A Google adatai szerint is növekszik a bitcoin népszerűsége

-

A „bitcoin” kulcsszóra történő Google-keresések 33 százalékkal növekedtek az elmúlt napokban, nem sokkal azután, hogy a zászlóshajó kriptopénz idén újra meghaladta a 10 000 dolláros árfolyamot.

Ahogy arra egy Twitter-felhasználó is felfigyelt, nem sokkal a bitcoin 10 000 dolláros áttörése után a kriptopénz iránti keresések száma is megnövekedett.


Azt nem könnyű megmondani, vajon mi állhat a mostani növekedés mögött, néhány elemző mégis úgy véli, hogy a kriptopénz ára elsősorban a koronavírus gazdaságra gyakorolt hatásának következményeként ért el új éves magaslatokat.
Ez egyébként elfogadható magyarázatnak tűnik, ha figyelembe vesszük, hogy mennyi befektető fektet pénzt bitcoinba csak azért, mert biztonságos menedéket keres.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb bitcoin ATM hálózata. Keresd a CoinCash új ATM-eit a Konzolvilág üzleteiben is. A részletekért kattints!

Vannak azonban olyanok is, akik szerint csak újra beütött a FOMO, a kereskedők pedig a 2020-as blokkjutalom-feleződés közeledtével egyre őrültebb lépésekre szánják el magukat.
Az esemény ugyanis 12,5 bitcoinról 6,25 bitcoinra csökkenti a blokkok kibányászásáért járó jutalmat, amely tovább növeli a BTC ritkaságát.
PlanB népszerű kriptoelemző Medium-cikke szerint márpedig ez egyértelműen árfolyam-növekedéshez vezet a múlt példáiból kiindulva.

A cikk írásakor egyébként a bitcoin egy kisebb korrekció után ismét 10 000 dollár felett van. Az elmúlt 30 napot figyelembe véve a kriptopénz továbbra is 20%-os növekedést tudhat maga mögött, az után, hogy az évet kevéssel 7000 dollár felett indította.
A Google-keresések megugrásának elemzése arra is rámutat, hogy sokan olyan módszerekre kíváncsiak, amelyekkel megduplázhatnák BTC-megtakarításaikat.
Az egyik legnépszerűbb keresések közé tartozik például a „bitcoin price x2 double your btc”.
Fontos megjegyezni, hogy egy 2017-es tanulmány szerint, melyet a SEMrush, a keresőmotor marketingügynöksége folytatott le, a bitcoin árfolyama 91%-os korrelációban áll a Google-keresések kriptopénzzel kapcsolatos lekérdezéseinek számával.
A kutatás 120 millió amerikaiak által használt, a bitcoinhoz kapcsolódó kulcsszót vizsgált meg.
Kiderítette, hogy a BTC árfolyama párhuzamosan nőtt és esett a „bitcoin”, „bitcoin price” és „bitcoin value” kulcsszavakra való keresésekkel.

Olvastad már? A Monero túlságosan centralizált lenne?

Forrás: cryptoglobe.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Éledezik az Ethereum (ETH)

Prémium Az Ethereum utóbbi 2 napja kifejezetten pozitívan alakul, 11%-os emelkedésnek lehetünk szemtanúi Ha a Bitcoinnal állítjuk párja az ETH-t, kijelenthető, hogy sokkal jobban szerepel mint társa. Az...

Bitcoin (BTC) On-Chain analitikai elemzés

Miközben az FTX hirtelen összeomlását követően az általános kriptovaluta piac felépülésbe kezdett, a Glassnode egy új jelentésében megvizsgálta, hogy a Bitcoin folyamatos eladásai a...

Mark Mobius: a Bitcoin ára 10.000 dollár alá csökkenhet

Mark Mobius veterán befektető, a Mobius Capital alapítója arra számít, hogy a bitcoin ára 10.000 dollárra esik. Ennek ellenére azt mondta: „A kriptónak megvan a helye...

A Bitcoin 16 500 dollár fölé emelkedett

Prémium A Bitcoin árfolyama a 16 500 dolláros ellenállási szint fölé emelkedett. Tovább emelkedhet, ha a 17 000 dolláros küszöbszint felett zár. Az árfolyama bázist hozott létre...

50% Black Friday
kedvezmény a Kriptoworld-ön

Bármelyik Prémium csomagra felhasználható, 2022.11.30.ig! Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed. Kuponkód: Black Friday

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!