A kriptoipar egyre inkább a decentralizált pénzügyek (DeFi) földjévé fejlődik. Ez Satoshi eredeti víziójára épül, miszerint bankmentesek lehetünk, egyes digitális eszközök kamatja már messze felülmúlja ugyanis a banki kamatokat.

A DEFI a kripto jövője

A bankok bajban vannak és ez tény. A világ adóssága egyre növekszik, a kereskedelmi bankok pedig ezt a profit érdekében tovább duzzasztják.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb bitcoin ATM hálózata. Keresd a CoinCash új ATM-eit a Konzolvilág üzleteiben is. A részletekért kattints!

Mindehhez a jegybankok is hozzájárulnak a mértéktelen valutanyomtatással. Ez idővel elértékteleníti a pénznemeket, a vásárlóerejük csökkentésével.

Mindeközben a bankok tovább csökkentik a kamatlábakat, amivel azokat büntetik, akiknek megtakarításaik vannak, és azokat jutalmazzák, akik hiteleznek, és így még több profitot hoznak a bankoknak.

A decentralizált pénzügyek (DeFi) jelenthetik a jövőt, ugyanis lehetőséget nyújtanak az emberek számára, hogy saját pénzügyeik felett uralkodjanak anélkül, hogy egy bank megmondaná nekik, hogy mit tegyenek a pénzükkel.

Az elmúlt évek alatt jelentős növekedés történt a DeFi-piacokon. Nemrég az egymilliárd dolláros összértékét is átlépték. A kezdők számára szokatlan élményt nyújtanak, de nagyon egyszerűen találhatunk a bankokat megszégyenítő kamatösszeget egyes dollárhoz kötött kriptoeszközök esetén.

Belép a Dai

A Dai az egyik ilyen kriptoeszköz, amely jelenleg 7,5%-os kamatot ígér csak a birtoklásért cserébe. Ez 250-szer magasabb, mint a Bank of America 0,03%-os megtakarítási ajánlata.

Egy tárca létrehozása és némi ether zárolása szükséges csak az induláshoz, amely akár 8,75% is lehet.

Ryan Sean Adams kriptobefektető nemrég kiadott egy „hogyan indulj” útmutatót, amely kevesebb mint egy óra alatt még egy kezdőnek is elmagyarázza, miképpen lásson neki az egésznek.

A DSR egyik előnye az, hogy stabil és a dollárhoz kötött, így az USD-ETH-DAI-átalakítás rendkívül egyszerű, ha esetleg ki szeretnéd venni a pénzed. A kriptopiac egyéb lehetőségeihez képest ez rendkívül alacsony kockázatokkal jár.

„RSA” szerint valószínűsíthető, hogy a Dai a legközelebbi dolog a pénzhez, ami a kriptopénzekből származik, és számos különböző verziója létezik, melyekről szintén szó esik az útmutatóban.

A Weiss Crypto Ratings így írt a Dairól a legújabb Twitter-üzenetükben.

„Eddig a #DAI az egyetlen bizalom nélküli stabilkoin a kriptopiacon, de lehetne több is.”

A Dai egyetlen jelenlegi problémája, hogy egyetlen valutához van kötve az értéke, szóval akik dollár nélkül szeretnének hozzáférni, előbb a forex piacokhoz kell fordulniuk, hogy átváltsák valutájukat.

A Defi további fejlődéséhez elengedhetetlen, hogy többféle valuta stabilkoinja is elérhető legyen, amely jelentősen elősegítené az elterjedését.

Olvastad már? A Wall Street kereskedői szerint kockázatosak a Tesla-részvények

Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂