A svájci Pénzpiac-felügyeleti Hatóság (FINMA) kiadta az ország első kriptovaluta vagyonkezelő licencét egy befektetési alap részére – írja a svájci Swissinfo október 9-i cikkében.

Az igény a Crypto Fundtól, a Zug központú Crypto Finance AG. 2017-en alapított leányvállalatától érkezett. A befektetési alap a FINMA szabályzat szerint eddig csak off-shore alapú kriptovaluta befektetéseket szolgáltathatott.

Az új licenc viszont lehetővé teszi a cég számára olyan befektetési termékek széles körű kínálását, amelyek a BTC és más kriptovaluták értékét követik, beleértve a hazai alapokat is.

Az engedélynek köszönhetően a vállalat intézményi befektetőknek is segítséget nyújthat, így lényegében ugyanolyan lehetőségeket biztosít számukra mint a hagyományos svájci vagyonkezelőknek – áll a Swissinfo cikkében.

A Swissinfo írása szerint nagy a rivális kriptovaluta alapok szinte tolonganak azért, hogy elfogadtassák a szervekkel saját megoldásaikat és termékeiket, amelyek között vannak például teljes körű banki szolgáltatásokra vonatkozóak is, a kriptovaluta felhasználók számára.

Ahogy a Cointelegraph nemrég megírta, egy svájci blokklánc startup már jóváhagyást nyert a helyi pénzpiaci működésre. Ez a vállalkozás szolgáltatásait a VQF (Financial Services Standards Association) fennhatósága alatt nyújthatja, amelyet a FINMA hatalmazott fel a pénzmosás elleni felügyeletre.

Zug egyébként a kriptoiparban csak „Kripto-völgy”-ként ismert, a blokklánc- és kriptoalapú aktív projektek magas koncentrációja miatt.

Idén nyáron például helyi vállalatok Zug önkormányzatával együttműködve létrehoztak egy blokkláncalapú önkormányzati szavazó rendszert.

Svájc egyébként kifejezetten proaktív amikor az új kriptoterületek szabályozásáról van szó. Februárban például a FINMA részletes iránymutatásokat tett közzé az ICO-król, amelyek szerint több projektet – különösen a használati és vagyoneszközöket képviselő tokeneket – az értékpapír-jogszabályok alapján kellene szabályozni. A fizetésre szolgáló tokenek szabályozása teljességgel a svájci pénzmosás ellenes törvény hatáskörébe esik.

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Twitteren. Legyen szép napod!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!