Amit tudnod kell a Bitcoin 50.000 dollárig tartó versenyéről

-

A Bitcoin (BTC) folytatta árfolyam-emelkedését, és új idei csúcsot ért el.

Ahogy belép ebbe a feltérképezetlen tartományba, a korábban nyereséget biztosító pénztárcák most újra aktívan halmoznak.

A Bitcoin-címek folytatják a felhalmozást

A Bitcoin árfolyamának közelmúltbeli emelkedése újra felélesztette a felhalmozási tevékenységet egyes tárcák körében.

A Santiment adatai szerint ezek a tárcák jelentősen akkumuláltak egy olyan időszakban, amikor a BTC árfolyam trendje viszonylag lapos volt.

A felhalmozás a BTC árfolyamának emelkedésével folytatódott, és november 9-e körül érte el a 16.000 feletti tárcák száma a csúcsot.

Ezt követően azonban a szám meredeken csökkent, és 15.900 körül állapodott meg.

Ez a csökkenés azt sugallta, hogy ezek a tárcák felszámolták a 37.000 dollárt meghaladó BTC-árnak megfelelő állományukat.

bitcoin

Forrás: TradingView

Az eladást követően a tárcák folytatták a felhalmozást, ahogy a BTC ára tovább emelkedett.

December 5-re a tárcák száma ismét majdnem elérte a korábbi 16.000-es csúcsot. Az emelkedés egybeesett azzal, amikor a BTC ára átlépte a 41.000 dolláros határt.

A legutóbbi frissítéskor a szám 15.900 körül volt, ami csökkenő tendenciát jelez.

Ezek a mozgások arra utalnak, hogy a 100 vagy annál több BTC-t birtokló tárcák stratégiailag navigálnak a piaci csúcsok és mélypontok között a profit maximalizálása érdekében.

Új belépők?

Miközben a meglévő Bitcoin-tárcák folytatták a felhalmozásukat, december 5. nap végéig az új címek létrehozásában jelentős csökkenés volt tapasztalható.

A Glassnode új címek chartjának elemzése szerint az új címek száma a hálózatban 422 000 körül volt ezen a napon.

Ez jelentős csökkenést jelentett a néhány nappal korábban megfigyelt több mint 500.000-hez képest.

bitcoin

Forrás: Glassnode

A csökkenés azt jelezte, hogy a Bitcoin árfolyamának közelmúltbeli emelkedése még nem váltotta ki az új címek jelentős beáramlását.

Ez azt is sugallta, hogy a folyamatban lévő árnövekedést túlnyomórészt a meglévő címek, nem pedig az új résztvevők aktivitásának megugrása okozta.

Versenyben az 50.000 dollárért?

A Bitcoin a napot enyhe áreséssel kezdte, de gyorsan lendületet vett, és december 5-én éves csúcson zárta a kereskedést.

A napi időkeret grafikonjának elemzése azt mutatta, hogy a kereskedési nap végére a BTC közel 4%-kal megugrott, és 44.000 dollár feletti értéket ért el – egy olyan ársávot, amelyet több mint egy éve nem érintett.

A nap elejei csökkenés ellenére is kitartott a robusztus bikás trend.

A Relatív Erősség Index azt jelezte, hogy továbbra is 80 felett maradt, szilárdan a túladott zónában.

bitcoin

Forrás: TradingView

Olvastad már? Solana: Az FTX legutóbbi lépése hatással lesz a rövid távú árprognózisra?

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ripple (XRP) technikai elemzés 03.04.

Prémium Ripple (XRP) A Ripple (XRP) szombaton új 2024-es csúcsra, 0,65 dollárra emelkedett, majd hétfő kora reggel kisebb visszaesést szenvedett 0,63 dollárra. A SEC kontra Ripple per fejleményei...

A ChatGPT ezeket a kriptókat nevezte meg a 2024-es bikafutás legnagyobb nyerteseiként

Vendégbejegyzés A kriptopénzpiac jelenlegi kedvező forgatókönyve közepette a Bitcoin erős teljesítményt mutatott, megtartva 62 ezer dollár feletti értékét. A folyamatban lévő rally ellenére a kriptopiac enyhe lassulást...

Az Ethereum alapítója szerint a kriptoipar kezd erőre kapni

Joe Lubin, az Ethereum egyik alapítója az ETHDenver konferencián tartott beszédében úgy fogalmazott, hogy a kriptoipar fontos szerepet fog játszani a jövőben, és a dolgok...

Hitelrontási pert indít a Tether a Wall Street Journal ellen

A Wall Street Journal egy cikkében összefüggésbe hozta az USDT stablecoin kibocsátóját, a Tethert, és a Bitfinex tőzsdét számos illegális tevékenységgel köztük csalással, pénzmosással, és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!