Aranykereszt harmadszor az éven – komolyan kellene vennünk?

-

Ha aranykereszt formáció alakul ki egy csárton, az a kereskedők nagy része szerint hihetetlenül bullish.

Ez jelenti ugyanis egy csökkenő trend végét, és arra utal, hogy növekedési fázisba léptünk. A halving közeledtével a bitcoin is hajlamossá vált egy aranykereszt kialakítására.

Ha megtartja jelenlegi, 9000 dolláros értékét, akkor ez a formáció akár két héten belül is kialakulhat.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Önmagában azonban az aranykereszt nem tud sokat tud tenni. Hogy valóban megtörténjen a hosszú távú trend megfordulása, a bitcoin esetében további feltételeknek kell teljesülniük.

Szerencsére közvetlenül a feleződés előtt vagyunk. Már csak hármat kell aludni! A pontos visszaszámlálót oldalsávunkban is láthatjátok.

Az aranykeresztet a legkisebb időkereteken már láthattuk, minél nagyobban figyelhető azonban meg, annál nagyobb súlya van.

Akkor jön létre, amikor az 50-napos mozgóátlag áttöri a 200-naposat. Ez azt jelenti, hogy az elmúlt 50 napban a bitcoin átlagosan magasabb értékeken volt, mint az elmúlt 200 napban.

Aranykereszt harmadszor az éven – komolyan kellene vennünk?

Ahogy az a grafikonon is látszik, az utóbbi 8 hónapban már kétszer botlottunk aranykeresztbe. Egyszer október végén egy hatalmas pump után.

A bitcoin akkor két nap alatt 33%-ot növekedett. Ez azonban csak manipuláció volt, így a piac további alakulására nem volt nagy hatással.

A második február végén jelent meg, közvetlenül az emlékezetes, 3700 dolláros dump előtt. Az aranykereszt akkor talán bullishként viselkedett, bár a kiteljesüléstől egyértelműen visszatartotta a koronavírus-járvány kapcsán kialakult válság.

Ezekben az időkben minden szabadesésben zuhant. Ahogy az arany, úgy a részvényindexek is.

Most minden másképp lehet

Most azonban a bitcoin előrelépésében egy másik erős fundamentum is szerepet játszik – ez pedig az infláció 50%-os csökkenése (halving).

Ezáltal az a pénz, amely a bányászat fedezésére szükséges, elkezd majd megjelenni a piacon. A halving előtt szintén rengeteg ember kezdett el érdeklődni a technológia iránt, ezeknek pedig minden bizonnyal vásárolni is lesz kedvük.

Az grafikonon kialakuló aranykereszt sokkal több befektetőt győz meg arról, hogy bevásároljon. Eddig azonban korán van a további spekulációkra.

Várjunk még, és meglátjuk, valóban kialakul-e újra ez a formáció a csárton.

A heti grafikon már most bullish

Bizonyára kíváncsiak vagytok rá, hogyan néz ki a heti grafikon. A bitcoin ilyen szempontból már most is bikás. Az MA200 nem közelítette meg az MA50-et, jelenleg pedig 6000 dollár körül mozgolódik.

IDE KATTINTVA VALÓS IDŐBEN NYOMON KÖVETHETED A LEGFONTOSABB KRIPTÓID ÁRFOLYAMÁT

Csak a bitcoin hosszú távú csökkenése rajzolhatna ki egy úgynevezett halálkeresztet, amely alapvetően az aranykereszt ellentettje.

Olvastad már? Az S2F-modell megalkotója eltűnik, ha az árfolyam 6 számjegyű lesz

Forrás: kryptomagazin.sk
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép estétek! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Egy kriptó, amelynek hatodik érzéke van a csalások kivédésére

Vendégbejegyzés A Scotty the AI egy igazán ügyes kriptoérme, a befektetők el is kényeztetik az előértékesítése során. A számláló eddig 779 ezer dollárnál jár, és természetesen...

A Bitcoin ára 2021 decembere óta először éri el az 57.000 dollárt

A Bitcoin árfolyama február 15. és 25. között alacsony volatilitást mutatott, de az elmúlt két napban úgy tűnik, hogy a vevők visszatértek, mivel a BTC...

Bitcoin előrejelzés: Michael Novogratz szerint 150.000 dollárra emelkedhet

A bitcoin tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) körüli lelkesedés nem mutatja a lanyhulás jeleit, és a várakozások szerint az ágazatban tartós növekedés és elfogadás várható. Michael Novogratz,...

Az Ethereum bálnák 64 millió dollárt vontak ki a tőzsdékről

Az Ethereum (ETH) bizalmának figyelemre méltó megnyilvánulásaként a kriptopénz bálnák együttesen mintegy 64 millió dollár értékű ETH-t vontak ki a főbb tőzsdékről - jelentette a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!