Egyiptom legnagyobb bankja, a National Bank of Egypt (NBE) is csatlakozott a Ripple blokkláncalapú fizetési rendszeréhez, a RippleNethez, az átutalási szolgáltatások megkönnyítése érdekében.

A helyi Youm7 hírportál szerint az NBE együttműködési megállapodást kötött a Ripple-lel, hogy „hatékonyabb utalásokat tegyenek lehetővé.”

Tovább bővült Magyarország legnagyobb bitcoin ATM hálózata. Keresd a CoinCash új ATM-eit a Konzolvilág üzleteiben is. A részletekért kattints!

Hisham Okasha, az NBE elnöke elmondta, hogy a megállapodás egy „új és fontos hozzájáruló” lesz az utalások lebonyolítására, illetve, hogy az egyiptomi bankok között ez újdonság lesz.

Dalia El-Baz, az igazgatói tanács alelnöke elmondta, hogy a RippleNet hálózatához már több mint 300 bank és pénzügyi intézmény csatlakozott és ez a szám az évek alatt exponenciálisan növekedhet.

Az NBE igazgatója szerint a RipplneNet segítségével a bankok jobban ki tudják szolgálni a felhasználói igényeket.

A Világbank mutatói alapján  Egyiptom a top 5 utalásfogadó országok között van, csupán 2018-ban több mint 29 milliárd dollárt küldtek az országba az emigránsok.

Olvastad már? A 40 000 dolláros bitcoin megelőzheti a Dow Jones Ipari Átlagot

Forrás: cryptoglobe.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂