A Fidelity Investments lakossági kriptós szolgáltatást indít

-

A Fidelity a világ egyik legnagyobb befektetési cége, 9,9 billió dolláros vagyont kezel, most pedig elindították az új, Fidelity Crypto nevű szolgáltatásukat.

Ennek segítségével a lakossági ügyfeleik is tudnak bitcoinnal és etherrel kereskedni, mégpedig jutalékmentesen.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A cég elmondása alapján ráadásul az ügyfeleik jelentős része már amúgy is rendelkezik kriptopénzekkel.

A június 30-i állapot alapján a vállalatnak 40 millió ügyfele van a világ minden tájáról, és most mindegyikük számára megnyílik a kriptobefektetés lehetősége.

„Az ügyfeleink a Fidelity Crypto szolgáltatás keretein belül, a Fidelity Investment mobilos appban tudnak bitcoin és ethert vásárolni, vagy eladni.”

A cég az első várólistát a hét közepén nyitotta meg, így már fel lehet iratkozni, pontos dátumot viszont egyelőre nem osztottak meg az indulásról.

Fidelity hírek: A Galaxy CEO-ja szerint a Fidelity hamarosan kriptóba helyezi az ügyfelek pénzét

A Twitteren megosztott beharangozójuk szerint hozzáférést szerezhetnek a bitcoin-kereskedés világához, és számos oktatási anyagot is találhatnak majd, hogy eloszlathassák a kriptopénzek területére jellemző bizonytalanságokat.

 fidelity

Az ügyfeleik kriptóját egy másik leányvállalat, a Fidelity Digital Assets menedzseli, ők végzik majd a letétkezelést.

Az eddigi információk alapján akár 1 dolláros mennyiségben is lehetséges lesz a vásárlás, eladás, vagy éppen a kiutalás is.

Maga a kereskedés az appon belül díjmentes lesz, a cég viszont kiemelte, hogy egy 1%-os spread-et, árfolyam-különbözetet minden esetben felszámol majd.

„Az ügyfeleink nagy része már most is birtokol kriptopénzt, és érdeklődik a terület iránt. Mi biztosítjuk számukra a szükséges eszközöket, hogy így támogassuk a döntéseiket. Így részesülni tudnak az előnyökből, amelyeket a Fidelity tud nyújtani az oktatás, a kutatás, és a technológiai szolgáltatások terén.”

A Fidelity már 2018 óta jelen van a kriptoiparban, bár eddig kizárólag az intézményi ügyfeleik számára biztosítottak lehetőséget a kriptopénzekbe való befektetésre.

A közelmúltban teték elérhetővé az ETH kereskedését, hamarosan pedig a lakossági ügyfelek számára is korlátlan hozzáférést biztosítanak majd.


Olvastad már? A bitcoin 21 000 dolláros szinteket tört

Forrás: news.bitcoin.com

Kiemelt kép: Vip Crypto Signals

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin az egekbe szökhet 650.000 dollárra, ha ez bekövetkezik…

Woo szerint az önfenntartó beáramlások jelenleg sokkal nagyobbak, ezért a 2,56 billió dolláros piaci tőkecél egy alsó határt jelentő becslés. A Bitcoin (BTC) a medve piaci...

A szakértők szerint a legjobb altcoinok készen állnak a rövid távú nyereségre

Vendégbejegyzés A kriptopiac a fellendülés erős jeleit mutatja, felkeltve a tapasztalt befektetők és az újonnan érkezők figyelmét egyaránt. A bikás tendenciával a láthatáron a reflektorfény a kiválasztott...

A Cardano 1,7 milliárd dollárral növeli a piaci tőkeértéket

A Cardano, az egyik legmenőbb kriptovaluta, ma figyelemre méltó feltámadást tapasztalt, több mint 1,7 milliárd dollárral növelve piaci kapitalizációját. Ez a fellendülés a kriptopénzek piacán tapasztalható...

Három év börtönt kapott a biztonsági szakértő, aki két tőzsdét is meghekkelt

Ez az első eset, hogy az USA-ban börtönbüntetést kapott valaki azért, mert kihasználta egy okosszerződés kódhibáját, a bíróság ráadásul az ellopott 12 millió dollár visszafizetésére...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!