A francia banki óriás elindítja saját euróhoz kötött stablecoinját

-

A francia bankóriás, a Société Générale egy euróhoz kötött stablecoint indít a Bitstamp-on.

A coin lehetővé teszi ügyfelei számára, hogy a digitális eszközpiacot a JPMorgan által kínált JPM coinhoz hasonló privát hálózatok korlátai nélkül ismerjék meg.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az EUR CoinVertible nevű stablecoin a luxemburgi székhelyű tőzsdén lesz jegyezve.

A bevezetés jelentős mérföldkő, mivel ez az első alkalom, hogy egy hagyományos bank belemerül egy olyan iparágba, amelyet a niche cégek uralnak.

Van helye az euro-stablecoinnak: Société Générale

Jean-Marc Stenger vezérigazgató úgy véli, hogy „van helye egy banknak ezen a területen, és van helye egy [euróban denominált] stablecoinnak” egy olyan piacon, amelyet az amerikai dollárral fedezett megfelelők uralnak.

Az eszközt többek között digitális kötvényekkel, alapokkal és egyéb eszközökkel kapcsolatos ügyletek elszámolására fogják használni.

A likviditási félelmek eloszlatása érdekében Stenger megerősítette, hogy az ügyfelek a stablecoin mögött álló eszközökkel kapcsolatban is igénybe vehetik majd a pénzeszközöket.

Egy harmadik fél fogja kezelni a biztosítékot, erősítette meg.

Az eszköz emellett teljes mértékben megfelel majd az Európai Unió (EU) jövőre hatályba lépő, a kriptoeszközök piacáról szóló törvényjavaslatának (Markets in Crypto-Assets – MiCA).

Az új coin tesztelni fogja a stablecoinok iránti európai étvágyat.

A negatív kamatlábak akadályozták az euróban denominált stablecoinokat, mivel rontják a kriptoplatformok által a betéteseknek kínált hozamokat.

A Circle által 2022 júniusában bevezetett EURC stablecoin szerezte a legnagyobb piaci részesedést a rivális EURT és EURS érmékkel szemben.

stablecoinAz euró stablecoinok piaci részesedése | Forrás: Kaiko Research

A stablecoinok szabályozási tisztázatlansága az Egyesült Államokban továbbra is hiányzik, ami ellentétben áll a MiCA-ban felvázolt egyértelmű iránymutatásokkal.

A MiCA hatályba lépésekor a MiCA enyhítheti a likviditási válságtól való félelmeket, amelyek márciusban az USDC stablecoin kibocsátóját érintették.

Ezután Európa életképes kísérleti terepévé válhat az ígért fejlesztéseknek, amelyeket a stablecoinok hozhatnak a hagyományos banki tevékenységben.

Tokenizált banki valuta nem népszerű

Eddig a tokenizált fiat banki elszámolásokból csak kiválasztott felek profitáltak.

A JPMorgan nemrég indította el a JPM Coin euróban denominált változatát az intézményi ügyfelek számára.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Novemberben a JPM Coin amerikai dollárban és euróban történő elszámolásainak volumene napi 1 milliárd dollár volt, ami egy apró szelete a bank által naponta feldolgozott 10 billió dollárnak.

Az alacsony kereslet ellenére Umar Farooq, a bank pénzintézeti fizetésekért felelős globális vezetője reméli, hogy ez a szám a következő egy-két évben 10 milliárd dollárra emelkedik.

Olvastad már? Az Ethereum spot ETF verseny fokozódik

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kiterjedt FUD-dal néz szembe a Bitcoin a közösségi oldalakon

A Santiment Bitcoinra vonatkozó közösségi hangulatjelzője pirosan villog, mivel a vezető kriptovaluta árfolyama a 65.000 dolláros szint körül mozog. A Santiment kriptopénz-intelligencia platform adatai szerint a...

A piaci szakértő, aki 2023-ban sikerre vitte a Solana-t, öt altcoint azonosított 55x potenciáljával

Vendégbejegyzés A piaci szakértő, aki korábban a Solana 2023-ban sikerre vitte, most öt új altcoint emel ki, amelyek jelentős növekedési potenciállal rendelkeznek. A jelenlegi, 2024-es bikafutamban...

3 millió dollárt sikerült visszaszereznie a Krakennek a Certikkel folytatott fiaskója után

Nick Percoco, a Kraken biztonsági főnöke megerősítette, hogy a kriptotőzsde visszaszerezte a számlájáról nemrég ellopott pénzösszegeket, amit egy sebezhetőséget követően veszített el. Június 20-án Percoco az...

Maximalizáld a hozamod: fedezd fel a mesterséges intelligencia előnyét az RCO Finance-szel

Vendégbejegyzés A jelenlegi AI hype közepette egy úttörő AI kriptokereskedési platform, a RCO Finance kihasználta az AI és a gépi tanulás (ML) erejét, hogy forradalmasítsa a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!