A Bitcoin a válságra adott válaszként jött létre – most bizonyíthat

-

A Bitcoin feleződése a nyakunkon gyakorlatilag pedig már érezhetjük is a hatását. A hájp talán most érte el csúcspontját, amikor is a „Bitcoin Halving” kulcsszóra 4-szer annyi ember keres rá, mint azelőtt.

Ez a tény a bitcoinnak hihetetlenül a hasznára van. Nemcsak a részvényindexeket sikerült megdöntenie, de az aranyat és más árucikkeket is.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Ezenfelül most az egész világ egy kellemetlen horrorfilmre hasonlít.

A halálos vírus által okozott pandémia megbénította a világgazdaságot és történelmi szintekre emelte a munkanélküliséget, miközben az amerikai jegybank több ezer milliárd dollárt nyomtatott már, amellyel akár még a dollár hiperinflációjának tanújává is válhatunk.

Vajon a tényezők ezen kombinációja az egyik legjobb forgatókönyvként szolgál majd a Bitcoin számára? És vajon elég lesz?

A Bitcoin a válságra adott válaszként jött létre – most bizonyíthat

Az első kriptopénzt 2009-ben indították útjára. Az akkor éppen tomboló pénzügyi világválságra válaszul jött létre, amely elsősorban a pénzügyi rendszer által elkövetett hibák – de elsősorban a Wall Street bankjainak kapzsisága – révén alakulhatott ki.

A krízis után olyan ellenintézkedéseket foganatosítottak, amelyek megakadályoznák, hogy semmi hasonló ne történhessen a jövőben, ennek ellenére a probléma gyökerének megnevezése nem történt meg.

A gazdasági indikátorok (GDP, részvényindexek) mesterséges növelése tovább folytatódott, a lufit pedig csak fújták és fújták. A folyamatra nagy hatással volt, hogy 2017-ben Donald Trump foglalhatta el a Fehér Házat.

Az új amerikai elnök az Egyesült Államok erejének növelése érdekében gazdasági háborúkba kezdett, és alapvetően felgyorsította a válság felé vezető utat.

A koronavírus csak hab volt a tortán. Ez nem ismert ellenvetést, és talán a rendszer összes lufiját kidurrantotta.

A Bitcoin épp erre a rendszerre való válaszként jött létre. Létrehozójának – Satoshi Nakamotónak – a célja az volt, hogy egy olyan alternatív pénzügyi rendszert alkosson meg, amelyet nem lehet cenzúrázni, és nem irányíthatja semmilyen jegybank vagy kormány, csak és kizárólag a matematika.

A Bitcoinnak most egyértelműen megvan az esélye arra, hogy megmutassa, mi rejlik benne. Először is tanulnia kell a saját lufijából, amely a 2017-es év során jött létre.

Hosszú csökkenő trend a bitcoin grafikonján – segíthet-e a halving a bitcoinon

Nem minden annyira rózsaszín, mint amennyire első ránézésre tűnik. A bitcoin a 2017-es év végétől hosszú távú csökkenésben van. Árfolyama folyamatosan kisebb, és minden árfolyamcsúcs alacsonyabb, mint az azt megelőző.

A 2017-es évben elérte a 20.000 dollárt. 2018-ban innen zuhant le árfolyamgödrébe. Egy évvel később aztán egy újabb parabolikus növekedés következett. Akkor azonban csak a 14.000 dollárt sikerült elérnünk.

Az idei év kezdetén megérkezett a harmadik nagy növekedési hullám. A kriptopénz ezalatt letesztelte a 10.500 dolláros trendvonalat, a koronavírus viszont közbeszólt.

A pánik azt okozta, hogy végül 3700 dollár lett belőle. És most? Most ismét a 10.000 dolláros szintet tesztelgetjük.

Technikailag a mai nap folyamán már áttörtük ezt a vonalat, ez azonban nem elég. A halving után, ha a hájp lecsendesedik, egy újabb visszahúzódásra kell számítanunk, és újra csökkenő trendbe léphetünk.

Kritikus időszak és remény a halving után

A bitcoin most egy kritikus időszakon megy át, nemsokára pedig megmutathatja, melyik irányt választja.

A következő hetekben lejátszódó eseményeknek akár a következő évekre is hatással lehetnek.

IDE KATTINTVA VALÓS IDŐBEN NYOMON KÖVETHETED A LEGFONTOSABB KRIPTÓID ÁRFOLYAMÁT

Most azonban még jelen van a „halving utáni” remény. A BTC inflációja ennek az eseménynek köszönhetően a felére csökken, amely hosszú távon pozitív fundamentum.

Ezzel a BTC általános elértéktelenedése a koronavírus előtti arannyal és pénzérmékkel is összehasonlíthatóvá válik.

Olvastad már? Az S2F-modell megalkotója eltűnik, ha az árfolyam 6 számjegyű lesz

Forrás: kryptomagazin.sk
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép estétek!

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb kriptók, amiket az altcoin szezon előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A digitális eszközökre összpontosító befektetési cég, a Pantera Capital virágzó kriptobika piacot jósol a következő 18-24 hónapban. Ez a bikás előrejelzés megteremti a feltételeket azon befektetők...

A Solana, és a Cardano állapotának értékelése, a Meme Moguls a figyelem központjában

Vendégbejegyzés Anatoly Yakovenko, a Solana (SOL) alapítója nemrég egy játékos tweet-tel keltett érdeklődést a kriptoközösségben, amelyben Satoshi Nakamoto-ot, a Bitcoin rejtélyes alkotóját említette. Ugyanakkor nyilvánosságra hoztak 120...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.27.

Prémium Ripple (XRP) Az XRP árfolyamát a Ripple fejlődése és a SEC kontra Ripple per aktualitásai befolyásolják. Az altcoin a 0,56 dolláros szint fölé emelkedett, mivel az XRPLedger...

Starknet TVL: Áttörés az Ethereum Layer 2 szektorban

Az elmúlt héten robbanásszerűen növekedett a Starknet Total Value Locked (TVL) értéke, adataink szerint 194%-kal emelkedett, elérve a 1.32 milliárd dollárt. Ezáltal a Starknet az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!