A Federal Reserve elnöke lecsapott a Bitcoinra

-

A Minneapolisi Szövetségi Tartalékbank elnöke, Neel Kashkari egyelőre még nem szívleli a Bitcoint

A Minneapolisi Szövetségi Tartalékbank elnöke, Neel Kashkari ismét célba vette a Bitcoint, azt állítva, hogy a piaci kapitalizáció szerint a világ legnagyobb kriptopénzének „kevés” gyakorlati haszna van


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Williston Basin Petroleum Conference 2024 című konferencián tartott szerdai szereplése során úgy vélekedett, hogy a Bitcoin nem befektetés vagy valuta.

Forrás: X

Kashkari természetesen régóta kritikusa a legnagyobb kriptopénznek és a szélesebb iparágnak. Idén korábban megkérdőjelezte a Bitcoin hasznosságát, mivel nem tudott inflációs fedezetként működni.

Az FTX tőzsde összeomlását követően 2022 novemberében pedig azt mondta, hogy a kripto egész fogalma „nonszensz„.

A Fed elnöke 2021-ben kijelentette, hogy az iparág többnyire „csalás, hype és hangzavar„. Ugyanabban az évben viccelődve a Bitcoint a Beanie Babieshez hasonlította.

Az árfolyamoknak stabilnak kell maradniuk

Kashkari azt is kijelentette, hogy a jegybanki kamatlábaknak egyelőre stabilnak kell maradniuk.

Mint arról beszámoltunk, a Bitcoin árfolyamának május eleje óta először sikerült a mai nap folyamán meghaladnia a 65.000 dolláros szintet, miután az amerikai inflációs adatok biztatóak voltak.

bitcoin
Forrás: coingecko.com

A Fed várhatóan idén már legalább kétszer csökkenti a kamatlábakat. Kashkari szerint azonban a jegybanknak többre van szüksége ahhoz, hogy kiderítse, merre tart az infláció.

A legutóbbi CPI-mutató előtt nem is zárta ki az újabb kamatemelést.

Jerome Powell, a Fed elnöke hangsúlyozta, hogy türelemre van szükség az infláció kezelésében. Powell úgy véli, hogy a Fed jelenlegi politikája elég hatékony.

Olvastad már? A Stand With Crypto civil szervezet 1 millió dolláros adományt kapott

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A blokkláncok macOS-e? 60%-kal növelte DEX-volumenét a Solana májusban

A decentralizált tőzsdék (DEX-ek) májusi növekedési volumenének több mint 60%-át a Solana blokkláncon regisztrálták a Pantera Capital kockázati tőkecég által összeállított adatok szerint. E növekedés mögött...

Kiterjedt FUD-dal néz szembe a Bitcoin a közösségi oldalakon

A Santiment Bitcoinra vonatkozó közösségi hangulatjelzője pirosan villog, mivel a vezető kriptovaluta árfolyama a 65.000 dolláros szint körül mozog. A Santiment kriptopénz-intelligencia platform adatai szerint a...

A piaci szakértő, aki 2023-ban sikerre vitte a Solana-t, öt altcoint azonosított 55x potenciáljával

Vendégbejegyzés A piaci szakértő, aki korábban a Solana 2023-ban sikerre vitte, most öt új altcoint emel ki, amelyek jelentős növekedési potenciállal rendelkeznek. A jelenlegi, 2024-es bikafutamban...

3 millió dollárt sikerült visszaszereznie a Krakennek a Certikkel folytatott fiaskója után

Nick Percoco, a Kraken biztonsági főnöke megerősítette, hogy a kriptotőzsde visszaszerezte a számlájáról nemrég ellopott pénzösszegeket, amit egy sebezhetőséget követően veszített el. Június 20-án Percoco az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!