Az Ethereum spot ETF verseny fokozódik

-

Az Ethereum (ETH) kicsit későn érkezett a partira. De ahogy mondják – jobb későn, mint soha!

Amióta a TradFi óriások, mint a BlackRock és a Fidelity belépett a spot ETH ETF versenybe, a második legnagyobb értékű digitális eszköz hatalmas bikapotenciált mutat.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az elmúlt hónapban az ETH több mint 16%-os nyereséget halmozott fel a CoinMarketCap adatai alapján.

Az intézményi beáramlás az ETH-ba megugrott

Ezek a közelmúltbeli fejlemények felpezsdítették az intézményi érdeklődést az ETH iránt, amely egészen a közelmúltig nem tudott jelentős beáramlásokat vonzani a Bitcoinhoz (BTC) képest.

Az Ethereum futures bázisa a globális derivatív óriás Chicago Mercantile Exchange-en (CME) a népszerű on-chain elemző Will Clemente közelmúltbeli X (korábban Twitter) bejegyzése szerint magasabb volt, mint a BTC.

Az érdeklődők számára a futures basis a futures és a spot indexár közötti különbségre utal. Ha a bázis pozitív és növekszik, az azt jelzi, hogy a befektetők általában bikásan állnak az eszközhöz.

Az ETH futures basis  a 2023-as év nagy részében pozitív volt.

Az utóbbi időben látott parabolikus emelkedés azonban hűen jelezte a TradFi óriások növekvő étvágyát a 11 milliárd dollár összértékű digitális coin iránt.

De ez még nem minden. A CME ETH határidős ügyleteinek Open Interest (OI) értéke is szárnyalt novemberben, meglátogatva a 2022 januárjában utoljára látott szintet.

A Coinglass szerint az OI a derivatív tőzsdén, amelyet a kriptók iránti intézményi érdeklődés barométerének tekintenek, a cikkírás idején 711 millió dollár volt, ami 87%-os emelkedés az előző hónaphoz képest.

ethereum
Forrás: Coinglass

Noha ez elhalványult a BTC-be e cikk írásakor befektetett 4,91 milliárd dollárhoz képest, voltak korai jelek arra, hogy a spot ETH ETF-ek több intézményi tőkét fognak vonzani az elkövetkező napokban.

A FOMO az ETH-piacot is behálózza

E sorok írásakor az ETH 2276 dolláron cserélt gazdát, ami közel 10%-os emelkedést jelent az elmúlt héten. A Hyblock Capital adatai szerint a piaci hangulat a kapzsiság felé hajlik.

Ez azt sugallta, hogy a kereskedők kedvet kaptak a további vásárláshoz.

ethereum
Forrás: Hyblock Capital

Olvastad már? Még el sem indult a BlackRock Bitcoin ETF, de valaki már bevásárolt belőle

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Jönnek az okosszerződések a Stellar hálózatára

A Stellar soron következő, 20-as Protokoll nevű frissítésével immár az okosszerződések is megérkeznek a hálózatra. A szerződéseket működtető al-rendszer neve Soroban, és a tervek szerint...

Ezrek tolonganak az ingyen kriptóért

A Solana lánc egy újabb nyerő mém érmét készített a kriptó befektetőknek. A SMOG sárkányos érme lángnyelvei olyan messzire érnek, hogy már több ezernyi harcos...

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!