A Google adatai szerint is növekszik a bitcoin népszerűsége

-

A „bitcoin” kulcsszóra történő Google-keresések 33 százalékkal növekedtek az elmúlt napokban, nem sokkal azután, hogy a zászlóshajó kriptopénz idén újra meghaladta a 10 000 dolláros árfolyamot.

Ahogy arra egy Twitter-felhasználó is felfigyelt, nem sokkal a bitcoin 10 000 dolláros áttörése után a kriptopénz iránti keresések száma is megnövekedett.


Azt nem könnyű megmondani, vajon mi állhat a mostani növekedés mögött, néhány elemző mégis úgy véli, hogy a kriptopénz ára elsősorban a koronavírus gazdaságra gyakorolt hatásának következményeként ért el új éves magaslatokat.
Ez egyébként elfogadható magyarázatnak tűnik, ha figyelembe vesszük, hogy mennyi befektető fektet pénzt bitcoinba csak azért, mert biztonságos menedéket keres.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb bitcoin ATM hálózata. Keresd a CoinCash új ATM-eit a Konzolvilág üzleteiben is. A részletekért kattints!

Vannak azonban olyanok is, akik szerint csak újra beütött a FOMO, a kereskedők pedig a 2020-as blokkjutalom-feleződés közeledtével egyre őrültebb lépésekre szánják el magukat.
Az esemény ugyanis 12,5 bitcoinról 6,25 bitcoinra csökkenti a blokkok kibányászásáért járó jutalmat, amely tovább növeli a BTC ritkaságát.
PlanB népszerű kriptoelemző Medium-cikke szerint márpedig ez egyértelműen árfolyam-növekedéshez vezet a múlt példáiból kiindulva.

A cikk írásakor egyébként a bitcoin egy kisebb korrekció után ismét 10 000 dollár felett van. Az elmúlt 30 napot figyelembe véve a kriptopénz továbbra is 20%-os növekedést tudhat maga mögött, az után, hogy az évet kevéssel 7000 dollár felett indította.
A Google-keresések megugrásának elemzése arra is rámutat, hogy sokan olyan módszerekre kíváncsiak, amelyekkel megduplázhatnák BTC-megtakarításaikat.
Az egyik legnépszerűbb keresések közé tartozik például a „bitcoin price x2 double your btc”.
Fontos megjegyezni, hogy egy 2017-es tanulmány szerint, melyet a SEMrush, a keresőmotor marketingügynöksége folytatott le, a bitcoin árfolyama 91%-os korrelációban áll a Google-keresések kriptopénzzel kapcsolatos lekérdezéseinek számával.
A kutatás 120 millió amerikaiak által használt, a bitcoinhoz kapcsolódó kulcsszót vizsgált meg.
Kiderítette, hogy a BTC árfolyama párhuzamosan nőtt és esett a „bitcoin”, „bitcoin price” és „bitcoin value” kulcsszavakra való keresésekkel.

Olvastad már? A Monero túlságosan centralizált lenne?

Forrás: cryptoglobe.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!