásából mégis az derül ki, hogy az USDC-t háromszor akkora arányban vásárolják dollárért, mint bármely más valutáért cserébe.

A Tether által kibocsátott USDT után így a Circle által kibocsátott token számít a második legnagyobb dollár alapú stablecoinnak a piaci kapitalizációt tekintve.

A Circle szeptemberben jelentette be, hogy további hálózatokon is kibocsátja a tokent, így az USDC elérhetővé válik majd a Polkadot, Optimism, Near, Arbitrum és a Cosmos blokkláncon.

Az ütemtervek alapján még 2023 vége előtt használható lesz ezeken a hálózatokon is a stablecoin, a Cosmos-on viszont már a jövő év elején elstartolnak.

Novemberben a Circle Szingapúrban is megszerzett egy pénzügyi intézményi engedélyt, amely birtokában már végezhet helyi, illetve határokon átnyúló kriptopénzes tranzakciókat is, a törvényi szabályozásoknak megfelelően.


Olvastad már? A bitcoin 21 000 dolláros szinteket tört

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: cryptotimes.io

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana (SOL) technikai elemzés 05.23.

Prémium Solana (SOL) A Solana (SOL) esetében megugrott a non-fungible token kereskedési volumene. Egy friss jelentésből kiderült, hogy a Solana-alapú NFT volumene 30%-kal nőtt a megjelenést megelőző 24...

3 altcoin, amely megnyerheti az ETH ETF jóváhagyása által indított bikafutamot

Vendégbejegyzés A piac felhevülésével az ETH tőzsdén kereskedett alap (ETF) lehetséges jóváhagyása pozitív hullámokat indított el a kriptoterületen. Az új fejlemény kibontakozásával több kriptovaluta is készen áll...

A Bybit vezérigazgatója tagadja a fizetésképtelenségi pletykákat

Ben Zhou, a Bybit vezérigazgatója az X-en foglalkozott a fizetésképtelenségről szóló pletykákkal, megerősítve azok alaptalanságát és bizonyítékot szolgáltatva a tartalékokról. A Bybit tőzsde vezérigazgatója, reagált a...

Az Axie Infinity (AXS) kitörése hamarosan bekövetkezik

Az Axie Infinity (AXS), a gyorsan növekvő, számos nosztalgikus játékkal foglalkozó virtuális világ, közeledik a bikás kitörés fordulópontjához. A közepes kapitalizációjú altcoin, melynek fully diluted értékelése...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!