A Circle elkezdi feltölteni a tartalékait

-

Az USDC stablecoin kibocsátója a Blackrock eszközkezelő közreműködésével hozta létre a Circle Reserve Fund nevű alapját, amely a vállalat tartalékainak a kezelésére szolgál.

A Circle azért indította el ezt a kezdeményezést, hogy az USDC tulajdonosok bármikor teljes mennyiségben visszaigényelhessék a dollárjaikat, amelyeket a stablecoinok kibocsátásakor helyeztek letétbe.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Circle 2023-ra teljesen el akarja tölteni ezt az alapot.

A Circle legutóbbi jelentéséből kiderül, hogy a tokenek fedezeteként olyan portfólió szolgál, amely részben készpénzből, részben pedig rövid lejáratú USA államkötvényből tevődik össze.

A Blackrock kezelésében lévő alapot kizárólag a Circle használhatja, mások számára nem publikus.

A fedezeti célból megvásárolt eszközöket illetve a tartalékolt készpénz a Bank of New York Mellon tárolja.

A teljes fedezeti arányt a tervek alapján 2023 első egyedévében érik majd el.

A Circle fedezeti alapja teljes mértékben megfelel a vállalati befektetésekről szóló törvénynek, így napi szinten jelentést ad a kezelt vagyonról, valamint teljesen független igazgatótanács felügyeli.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Ennek ellenére az USDC még mindig nem túl népszerű Amerikában, a Coinbase legutóbbi kimutatásából mégis az derül ki, hogy az USDC-t háromszor akkora arányban vásárolják dollárért, mint bármely más valutáért cserébe.

A Tether által kibocsátott USDT után így a Circle által kibocsátott token számít a második legnagyobb dollár alapú stablecoinnak a piaci kapitalizációt tekintve.

A Circle szeptemberben jelentette be, hogy további hálózatokon is kibocsátja a tokent, így az USDC elérhetővé válik majd a Polkadot, Optimism, Near, Arbitrum és a Cosmos blokkláncon.

Az ütemtervek alapján még 2023 vége előtt használható lesz ezeken a hálózatokon is a stablecoin, a Cosmos-on viszont már a jövő év elején elstartolnak.

Novemberben a Circle Szingapúrban is megszerzett egy pénzügyi intézményi engedélyt, amely birtokában már végezhet helyi, illetve határokon átnyúló kriptopénzes tranzakciókat is, a törvényi szabályozásoknak megfelelően.


Olvastad már? A bitcoin 21 000 dolláros szinteket tört

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: cryptotimes.io

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Az Ukrán Nemzeti Bank bevezetné a digitális hrivnyát

Az NBU bemutatta a bankszakma és a magánszektor, köztük a helyi kriptoipar résztvevőinek a saját fejlesztésű digitális valuta, az e-hrivnya tervezetét. A törvényhozók visszajelzéseket várnak...

Hamisan „tört” ki a Bitcoin

Prémium Az utóbbi időben, szinte mozdulatlanul oldalazott a Bitcoin a legutóbbi árfolyam szakadása óta. Ezt a szakadást a 15971.9 dolláron lévő támasz szint állította meg, majd többször...

A Bitcoin legrosszabb novemberi zárását produkálta az elmúlt 2 évben

A Bitcoin árfolyama erősödött a novemberi havi gyertyazárás felé, de a kereskedők már most figyelmeztetnek a túlságosan „pimasz” Bitcoinra. A Bitcoin december 1-jén megpróbált 17.000 dolláros...

Uniswap (UNI) chartján bullish jelzést kaptunk

A többi altcoinhoz hasonlóan az Uniswap is emelkedett, miután a BTC november 22-én visszavette a 16 000 dolláros szintet. A cikk írása idején 5,82...

50% Black Friday
kedvezmény a Kriptoworld-ön

Bármelyik Prémium csomagra felhasználható, 2022.11.30.ig! Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed. Kuponkód: Black Friday

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!