A Wall Street kereskedői szerint kockázatosak a Tesla-részvények

-

A Tesla részvényei (TSLA) a világ legnépszerűbb értékpapírjainak minősülnek, legalábbis, ha a 2020-as évet vizsgáljuk.
A múlt évi árfolyama olyan magasra szökött, hogy még a legtapasztaltabb piaci elemzők is foglalkozni kezdtek vele.
Múlt év végén többen is bullishan viszonyultak a Taslához. Vannak azonban olyanok is, akik szerint ez a növekedés egyáltalán nem biztonságos.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb bitcoin ATM hálózata. Keresd a CoinCash új ATM-eit a Konzolvilág üzleteiben is. A részletekért kattints!

A Tesla-részvények kockázatosak

Mark Tepper, a Strategic Walth Partners elnök-vezérigazgatója arra kéri a befektetőket, hogy legyenek óvatosak. Szerinte a Tesla mostani részvényei túlságosan rizikósak ahhoz, hogy bárki is akarja őket. Erről egy, a CNBC-nek adott nem régi interjújában beszélt:

„Ezek a világ egyik legkockázatosabb részvényei. Nem akarom birtokolni vagy shortolni őket. Túlságosan spekulatívak és veszélyesek. A nagy tőkével rendelkező vállalatoknak nem kellene úgy kereskedniük, mint a kis társaságoknak – egyik nap 20% növekedés, aztán 20% szabadesés.“

Tepper a Tesla múlt heti, vad mozgásaira mutatott rá. A rekord eléréséhez az árfolyam 48%-kal növekedett.
Néhány napon belül a növekedés megállt, és egy 17%-os korrekció következett. Ez a csökkenés ahhoz vezetett, hogy a Tesla bejelentette, miszerint az általuk kínált termékek kiszállítása késedelmekkel járhat a Kínában megjelent koronavírus miatt.
Ugyanezen beszélgetés során Matt Maley, a Miller Tabak vállalat vezető marketingstratégája szintén ezekre a részvényekre figyelmeztet.
A Tesla értékpapírjai szerinte túlságosan is túlvásároltak. Male hozzátette, hogy még ha nem is teljesen bearish, mégis úgy gondolja, hogy a részvényárfolyamra egy erős, lefelé irányuló korrekció vár.
Ezt egyébként a relatív erősségindex (RSI) is megerősíti, amely ezen Tesla-részvényeknél igen magas, 97-es értéket ért el.
Ez elképesztő száma, ha figyelembe vesszük, hogy a túlvásárlás határaként a 70-es értéket határozzák meg.
Nem ez az első eset, hogy valaki a Tesla részvényeire figyelmeztet. Múlt hónapban Ralph Nader, ügyvéd és volt elnökjelölt negatív előrejelzésekkel szolgált a Teslát illetően. Szerinte a vállalat mostani árnövekedésének okait a részvénypiacok lufijában kell keresnünk.

A Tesla az új bitcoin?

A BTC ára 2017-ben csaknem 7-szeresére emelkedett, 3000 dollárról 20 000 dollárig. Múlt év fele óta úgy néz ki, hogy a Tesla hasonló helyzetben van, bár az ő esetében a növekedés lassabb ütemben zajlik.
Ez a fajta volatilitás azonban a BTC esetében már megszokott, a részvénypiacokon azonban nem.
Mivel a TSLA 970 dolláros rekordja után 730 dollár fölé csökkent, az új árfolyamgödör akár 650 és 675 dollár között találhat magának fészket.

Olvastad már? Ez lehet a bitcoin „valódi kitörése”, melyet az alapjai is megerősítenek

Forrás: kryptomagazin.sk
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!