Az utolsó szög a tőzsdékkel való korreláció koporsójában

-

A 2020 februári csúcs óta a bitcoin és az értéktőzsdék szorosan együtt mozogtak. Ez a korreláció jelenetős károkat okozott a kriptopiacokon az elmúlt két hónap során.
Azonban a bitcoin feleződés előtti áremelkedésével ez a korreláció végre megtörhetett. Vajon továbbra is fennáll ez a szétválás, vagy a bitcoin ismét a gazdaság áldozatává válhat?

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Végre megszűnhet a bitcoin és az S&P 500 korrelációja

A koronavírust 2019 végén fedezték fel, de a piacokra sokkal később jutott el a hatása.
2020 nagyon jól kezdődött a kriptopiacok számára, két hónapon belül több mint megduplázódott az értékük.
Mindeközben a részvényárfolyamok soha nem látott magasságokba emelkedtek.
Február végén a bitcoin értéke ismét átlépte a 10 000 dollárt, azonban a vírus világjárvánnyá nőtte ki magát, a gazdaság pedig a legrosszabb lehetőségre készült.
Történelmi mértékű eladások kezdődtek meg, a bitcoin értéke napok alatt 60%-ot zuhant és a tőzsdék is elvesztették egész éves emelkedésüket.
A bitcoin és a tőzsdék azóta egybefonódtak, szinte minden mozgásuk követte egymást. Ez már több mint két hónapja tart, de a héten látványos változás történt, amely véget vethet a korrelációnak.

A feleződés miatt a befektetők jobban bíznak a kriptopénzekben, mint a részvényekben

A fenti ábra bemutatja a két pénzügyi eszközt és korrelációjukat
Az elmúlt hetek során a bitcoin értéke jelentős emelkedést mutatott a feleződés előtt. A tőzsdék jelentősen lemaradtak és akár újra próbára tehetik mélypontjaikat.
Larry Fink, a BlackRock vezérigazgatója további vérengzése számít a részvénypiacokon. Egyelőre azt nem tiszta, hogy ez hogyan hathat a bitcoinra. A korreláció felbomlása mentőöv lehet.
Egy másik összehasonlításban még jobban látszik a kapcsoltság felbomlása. A bitcoin feleződése állhat a szétválás mögött.

A bitcoin alacsony készlete és alacsony összértéke miatt nagyobb löketet kaphat a pénzügyi piacokba érkező gazdaságélénkítő csomagokból.

IDE KATTINTVA VALÓS IDŐBEN NYOMON KÖVETHETED A LEGFONTOSABB KRIPTÓID ÁRFOLYAMÁT

A tőzsdék emellett éppen kilépnek egy bika piacból és egy techbuborékból. A bitcoin és a kriptopénzek azonban már több mint két éve medve piacban vannak.
A kriptopiacok túlzott eladásai miatt is jobb teljesítményt hozhatnak, mint a kriptopiacok.
Bármi is az oka, a tőzsdebefektetők és kereskedők hamarosan nagy lehetőséget láthatnak a bitcoinban, ha észreveszik a megdőlt kapcsoltságot és ha újabb zuhanásba kezdenek a részvényárfolyamok.

Olvastad már? Aggodalomra adhat okot az egyik kriptotőzsde forgalma

Forrás: bitcoinist.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kifogyóban a kriptopiac a Bitcoinból? Mit kell tudni

A központi tőzsdékről február folyamán közel 50.000 Bitcoint (BTC) vontak ki, ami a világ legnagyobb kriptopénzének „megvásárolható" kínálatában meredek visszaesést okozott. A CryptoQuant adatainak felhasználásával elemezve,...

Új Solana-t keres? Tekintsd át ezt a kripto választékot

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piacán jelenleg jelentős fellendülés tapasztalható, amelyet a Solana (SOL) vezet, amely erős bikás mintát mutatott, meghaladta a 130 dolláros határt, és erőteljes piaci...

Az Ethereum ETF 2024-ben? A kíváló kripto ügyvéd pesszimista

Az Egyesült Államok felügyeleti hatósága, a SEC túl sok „politikai ellencsapást" kapott, miután a Bitcoin spot ETF-eket engedélyezték az Egyesült Államokban, mondja a tapasztalt jogi...

A Floki a következőkben különbözik a többi mémérmétől

A Floki (FLOKI) tokenek összértéke, amelyeket a platform négy hónapja futó staking programjában zároltak, 300 millió dollár fölé szökött, miután az elmúlt 24 órában parabolikusan...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!